Приготуванням зимових консервацій займається величезна кількість домогосподарок. Найчастіше вони закочують на зиму мариновані огірки. Рецептів приготування такої закуски досить багато. Однак один рецепт відрізняється від інших, так як в ньому замість оцту використовується лимонна кислота. Завдяки цьому, у дитячих маринованих огірочків кисло-солодкий смак, який відрізняє їх від звичайних солоних огірків.
стерилізація тари
Перш ніж приготувати консервацію з солоними огірочками, необхідно зайнятися підготовкою банок, в які вони будуть закриватися. Існує кілька основних способів підготовки ємностей для закруток.
парова обробка
Практично кожна домогосподарка консервує овочі в банки, які були оброблені паром. Для цього, невелика каструля наповнюється водою і ставиться на газову плиту. Верх каструльки накривається металевим ситом, яке встановлюється для розміщення на ньому тари. Коли вода почне кипіти, на сито догори дном ставиться банку. У такому положенні вона повинна стерилизоваться протягом 20 хвилин, після чого на її місце ставиться інша баночка.
Духовка
Набагато рідше для стерилізації тари використовуються газові духовки. Щоб обробити баночки таким способом, їх потрібно на 10 хвилин поставити в нагріту духовку. Перед обробкою, тару рекомендується на чверть заповнити водою.
Обробка закочувальних кришок
Найчастіше для закрутки овочів використовуються спеціальні загвинчуються кришки, які перед використанням теж необхідно простерилізувати. Для цього, їх слід протягом 20 хвилин кип’ятити у воді. Діставати їх з гарячої води потрібно дуже обережно. Для цього рекомендується використовувати пінцет, щоб випадково не обпектися.
класичний рецепт
Підготувавши тару і закаточні кришки, можна приступати до приготування закрутки. Досить часто для створення такої закуски використовується класичний рецепт. В даному випадку знадобляться такі інгредієнти:
- кілограм огірків;
- кріп;
- листок хрону;
- дві головки часнику;
- два перцю;
- лавровий листочок;
- лист смородини.
Маринад готується з таких компонентів:
- літр води;
- 100 г солі;
- 200 г цукру;
- 70 г лимонної кислоти.
Приготування консервації на зиму починається з підготовки найбільш важливих інгредієнтів. Рекомендується використовувати невеликі огірочки, які б без проблем змогли поміститися в банку. Вони маринуються цілими, тому нарізати їх на частини не потрібно. Перед закручуванням все огірки вимочуються в воді протягом декількох годин.
Поки огірочки замочуються, можна зайнятися підготовкою всіх інших інгредієнтів. Часник очищається і нарізається на кілька невеликих шматочків. Потім необхідно підготувати перець. Він розрізається на декілька частин, щоб з нього можна було видалити все насіння. Після цього перець разом з часником, хроном, кропом, лавровим листом і смородиною укладаються в банки.
Коли всі інгредієнти будуть поміщені в закаточні ємності, слід зайнятися створенням маринаду.
Приготувати його досить просто. Для цього невелика каструлька заливається водою, в яку додається сіль з цукром і лимонною кислотою. Рідина доводиться до кипіння і гріється на повільному вогні близько 25 хвилин. Після цього нею наповнюються все банки з овочами. Через 10 хвилин маринад зливається з банок, повторно кип’ятиться і знову заливається назад. Після консервації банки з солоними огірками виносяться в підвал для подальшого зберігання.
висновок
Якщо домогосподарка які раніше не маринована огірочки, то їй доведеться заздалегідь підготуватися до такої роботи. Для цього слід вивчити основні способи приготування дитячих огірків з лимонною кислотою і вибрати найбільш підходящий рецепт.
Leave a Reply