Рецепт маринування огірків по-чеськи на зиму



Після збору врожаю господині починають активно готуватися до настання зими, консервуючи овочі і фрукти. Мариновані огірки – це одне з найпопулярніших солінь. Але іноді знайти свій ідеальний рецепт солоних огірочків, який сподобається всій родині, дуже складно.

Огірки по-чеськи з додаванням цукру

Якщо набридли звичні способи засолювання огірків і хочеться чогось новенького, то можна спробувати спосіб консервації огірків по-чеськи. Законсервувати овочі з цукром зовсім просто.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 кг молодих огірочків;
  • 1 л фільтрованої води;
  • 100 гр молодої моркви;
  • Пучок кропу;
  • Корінь хрону;
  • 1 л оцтової кислоти;
  • 10 ст. л. цукру-піску;
  • 3 ст. л. кухонної солі;
  • Лавровий лист;
  • Чорний перець (краще взяти горошок);
  • Насіння гірчиці.

огірки з кропом

Як приготувати соління на зиму:

Морква і корінь хрону ретельно помити під проточною водою і почистити. Потім нарізати великою соломкою. Огірки обрізати з двох сторін і щільно викласти в банку, чергуючи їх з шарами інших овочів. Перед цим на дно банки покласти лаврушку, кілька Горошків чорного перцю і насіння гірчиці.

Потім овочі залити заздалегідь приготовленим розсолом. Банки простерилізувати і закатати. Стерилізувати необхідно протягом 40 хвилин. Готові банки потрібно поставити догори дном і накрити тканиною. Після того, як баночки охолонуть їх можна спустити в підвал або льох.

Консервовані огірки з цибулею

Страви, які були запозичені з інших національних кухонь, завжди викликають інтерес. Рецепт консервованих огірків з додаванням цибулі досить простий і його зможе приготувати навіть починаюча господиня. Головна особливість – корнішони завжди маринують з цукром.

огірки по-чеськи в банках

необхідні інгредієнти

  • 500 гр корнішонів;
  • 1 л фільтрованої води;
  • 3 шт молодої моркви;
  • 2 великі цибулини;
  • Чорний перець;
  • лаврушка;
  • 110 мл оцту;
  • 50 гр кухонної солі;
  • 100 гр цукру-піску;
  • Парасольки кропу.

Можна використовувати і інші спеції, наприклад, смородинові листочки або гілочки тархуна.

смородинові листи і тархун



Рецепт маринування огірків по-чеськи:

Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і порізати кільцями, викласти на дно баночки разом з лавровим листом, кропом і перцем. Морква помити і почистити, нарізати великою соломкою. Корнішони промити під проточною водою і обрізати плодоніжки.

Корнішони разом з морквою утрамбувати і залити розсолом. Стерилізувати протягом півгодини, потім накрити кришкою і закатати. Консервовані корнішони по-чеськи взимку можна подавати до столу в якості смачної закуски.

Огірки по-чеськи з лимоном

Ще один простий і смачний рецепт солоних огірків з додаванням лимона. Цитрусові додадуть вже давно звичним солоних огірків незвичайний аромат і присмак. Огірочки по-чеськи ще називають празькими.

огірки по-чеськи на столі



Необхідні інгредієнти на літрову банку:

  • 1 кг молодих огірочків середнього розміру;
  • Один лимон;
  • 1 головка часнику;
  • Свіжий кріп або петрушка;
  • Чорний перець;

Виходячи з індивідуальних переваг, можна додати смородинові листя або інші улюблені прянощі.

огірки по-чеськи з лимоном

Інгредієнти для маринаду:

  • 1 л води;
  • 55 гр кухонної солі;
  • 155 гр цукру;
  • 15 гр лимонної кислоти.

Рецепт консервації:

Корнішони потрібно брати без пошкоджень, тільки найкращі. Помити їх під проточною водою, а потім замочити на 6-7 годин. Після закінчення цього часу обрізати плодоніжки і можна приступати до маринування. Часник очистити від лушпиння. Лимон нарізати великими часточками.

Баночки і кришки необхідно стерилізувати окремо один від одного.

На дно потрібно укласти парасольки кропу, зубчики часнику і часточки лимона. Потім викласти овочі.

огірки по-чеськи зі спеціями

Заливати овочі по празькому рецептом необхідно два рази. Перший раз звичайної кип’яченою водою, другий раз вже маринадом. Для приготування маринаду в воду слід додати поварену сіль дрібного помелу, цукор-пісок і лимонну кислоту, а потім довести до температури кипіння.

Перший раз корнішони потрібно залити простий кип’яченою водою на 20 хвилин. Потім злити і залити вже заздалегідь приготованим розсолом. Накрити кришками і закатати. Перевернути банки догори дном і дочекатися коли вони охолонуть. Після цього відправити в льох або підвал.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*