Рецепт приготування баклажанів як гриби на зиму пальчики оближеш покроково



Мариновані баклажани як гриби приготувати просто. Для страви треба трохи інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині. В синіх овочах міститься багато корисних мікроелементів, більшість з яких зберігається навіть після теплової обробки. Кращі рецепти допоможуть вибрати відповідний склад.

Без термічної обробки

Можна виконати баклажани як гриби на зиму без стерилізації і без обсмажування компонентів. Чи не виникне труднощів, як солити продукт, якщо під рукою інструкція.

  1. Необхідно підготувати до закатку 4,5 кг фіолетових овочів. Після миття і зрізання плодоніжок, овочі ріжуть невеликими кубиками.
  2. Нарізані часточки слід присипати сіллю, залишивши на 2-3 години.
  3. Після відведеного часу воду, і виділився сік зливають, вливають нову воду і ставлять на вогонь.
  4. Як тільки вода почне кипіти, потрібно прибрати пінку і влити оцет. Варити ще п’ять хвилин, але не більше, інакше баклажанная нарізка розвалиться.
  5. У підготовлену скляну ємність укладають листочки лаврове листя і запашний перець горошком. Потім перекладають зварені часточки і заливають водою, в якій вони перебували.

Наповнені банки баклажанами як гриби на зиму потрібно закривати залізними кришками і в перевернутому вигляді накрити теплим покривалом до тих пір, поки вміст не охолоне.

баклажани як гриби в банку

Можна зробити баклажани під гриби. Найпопулярнішим і незвичайним смаком володіють баклажани з часником і кропом. Як приготувати баклажани по даним рецептом допоможе детальна покрокова інструкція.

  • Миють 2,8 кг синенькі і нарізають невеликими шматочками будь-якої форми.
  • Часник в кількості п’яти головок потрібно очистити і пропустити через Часничниці.
  • Два пучка кропу дрібно нарубати.
  • Чотири літри води ставлять на вогонь, солять, всипають цукор, спеції і вливають оцет, потім потрібно почекати поки вона не закипить.
  • Після закипання води, в неї опускають нарізані баклажани і варять ще 12 хвилин.
  • Потім в окремій ємності баклажани змішують з часниково-укропной заготівлею.
  • Отриману суміш розкладають по банках, додають по 30 г гарячого масла і закочують.

Рецепти приготування без стерилізації займають зовсім мало часу і сил. Страви можна зробити, навіть не маючи досвіду в кулінарії, а результат виходить – пальчики оближеш!

Зі стерилізацією готового блюда

Той, хто консервує баклажани під гриби на зиму методом стерилізації, може зберігати заготовку довгий час навіть в умовах квартири. Додаткова термічна обробка продуктів дозволяє вберегти банки від здуття, так як гинуть всі бактерії.

З баклажанів на зиму можна зробити відмінне блюдо з зеленню. Як засолити овочі допоможе докладний опис кожного етапу.

  • Сині овочі приблизно 4,8 кг миють і ріжуть кубиками.
  • У велику ємність наливають три літри води, всипають сіль (120 г) і доводять до кипіння.
  • Потім вливають 240 мл оцту і знову чекають, коли вода закипить.
  • Кидають у воду овочеві кубики і варять близько трьох хвилин, після чого овочі викладають в іншу ємність.
  • Великий пучок кропу, приблизно 350 г шаткують.
  • За допомогою ножа подрібнюються зубчики трьох головок часнику.
  • Подрібнені часникові зубчики, зелень і 280 мл олії змішують з синіми продуктами. Після чого смачні баклажани розподіляється по банкам.

Банки з вмістом стерилізуються близько 20 хвилин, потім закочують і утеплюють. Солити баклажани таким методом не важко, а заготівля виходить з незвичайним, приємним смаком.

блюдо з баклажан

Солоні баклажани зі смаком грибів виходять, просто пальчики оближеш, якщо додати майонез. Стравою буде задоволений кожен, хто спробує. Рецепт баклажанів як гриби на зиму.

  1. Для готування необхідно взяти 5 кг стиглих синіх овочів, вимити їх і вирізати плодоніжки. Якщо хочеться отримати результат ніжніше, то рекомендовано почистити і шкірку. Потім нарізають кубиками.
  2. Нарізку переміщують в каструлю, вливають воду і ставлять на вогонь. З моменту закипання варити п’ять хвилин.
  3. Після цього баклажани кубики перекладають на друшляк, віджимають зайву рідину. Далі на розігрітій олії в сковороді шматочки синіх обсмажуються.
  4. Окремо потрібно обсмажити 1,3 кг подрібненої цибулі.
  5. Лук і баклажани змішують, додають 800 г майонезу і всипають грибну приправу.
  6. Останнім етапом є стерилізація протягом 15 хвилин.

Зберігання загорнених банок повинно бути правильним. Після охолодження банок з вмістом їх потрібно перенести в холодне місце. Зимові страви можна вживати в їжу в холодному або підігрітому вигляді.



З процесом обсмажування

Смачна закуска виходить, якщо застосувати жарку продуктів. Смажені баклажани як гриби можна зробити за наступним рецептом.

  • Овочі для заготовки на зиму (приблизно 2,8 кг) миють гарячою водою, зрізають хвостик, очищають шкірку і ріжуть середнього розміру часточками.
  • Потім нарізку потрібно рясно посолити і залишити на деякий час.
  • Цибулини (3 шт.) Ріжуть півкільцями, збризкують оцтом і залишають маринуватися.
  • У глибокій каструлі розігрівають масло і додають туди віджаті шматочки баклажанів. Смажити з усіх боків.
  • Зубчики трьох головок часнику подрібнюють, петрушку і кріп дрібно рубають і змішують з усіма іншими компонентами.
  • Отриманий салат розподіляють по банках і стерилізують близько 15 хвилин.

Консервація зі стерилізацією необхідна для позбавлення від всіх мікроорганізмів, що дозволить зберігати продукт тривалий час. Закатати потрібно в гарячому вигляді і залишити під теплим пледом остигати.

банку з баклажанами як гриби

Варіант заготовки синіх під грибочки з часником на зиму відмінно поєднується з крупами, локшиною, картоплею, рисом. Гарні баклажанчики і як окрему страву.

  • Рецепт на зиму передбачає підготувати близько 4,8 кг баклажанів, які потрібно вимити і відрізати хвостики. Потім подрібнюють брусочками, солять і ставлять під прес на 45 хвилин.
  • Дві морквини подрібнюють на тертці корейської, болгарський перець в кількості 1,3 кг нарізають смужками.
  • Цибулини (1,3 кг) очищають і ріжуть півкільцями, дві часникові головки розділяють по часточках і пропускають через Часничниці.
  • Всі компоненти, крім баклажанів, з’єднують між собою, перчать, солять, вливають оцет і залишають на 5,5 години.
  • Баклажани віджимають від зайвої рідини, кладуть на сковороду з маслом і обсмажують з усіх боків. Потім додають і інші овочі.

Смажені на зиму овочі розподіляють по банках, обов’язково піддають стерилізації. Закрити слід залізними кришками.

Присмак знайомих грибів

Такі овочі на зиму як баклажани, можуть змінювати свій присмак, в залежності від додаткових компонентів і спецій. Баклажани виходять, як грузді, якщо додати спеції. Консервовані овочі нічим не відрізниш від грибів. Готуємо по інструкції.

  • Потрібно взяти 4 кг синіх плодів, які ріжуть середніми шматочками.
  • До овочевих часточок приєднують подрібнені зубчики трьох головок часнику і 50 г нашаткованої петрушки.
  • Масу потрібно залити солоною водою і поставити під прес, щоб овочі увібрали в себе смак петрушки і часнику.
  • Потім потрібно підготувати маринад. Воду з баклажанів переливають в каструлю, ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Знову повертають продукт і варять 15 хвилин.
  • Готовий салат розподіляють по скляних ємностей, закочують і загортають ковдрою приблизно на 20 годин.

Як видно, маринувати недовго, кількість інгредієнтів не велика. Засолені баклажани виходять зі смаком груздів, тільки овочі набагато краще і швидше засвоюються організмом.

баклажани з перцем і часником



Замаринувати овочі можна, як печериці. В цьому випадку рецепт баклажанів маринованих під гриби буде виглядати наступним чином.

  1. Для швидкого приготування буде потрібно три баклажана, які миють, очищають від шкірки і плодоніжки. М’якоть ріжуть на колечка.
  2. Щоб позбутися від гіркоти, колечка посипають грубозернистим сіллю і залишають на 35 хвилин.
  3. Для маринаду необхідно залити половиною склянки води цукор, оцет, сіль, два лаврові листки і 3-4 шт. запашного горошку.
  4. Кружечки баклажанів промивають і відправляють на сковороду з розігрітим маслом для обсмажування.
  5. В цей час 3 цибулини нарізають півкільцями, а 5 зубчики часнику кільцями.
  6. Беруть глибоку каструльку і викладають спочатку цибулю, потім синенькі, посипають кропом і часником, повторюють всі верстви. В кінці потрібно все компоненти залити маринадом і залишити остигати.

Солоні баклажани як грибочки поміщають в холодне місце і можна пробувати вже через добу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*