Мариновані баклажани як гриби приготувати просто. Для страви треба трохи інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині. В синіх овочах міститься багато корисних мікроелементів, більшість з яких зберігається навіть після теплової обробки. Кращі рецепти допоможуть вибрати відповідний склад.
Без термічної обробки
Можна виконати баклажани як гриби на зиму без стерилізації і без обсмажування компонентів. Чи не виникне труднощів, як солити продукт, якщо під рукою інструкція.
- Необхідно підготувати до закатку 4,5 кг фіолетових овочів. Після миття і зрізання плодоніжок, овочі ріжуть невеликими кубиками.
- Нарізані часточки слід присипати сіллю, залишивши на 2-3 години.
- Після відведеного часу воду, і виділився сік зливають, вливають нову воду і ставлять на вогонь.
- Як тільки вода почне кипіти, потрібно прибрати пінку і влити оцет. Варити ще п’ять хвилин, але не більше, інакше баклажанная нарізка розвалиться.
- У підготовлену скляну ємність укладають листочки лаврове листя і запашний перець горошком. Потім перекладають зварені часточки і заливають водою, в якій вони перебували.
Наповнені банки баклажанами як гриби на зиму потрібно закривати залізними кришками і в перевернутому вигляді накрити теплим покривалом до тих пір, поки вміст не охолоне.
Можна зробити баклажани під гриби. Найпопулярнішим і незвичайним смаком володіють баклажани з часником і кропом. Як приготувати баклажани по даним рецептом допоможе детальна покрокова інструкція.
- Миють 2,8 кг синенькі і нарізають невеликими шматочками будь-якої форми.
- Часник в кількості п’яти головок потрібно очистити і пропустити через Часничниці.
- Два пучка кропу дрібно нарубати.
- Чотири літри води ставлять на вогонь, солять, всипають цукор, спеції і вливають оцет, потім потрібно почекати поки вона не закипить.
- Після закипання води, в неї опускають нарізані баклажани і варять ще 12 хвилин.
- Потім в окремій ємності баклажани змішують з часниково-укропной заготівлею.
- Отриману суміш розкладають по банках, додають по 30 г гарячого масла і закочують.
Рецепти приготування без стерилізації займають зовсім мало часу і сил. Страви можна зробити, навіть не маючи досвіду в кулінарії, а результат виходить – пальчики оближеш!
Зі стерилізацією готового блюда
Той, хто консервує баклажани під гриби на зиму методом стерилізації, може зберігати заготовку довгий час навіть в умовах квартири. Додаткова термічна обробка продуктів дозволяє вберегти банки від здуття, так як гинуть всі бактерії.
З баклажанів на зиму можна зробити відмінне блюдо з зеленню. Як засолити овочі допоможе докладний опис кожного етапу.
- Сині овочі приблизно 4,8 кг миють і ріжуть кубиками.
- У велику ємність наливають три літри води, всипають сіль (120 г) і доводять до кипіння.
- Потім вливають 240 мл оцту і знову чекають, коли вода закипить.
- Кидають у воду овочеві кубики і варять близько трьох хвилин, після чого овочі викладають в іншу ємність.
- Великий пучок кропу, приблизно 350 г шаткують.
- За допомогою ножа подрібнюються зубчики трьох головок часнику.
- Подрібнені часникові зубчики, зелень і 280 мл олії змішують з синіми продуктами. Після чого смачні баклажани розподіляється по банкам.
Банки з вмістом стерилізуються близько 20 хвилин, потім закочують і утеплюють. Солити баклажани таким методом не важко, а заготівля виходить з незвичайним, приємним смаком.
Солоні баклажани зі смаком грибів виходять, просто пальчики оближеш, якщо додати майонез. Стравою буде задоволений кожен, хто спробує. Рецепт баклажанів як гриби на зиму.
- Для готування необхідно взяти 5 кг стиглих синіх овочів, вимити їх і вирізати плодоніжки. Якщо хочеться отримати результат ніжніше, то рекомендовано почистити і шкірку. Потім нарізають кубиками.
- Нарізку переміщують в каструлю, вливають воду і ставлять на вогонь. З моменту закипання варити п’ять хвилин.
- Після цього баклажани кубики перекладають на друшляк, віджимають зайву рідину. Далі на розігрітій олії в сковороді шматочки синіх обсмажуються.
- Окремо потрібно обсмажити 1,3 кг подрібненої цибулі.
- Лук і баклажани змішують, додають 800 г майонезу і всипають грибну приправу.
- Останнім етапом є стерилізація протягом 15 хвилин.
Зберігання загорнених банок повинно бути правильним. Після охолодження банок з вмістом їх потрібно перенести в холодне місце. Зимові страви можна вживати в їжу в холодному або підігрітому вигляді.
З процесом обсмажування
Смачна закуска виходить, якщо застосувати жарку продуктів. Смажені баклажани як гриби можна зробити за наступним рецептом.
- Овочі для заготовки на зиму (приблизно 2,8 кг) миють гарячою водою, зрізають хвостик, очищають шкірку і ріжуть середнього розміру часточками.
- Потім нарізку потрібно рясно посолити і залишити на деякий час.
- Цибулини (3 шт.) Ріжуть півкільцями, збризкують оцтом і залишають маринуватися.
- У глибокій каструлі розігрівають масло і додають туди віджаті шматочки баклажанів. Смажити з усіх боків.
- Зубчики трьох головок часнику подрібнюють, петрушку і кріп дрібно рубають і змішують з усіма іншими компонентами.
- Отриманий салат розподіляють по банках і стерилізують близько 15 хвилин.
Консервація зі стерилізацією необхідна для позбавлення від всіх мікроорганізмів, що дозволить зберігати продукт тривалий час. Закатати потрібно в гарячому вигляді і залишити під теплим пледом остигати.
Варіант заготовки синіх під грибочки з часником на зиму відмінно поєднується з крупами, локшиною, картоплею, рисом. Гарні баклажанчики і як окрему страву.
- Рецепт на зиму передбачає підготувати близько 4,8 кг баклажанів, які потрібно вимити і відрізати хвостики. Потім подрібнюють брусочками, солять і ставлять під прес на 45 хвилин.
- Дві морквини подрібнюють на тертці корейської, болгарський перець в кількості 1,3 кг нарізають смужками.
- Цибулини (1,3 кг) очищають і ріжуть півкільцями, дві часникові головки розділяють по часточках і пропускають через Часничниці.
- Всі компоненти, крім баклажанів, з’єднують між собою, перчать, солять, вливають оцет і залишають на 5,5 години.
- Баклажани віджимають від зайвої рідини, кладуть на сковороду з маслом і обсмажують з усіх боків. Потім додають і інші овочі.
Смажені на зиму овочі розподіляють по банках, обов’язково піддають стерилізації. Закрити слід залізними кришками.
Присмак знайомих грибів
Такі овочі на зиму як баклажани, можуть змінювати свій присмак, в залежності від додаткових компонентів і спецій. Баклажани виходять, як грузді, якщо додати спеції. Консервовані овочі нічим не відрізниш від грибів. Готуємо по інструкції.
- Потрібно взяти 4 кг синіх плодів, які ріжуть середніми шматочками.
- До овочевих часточок приєднують подрібнені зубчики трьох головок часнику і 50 г нашаткованої петрушки.
- Масу потрібно залити солоною водою і поставити під прес, щоб овочі увібрали в себе смак петрушки і часнику.
- Потім потрібно підготувати маринад. Воду з баклажанів переливають в каструлю, ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Знову повертають продукт і варять 15 хвилин.
- Готовий салат розподіляють по скляних ємностей, закочують і загортають ковдрою приблизно на 20 годин.
Як видно, маринувати недовго, кількість інгредієнтів не велика. Засолені баклажани виходять зі смаком груздів, тільки овочі набагато краще і швидше засвоюються організмом.
Замаринувати овочі можна, як печериці. В цьому випадку рецепт баклажанів маринованих під гриби буде виглядати наступним чином.
- Для швидкого приготування буде потрібно три баклажана, які миють, очищають від шкірки і плодоніжки. М’якоть ріжуть на колечка.
- Щоб позбутися від гіркоти, колечка посипають грубозернистим сіллю і залишають на 35 хвилин.
- Для маринаду необхідно залити половиною склянки води цукор, оцет, сіль, два лаврові листки і 3-4 шт. запашного горошку.
- Кружечки баклажанів промивають і відправляють на сковороду з розігрітим маслом для обсмажування.
- В цей час 3 цибулини нарізають півкільцями, а 5 зубчики часнику кільцями.
- Беруть глибоку каструльку і викладають спочатку цибулю, потім синенькі, посипають кропом і часником, повторюють всі верстви. В кінці потрібно все компоненти залити маринадом і залишити остигати.
Солоні баклажани як грибочки поміщають в холодне місце і можна пробувати вже через добу.
Leave a Reply