Рецепт приготування маринованого дайкона на зиму в домашніх умовах



Маринований дайкон став популярним блюдом у кулінарів. Цю редьку люблять за її смакові властивості. Вона гостра, пряна і корисна. Цей овоч їдять як в свіжому, так і в маринованому вигляді. У свіжому вигляді зберігання його відбувається в погребі майже всю зиму. Також можна зберегти дайкон на зиму шляхом консервації. Консервований дайкон – незвичайне блюдо, яке підходить до будь-якого столу і гарніру.

Готується ця заготовка дуже легко в домашніх умовах. Рецепти приготування найрізноманітніші, їх можна знайти на різний сайтах чи в книгах з кулінарії. У них різна специфіка, але вони однаково дуже смачні.

класичне маринування

Нерідко городники думають, як зберігати дайкон. Найкраще зберігає корисні властивості, якість і смакові дані маринований дайкон. Щоб зробити заготовку з дайкона на зиму, потрібно вивчити рецепт і дізнатися, які продукти будуть потрібні.

Для приготування звичайного класичного маринування необхідно ретельно вимити овоч, зрізати всі вади на ньому. Так як це японський продукт, то нарізати його треба, як це роблять в даній країні: брусочками.

Банки стерилізують, обливають паром і сушать на тканини. Потім укладають туди дайкон паличками вниз. Далі готуємо маринад. У каструлі закип’ятити воду, посолити, додати цукор, шафран і іншу приправу за смаком. Потім вливають оцет.

маринований дайкон в тарілці

Розсіл трохи остуджують, і заливають їм дайкон. Кришку щільно загвинчують. Перевертають, далі в кімнаті зберігають приблизно тиждень, потім кладуть у холодильник. Можна зберігати закуску і в підвалі.

На 200 грам дайкона зазвичай беруть 2 маленькі ложки солі, дві великі ложки цукру, 30 грам оцту. Оцет можна використовувати столовий, яблучний або рисовий. З приправ додають паприку, куркуму, карі.

Консервація по-японськи

Приготування маринованого дайкона по-японськи нічим не відрізняється від класичного рецепту, так як це блюдо родом з Японії. У цій країні його постійно маринують на будь-яку подію. Якщо бажаєте, щоб це було також смачно, як там, то треба, щоб редька була молода, міцна, свіжа. Замість простого оцту додають рисовий. Він м’якше.

І обов’язково приправляють шафраном для аромату.

Дайкон виходить ніжний, кислувато-солодкий, хрусткий на смак. Ті, хто спробує його одного разу, навряд чи зможуть відірватися коли-небудь.

маринований дайкон в банках

корейська заготівля

Заготівля маринованого дайкона по-корейськи побалує любителів гострих страв. Вона ароматна і неймовірно корисна в зимові холоди.

продукти:

  • Дайкон, близько 1 кілограма;
  • Сіль, 3-4 маленькі ложки;
  • Цукор, за смаком;
  • Рослинна олія, 100 грам;
  • Оцет, 100 грам;
  • Приправа будь-яка на смак;
  • Часник цілий, поділений на зубчики;
  • Гострий перець, небагато.

Дайкон на зиму по-корейськи має особливість в тому, що готується холодним способом. Сама редька миється, очищається від шкіри, треться на великій тертці. Можна використовувати спеціальну тертку для корейських продуктів.



дайкон порізаний

Часник змішують з тертим овочем. Беруть зручну ємність, можна каструлю. В окремому посуді заважають масло з оцтом, солять, додають приправу, перець. Зазвичай з приправи використовують шафран, коріандр, паприку, пекучий перець. Залити сумішшю дайкон і часник. Залишають на годину. Далі перемішують. Розкладають в банки.

Щоб закуска зберігалася всю зиму, її треба стерилізувати прямо в банку. Роблять це над гарячою парою протягом 15 хвилин, або в гарячій воді. Кришки як слід загвинчують, кладуть у холодильник. Банки зазвичай використовують літрові.

Особливості та правила маринування

Секрет правильного маринування криється в особливому маринаді. Можна дозволити тривале зберігання маринованої дайкона у тому випадку, якщо все зроблено правильно. Тоді кришки не лопнуть, цвіль НЕ заведеться.

Способів приготування розсолів безліч, але в основному використовують два: гарячий і холодний. При гарячому маринуванні потрібно класти побільше цукру, тому краще за смаковими властивостями і для балансу.

прикрашений маринований дайкон



При холодному маринуванні цукор можна не класти зовсім, але сіль обов’язкове. Оцет також обов’язковий. При гарячому маринуванні його не варто змішувати з сильно гарячим окропом. Зазвичай його додають в банки, або в остиглий розсіл.

Також важливо для вдалого маринування використовувати тільки свіжі, хрусткі овочі. Важливо, щоб дайкон був молодим. Приправа теж грає роль. Можна додавати шафран, каррі, петрушку, базилік, коріандр. Все це тільки посилить аромат і смакові якості редьки.

Багатьох мучило питання, як зберегти мариновані овочі в холодильнику всю зиму. Температура в холодильнику повинна бути стандартною. Цвіль або здуття відбувається часто через неправильну стерилізації банок і кришок. Тому за цим важливо стежити ретельно.

Відгуки

Є відгуки про тих, хто коли-небудь готував цю закуску. Люди задоволені нею, так як її можна подати до будь-якого столу, навіть до свята. Ідеально замариновані овочі їдять з картоплею, рисом, м’ясом або рибою.

маринований дайкон в банку

Антоніна: Приготувала заготовки маринованого дайкона по-японськи. Всю зиму з насолодою їли. Його можна подавати до будь-якого гарніру. Використовували замість рисового оцту яблучний. Він теж м’який і солодкий.

Багато хто задається питанням, як зберігати дайкон взимку. Кращий варіант зберегти його вітаміни – це робити заготовки на зиму, тобто замаринувати овочі. Зберігання в свіжому вигляді не завжди дає первозданну соковитість і хрускіт овочів. Тому маринують і експериментуйте з заготовками.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*