В’ялені помідори в мікрохвильовці на зиму є досить поширеною закускою родом із Середземномор’я. Приготувати таку страву в наших широтах досить складно. Для цього доводиться використовувати мікрохвильовки, електросушарки або духовки.
Найчастіше домогосподарки використовують мікрохвильовки, щоб заготовити в’ялені помідори в домашніх умовах.
Основні рекомендації
Щоб правильно приготувати сушені томати, рекомендується ознайомитися з деякими порадами:
- Не можна використовувати будь-які сорти томатів для приготування такої закуски. Рекомендується вибирати тільки найбільш водянисті і м’ясисті помідори. Люди, які в’ялили занадто маленькі томати, скаржилися на те, що після приготування від них залишилася тільки шкурка.
- Кожен рецепт включає в себе різні спеції. Багато хто не знає, коли саме їх краще додавати в блюдо. Рекомендується додавати прянощі в банку безпосередньо перед закачуванням.
- В якості основних спецій необхідно використовувати розмарин, чебрець або базилік.
- Приготовану закрутку варто зберігати в холодильнику або в приміщенні з кімнатною температурою. Все залежить від того, який рецепт використовувався для створення консервації.
класичний рецепт
Даний рецепт користується популярністю серед більшості домогосподарок, тому рекомендується використовувати саме його. Для створення зимової закрутки знадобляться:
- кілограм томатів;
- 100 г солі;
- голівка часнику;
- 150 мл олії;
- 50 г базиліка;
- 15 г перцю.
Спочатку все помідорчики миються і витираються за допомогою рушники, після чого їх слід нарізати на кілька великих частин. Потім з кожної часточки очищається серцевина з насінням. Розрізані томати посипаються сіллю, обробляються маслом і ставляться в мікрохвильову піч, що працює на максимальній потужності. Процедура триває близько 10 хвилин, після чого томати дістаються.
За цей час в ємності з томатами з’явився сік, який необхідно злити в окрему каструльку. Після цього помідори знову поміщаються в мікрохвильовку на 5-7 хвилин.
Приготовлені томати викладаються в банки. Зверху вони засипаються перцем, травами і базиліком. Також в тару висипається подрібнений часник. Всі інгредієнти заливаються томатним соком і маслом. Банки повинні настоюватися півгодини, після чого їх можна закрити кришками і перенести в холодильник.
З гвоздикою і чебрецем
Цей рецепт не сильно відрізняється від класичного. Однак в даному випадку використовуються додаткові інгредієнти. Для приготування страви знадобляться:
- 2 кг томатів;
- 250 г масла;
- 20 г солі;
- лавровий лист;
- голівка часнику;
- одна гвоздика;
- 15 г чебрецю.
Для початку слід помити і розрізати на дві частини все помідори. Потім за допомогою невеликої чайної ложечки з їх частин повністю видаляється серцевина. Після цього нарізані помідори викладаються на деко з фольгою. При цьому розташовувати їх потрібно зрізом вниз. Рекомендується трохи посолити овочі, щоб вони краще просушити в печі.
Томати повинні оброблятися в мікрохвильовці близько 10 хвилин. У цей час потрібно уважно стежити за ними, щоб вони не пересушити.
Можливо, деякі шматочки доведеться діставати раніше, так як деякі томати можуть виявитися менш соковитими і висушаться швидше за інших. Приготувавши овочі, слід дістати банки для консервації. Вони вимиваються водою і заздалегідь стерилізуються. Потім на їх дно викладаються всі спеції, чебрець і гвоздика. Після цього тара заповнюється сушеними томатами.
Коли кожна баночка буде наповнена, можна приступати до підігріву масла. Банки наповнюються їм наполовину, настоюють кілька хвилин і потім заливаються під кришку. Дуже важливо, щоб рідина закрила всі помідори і жоден з них не залишився сухим.
Заповнивши тару, моно закрити її закаточними кришками і трохи збовтати, щоб не утворився конденсат. Банки остигають до наступного дня, після чого їх можна переносити в спеціальне приміщення для зберігання.
висновок
Для закрутки в’ялених помідорів в мікрохвильовці потрібен певний досвід. Тому перед консервацією слід ознайомитися з основними рекомендаціями і вибрати кращий рецепт для закрутки томатів.
Leave a Reply