Грецька закуска з квасолею на зиму – це проста в приготуванні і дуже смачна закуска. Всі інгредієнти для цього салату можна знайти у себе на дачній ділянці. Це соління можна подавати як гарнір до других страв або є як салат. І в тому і в іншому випадку, ця закуска нікого не залишить байдужим.
Рецепт грецької закуски на зиму з квасолею і баклажанами
Цю консервацію можна подавати як самостійне блюдо, і використовувати в якості заправки до борщу або щам. А якщо її розігріти, то вийти повноцінне овочеве рагу. У приготуванні салат по-грецьки досить простий.
Необхідні інгредієнти:
- 600 гр баклажанів середнього розміру;
- 550 гр квасолі (можна взяти білу, фіолетову або плямисту);
- 3 великих морквини;
- 1 кг томатів (краще брати кислі сорт);
- 350 гр болгарського перцю;
- Рослинне або оливкове масло;
- 150 гр часнику;
- 3 ст. л. кухонної солі дрібного помелу;
- 1,5 стакан цукру-піску;
- 100 мл оцтової кислоти.
Спосіб приготування салату по-грецьки
Баклажани ретельно помити, нарізати середнього розміру брусочками і замочити в холодній солоній воді. Квасолю замочити на всю ніч, на наступний ранок воду злити і налити нову. Варити до готовності.
Морква промити під проточною водою і почистити. Потім натерти на тертці. Солодкий перець очистити від серцевини з насінням. Нарізати брусочками середнього розміру. Помідори очистити від шкірки і прокрутити в м’ясорубці разом із зубчиками часнику.
У каструлю або казан викласти томати з часником і довести їх до кипіння. Додати оцтову кислоту, цукор-пісок, сіль і 3 ст. л. масла. Потім викласти терту моркву і почекати, поки все закипить. Після викласти перчик і знову довести до температури кипіння. Додати баклажани. Коли салат закипить, зменшити вогонь і варити протягом 35 хвилин.
Через півгодини додати відварену квасолю і варити ще 20 хвилин. Регулярно помішувати.
Консервацію розкласти по банках і поставити їх стерилізувати на 20 хвилин. Потім накрити стерильними металевими кришками і закатати. Баночки перевернути, накрити тканиною і дати їм охолонути до кімнатної температури. Прибрати в холодне приміщення.
Рецепт салату Грецький:
Грецька закуска на зиму готується з додаванням різних овочів. Можна поекспериментувати і додати будь-які овочі.
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг білої квасолі;
- 500 гр білого ріпчастої цибулі;
- Фільтрована вода;
- 4 невеликих моркви;
- 1,5 кг болгарського перчика;
- Перець чилі;
- 1 стакан цукру-піску;
- 200 мл томатного соусу;
- Масло (можна взяти будь-який);
- 2 невеликих головки часнику;
- Чорний перець (можна взяти мелений або горошком).
Рецепт грецької закуски з квасолею на зиму з фото:
Квасолю замочити на добу в холодній воді. На наступний день змінити воду і відварити її до готовності. Варити близько 1 години. Лук очистити від лушпиння, нарізати тонкими кільцями і обсмажувати до золотистого відтінку.
Морква помити, почистити і натерти на самій великій тертці. Зажарювати морквину бажано разом з цибулею. Болгарський перчик очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою. Всі овочі викласти у велику каструлю, висипати цукру, томатний соус, масло і мелений перець. Довести до температури кипіння і варити півгодини. За 5 хвилин до закінчення варіння додати гострий перчик чилі і нашатковану часник.
У цьому зимовому салаті велика кількість корисних речовин. Особливо добре його використовувати в якості заправки до борщу. Закуска додасть незвичайний присмак і аромат.
Салат грецький з квасолею, томатами і зеленню на зиму
Квасолевий салат по-грецьки стане чудовою альтернативою річним салатам. Якщо додати чорний мелений перець або перчик чилі, то закуска вийти дуже гострою.
Необхідні інгредієнти:
- 2 кг фіолетовою квасолі;
- 1,5 кг середніх помідорів;
- Кілька великих морквин;
- 500 гр болгарського перчика;
- 4 цибулини;
- 50 гр цукру-піску;
- 100 гр кухонної солі крупного помелу;
- 1 л олії;
- Чорний перець (краще взяти мелений, але підійде і горошок);
- 1 ч. Л. оцтової есенції;
- Кілька гілочок кропу;
- Пучок свіжої петрушки;
- кінза;
- 100 гр часнику.
Процес приготування грецької консервації:
Квасолю замочити на 24 години в крижаній чистій воді. Потім поміняти воду і варити до готовності. Помідори очистити від шкірки (їх можна на 2 хвилини замочити в гарячій воді, щоб шкурку простіше було зняти). Відразу після цього їх необхідно опустити в холодну воду.
Томати нарізати невеликими брусочками і обсмажити на сковороді в 3 столових ложках рослинного (або оливкового масла). Потім томати викласти у велику каструлю, додати до них квасолю і варити на самому повільному вогні.
Перчик нашаткувати соломкою і підсмажити на сковороді. Потім додати його до помідорів і перемішати дерев’яною лопаткою.
Лук нашаткувати і обсмажити до готовності. Моркву почистити і натерти на тертці. Додати до готового цибулі. Потім викласти ці інгредієнти до інших овочів в каструлі.
Салат рекомендується весь час варити на повільному вогні. Висипати туди цукор, сіль і всі інші спеції. Потім додати рослинне масло і оцтову есенцію.
Зелень ретельно помити і дрібно нарізати. Часник потовкти. Додати зелень з часником в овочі і варити до готовності. Загальна приготування закуски близько двох годин.
Салат розкласти по банках і щільно закрити кришками. Їх можна поставити в холодильник або прибрати в підвал.
Leave a Reply