Взимку кількість вітамінів зменшується, так як в даний період часу знижується кількість овочів і фруктів. Щоб хоч якось збільшити кількість вітамінів робляться овочеві закачування. Досить часто домогосподарки закривають кабачки з буряком на зиму. Цей салат є дуже смачною закускою, яку можна досить швидко приготувати. Перш ніж приступити до приготування цієї страви, рекомендується знайомитися з тим, як правильно його готувати.
стерилізація тари
Рекомендується закочувати ікру в заздалегідь простерилізовані ємності. Є різні способи обробки банок для консервації, але частіше за все для цього використовується парова обробка. Для стерилізації паром доведеться підготувати невелику каструлю і наповнити її водою. Рідина доводиться до кипіння, після чого зверху каструлі встановлюється решітка. Вона потрібна для розміщення тари. Кожна баночка повинна оброблятися парою протягом 10 хвилин.
Простерилізовані ємності знімаються з решітки і розміщуються догори дном на рушник. У такому положенні вони залишаються до повного висихання.
класичний рецепт
Є різні рецепти створення заготовки з буряка. Однак багато домогосподарки використовують класичний рецепт для приготування цієї закуски. Кабачкова ікра з буряком створюється за допомогою таких інгредієнтів:
- одна буряк;
- 500 г кабачків;
- 100 г цукру;
- 150 г солі;
- три головки часнику;
- 200 мл оцту.
Закуска за цим рецептом повинна готуватися тільки з тонкокорих молодих кабачків, які краще за інших підходять для приготування цієї Кабачково-бурякової ікри. Спочатку все кабачки нарізають на невеликі шматочки і поміщаються в окрему ємність. Потім можна приступити до підготовки часнику, який слід очистити і теж дрібно нарізати. Сирий буряк чиститься, ріжеться на кілька шматочків і поміщається банки.
Після цього в тару додаються кабачки з часником, цукром, сіллю і оцтом. Все це ретельно перемішується і заливається гарячим маринадом.
Ємності закриваються кришками і стерилізують. Для цього закуска в баночках поміщається в каструлю з водою і кип’ятити протягом 10-15 хвилин. Після цього банки слід витерти сухим рушником і помістити в приміщення з кімнатною температурою, щоб вони охололи. Коли мариновані кабачки з буряком повністю охолонуть, їх можна буде перенести в льох для зберігання.
З цибулею і перцем
Під час приготування заготовки з буряка можна використовувати різні інгредієнти. Досить часто в це блюдо додається перець з цибулею. У такому випадку для створення консервації знадобляться такі інгредієнти:
- кілограм буряка;
- три головки цибулі;
- 100 г солі;
- 90 г цукру;
- три горошини чорного і запашного перцю;
- два лаврові листки;
- 200 мл оцту;
- 150 мл олії.
Перш ніж почати заготовляти консервацію, слід зайнятися підготовкою основних інгредієнтів. Спочатку необхідно підготувати буряк. Для цього вона ретельно вимивається, вариться до повної готовності і очищається від шкірки. Потім її слід натерти і помістити в невелику миску.
Кабачки теж потрібно очистити від шкірки і нарізати. Вони ріжуться на кілька невеликих смужок уздовж, після чого з них видаляється серцевина з насінням. Потім м’якоть натирається на тертці і відкладається в сторону.
Закінчивши з основними інгредієнтами, слід приступити до цибулі. Він повністю очищається від лушпиння і промивається холодною водою. Після цього кожна цибулина нарізається на невеликі кубики.
Для створення ікри з кабачками на зиму знадобиться приготувати буряковий маринад. Щоб створити його, в каструлю поміщається буряк з лавровим листом, маслом, оцтом, перцем і сіллю. Всі інгредієнти ретельно перемішуються і доводяться до кипіння. Потім в маринад додаються кабачки з цибулею.
Коли все буде готово, суміш розподіляється по банкам. Для закачування консервації рекомендується використовувати невеликі півлітрові баночки. Ємності до горлечка заповнюються ікрою і закриваються закаточними кришками.
висновок
Закрити ікру з кабачків з буряком досить складно. Перед цим рекомендується ознайомитися з основними рецептами кабачків з буряком на зиму.
Leave a Reply