Рецепти маринування огірків з морквяної бадиллям на зиму



Набір зелені, що використовується в заготовках на зиму, в більшій чи меншій мірі традиційний. На дно банки найчастіше кладуть кріп і смородиновий лист, а й огірки з морквяної бадиллям на зиму виходять нітрохи не гірше. Цей новий рецепт огірочків дуже простий, для його втілення не знадобиться ніяких спеціальних інгредієнтів, проте смак, отриманий в результаті подібного «творчості», здивує своєю насиченістю, пікантність, оригінальністю.

Загальна інформація

Кращий час, щоб засолити овочі з використанням морквяного бадилля, – серпень. У цю пору огірки ще не перестали давати врожай, а пухнасті хвостики морквяної бадилля перейшли з фази молочної ніжності до дозрівання. Саме зараз зелень стала придатна для вживання в засоленном вигляді, тому що накопичилося то кількість ефірних масел, яке додасть консервації прекрасні смакові відтінки.

Особливість подібного рецепта в тому, що пробувати результат через тиждень безглуздо: свої смакові і ароматичні властивості заготовка готова розкрити не відразу. Вивільнення масел відбувається поступово, протягом двох – трьох тижнів мінімум.

Саме такий термін необхідний банку, щоб мариновані огірки настоялися і стали дійсно ароматними. Краще, якщо перша проба буде знята через три місяці після моменту консервації.

Користь морквяного бадилля

Морквяна бадилля досить популярна у двох категорій фахівців – медиків і представників кулінарної школи. Користь цього виду зелені очевидна. Додавання до складу салатів, супів, маринадів – це тільки мала частина варіантів застосування зелені морквини. З морквяної бадиллям навіть варять справжню юшку. Настільки корисні якості морквяної зелені визначає її склад.

Головне, що робить бадилля моркви корисною і важливою для людського організму, – зміст великої кількості мінеральних солей і вітамінів. Так, наприклад, добова потреба організму в селен, потужному природному антиоксиданти, легко покривається маленької гілочкою бадилля. Вміст сахарози в зелені моркви – трохи більше 10 відсотків.

рецепт моркви і огірка

Морквяна бадилля багата каротином, який трансформується в організмі в цінний вітамін А, який зберігає молодість клітин. До складу морквяної зелені входять вітаміни і мікроелементи:



  • C;
  • РР;
  • Е;
  • D;
  • фтор;
  • фосфор;
  • марганець;
  • ніацин;
  • феррум;
  • магній;
  • йод;
  • пантотенова кислота;
  • калій;
  • цинк;
  • білки і вуглеводи (1,3% і 7% відповідно).

Багато в складі даної зелені ефірних масел, які надають морквині такий тонкий солодкуватий аромат.

Посолити овочі і наповнити їх прекрасним морквяним ароматом можна простим рецептом огірків на зиму з морквяної бадиллям.

Необхідні продукти та приготування

Щоб закрити 4 літрових банки огірків з морквяної бадиллям, знадобляться:

бадилля моркви

  • 2 літра холодної води;
  • 0,12 л столового оцту;
  • 7 столових ложок цукру;
  • трохи менше 2 столових ложок повареної солі;
  • свіжі огірки;
  • 3 – 4 гілки морквяної бадилля на одну банку.

Перед початком приготування огірки необхідно певним чином підготувати. Спочатку слід залити їх холодною водою на кілька годин для усунення можливої ​​гіркоти. Потім потрібно відрізати кінчики, щоб запобігти утворенню пустот всередині плодів в процесі теплової обробки. Солити краще тільки що зібрані огірки.

Консервуємо у відповідності з наступним порядком:

  1. Стерилізація банок. Попередньо їх необхідно вимити, використовуючи для цієї мети харчову соду. Після ополіскування банки стерилізують будь-яким зручним способом: над парою, в духовці, в мікрохвильовій печі.
  2. У кожну банку кладеться по 3 – 4 гілочки бадилля моркви, після чого укладаються огірки. Вміст заливається окропом і відставляється на кілька хвилин для охолодження.
  3. Захолола вода зливається в каструлю і доводиться до кипіння. Кількість маринаду повинно бути доведено до 2 літрів. У момент кипіння необхідно додати цукровий пісок, сіль. Знявши ємність з вогню і надавши розсолу можливість трохи охолонути, вливають оцет і знову доводять склад до кипіння.
  4. Киплячий маринад використовується для заливки огірочків, після чого потрібно закатати кришки. Після того як банку герметично закрита, її слід перевернути і ретельно укутати. Подібним огірочками з морквяної бадиллям «показано» повільне охолодження. Холодні банки через добу можна прибирати в місце постійного зберігання, яке повинне бути прохолодним.

Якщо передбачається зберігати соління, приготовані з морквяної бадиллям, в теплому місці, для безпеки кожну літрову банку можна ще раз простерилізувати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*