Рецепти маринування пікантних огірочків на зиму



Багато господинь влітку практично не відпочивають, використовуючи цю пору року плідно: солять помідори, огірки на зиму. Зараз ми навчимося робити огірки пікантні і вивчимо різні рецепти їх приготування.

Огірки мариновані або солоні в зимовий період часу особливо смачні. Їх можна використовувати не тільки в якості звичайної закуски, а й для приготування великої кількості страв: салатів, різного роду супів, татарського азу і багато чого іншого. Сьогодні вивчимо найпопулярніші рецепти пікантних огірочків на зиму.

Для початківців господинь

Для виконання цього рецепта знадобляться такі продукти:

  • огірки (бажано дрібні);
  • лавровий листок – три штуки;
  • перець – 0,5 штуки.
  • часник – кілька зубчиків;
  • кріп;
  • насіння гірчиці;
  • оцет 9% – 3 великі ложки.

На один літр будуть потрібні:

  1. Цукровий пісок – 3 великі ложки.
  2. Сіль харчова велика – 1,5 ложки.

Етапи роботи:

огірки в банках

  1. Зверніть увагу, що кількість овочів вказано приблизно, але щоб вийшли пікантні огірочки, необхідно вибирати молоді плоди. Банки перед використанням потрібно ретельно простерилізувати.
  2. У підготовлену ємність спочатку кладуться лавровий лист, часник, перець (поріжте невеликими частинами).
  3. Далі додаємо кілька парасольок кропу.
  4. Консервувати краще маленькі огірки. Ретельно моєму овочі, прибираємо хвостик і рівненько укладаємо в ємність.

Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль з розрахунку 1 л води на 1,5 ложки солі, цукор. У банку з огірками спочатку потрібно залити 3 великі ложки 9% оцтової есенції. Залиті банки тримають відкритими близько п’ятнадцяти хвилин, до зміни кольору огірків. Потім закочують і залишають остигати під рушником в перевернутому стані до наступного ранку. Ось і все, пікантні мариновані огірочки можна прибирати в льох на зиму.

Огірки з хріном

На банку таких огірків знадобляться:

огірок з базиліком

  • молоді огірки;
  • хрен- 4 листка;
  • листя горіха і вишні – по 5 штук;
  • листя смородини – 4 штуки;
  • лаврушка – 3 штуки;
  • гострий перець – 1 штука;
  • цибуля з часником – по половині головки;
  • вода;
  • сіль – 1 ложка;
  • цукровий пісок – 5 ложок;
  • оцет – 70%;
  • перець духмяний – 5 штук;
  • коріандр;
  • кріп – 1 пучок.

огірки консервація

Огірки замочуємо у воді і залишаємо на шість годин. Після добре вимити їх і обрізаємо верхівку. Готуємо банки – їх слід помити і піддати стерилізації, необхідно помити всі інгредієнти. На дно кожної ємності потрібно покласти кілька листочків смородини, хрону, вишні та горіха, не забудьте про лаврушку і перець (його ріжемо дрібними шматочками). Останніми поміщаємо огірки рівними стовпцями, щільно, один до одного.

Кип’ятимо воду і акуратно заливаємо банки, чекаємо двадцять хвилин. По закінченню цього часу зливаємо воду з банок, додаємо всі інгредієнти і ще раз кип’ятимо. Додаємо одну маленьку ложку оцту. Заливаємо розсолом і замовляємо банки. Перевертаємо ємності з огірками, залишаємо до наступного ранку.

Такі пікантні мариновані огірки припадуть до смаку всім домочадців. Але це ще не все, є й інші цікаві рецепти, про які варто розповісти!



Огірочки з часточкою лимона

Цей рецепт дуже простий, але незважаючи на це, заготівля виходить дуже смачною і корисною. Для приготування огірочків з лимоном будуть потрібні:

  • огірки (бажано брати невеликих розмірів, їх зручніше закривати в літрові банки);
  • цибуля (головки, різані кільцями);
  • свіжий лимон;
  • часник, гвоздика, лаврове листя;
  • перець;
  • упаковка лимонної кислоти;
  • цукровий пісок, сіль.

Беремо чисту банку і кладемо на дно лавровий лист, часник, духмяний перець і гвоздику. З цибулею доведеться повозитися – його потрібно акуратно помістити, щоб колечко не ушкодилося. Далі укладаємо огірки (попередньо зріжте хвостик). В останню чергу додається гурток лимона – його потрібно акуратно помістити в бік банки.

Після того як все буде готово, банки залити окропом і прикрити стерильними кришками. Через п’ятнадцять хвилин воду виливаємо в ємність, додаємо цукор, сіль і все кип’ятимо, після цього насипаємо лимонну кислоту. Потім розсіл можна розливати по банках і закривати кришками. Готові банки розставляємо на рушник догори денцем і накриваємо тканиною. У такому положенні нехай постоять добу, а потім їх можна перемістити в льох.

Знайте, що такими пікантними огірками на зиму ви здивуєте своїх гостей і близьких.

Рецепти бувають різні: як бачите, цей досить простий. Але бувають і більш складні варіанти засолювання, вивчимо їх більш детально!

Мариновані огірки з гірчицею

Добре промиваємо огірки, замочуємо в холодній воді. Крім огірків, будуть потрібні: хрін, листочки вишні та чорної смородини, листочок лавровий, цукровий пісок, сіль, столовий оцет.

Для пікантних огірків знадобляться часникові стручки, насіння гірчиці (це головний інгредієнт), перець духмяний, перець чорний горошком і гвоздика. Якщо не хочете гвоздику, її можна не використовувати.

огірки з гірчицею



Якщо огірки зібрані недавно, досить їх потримати в воді годину. Якщо пройшли день і більше, залиште овочі у воді на три чосу. За цей час огірки встигнуть насититися водою і стануть соковитими.

Лавровий лист, листя вишні і смородини потрібно залити окропом на дві хвилини. Потім воду зливаємо і переходимо до підготовки огірків – зрізаємо верхівки і хвостик. Слід підготувати банки, ретельно простерилізувавши їх. Коли все буде готово, на дно ємності необхідно покласти два листа смородини і вишні, по одному лаврового листа і по одній паличці хрону, пару часниковий стручків. У банку слід кинути по одній гвоздиці і по дві горошини запашного і чорного горошку. Вибираємо рівні огірочки і ставимо їх в ряд: потрібно заповнити банку огірками щільніше, наверх можна укладати різані овочі.

Коли все буде готово, можна заливати банки гарячою водою, дати настоятися двадцять хвилин.

Тепер приготуємо розсіл. Воду з банок зливаємо в каструлю і кип’ятимо, після чого розливаємо по ємностей. Через десять хвилин знову зливаємо в каструлю воду, але тепер додаємо дві великі ложки цукрового піску (розрахунок на літр води) і велику ложку солі. Поки розсіл готується, в кожну банку додаємо гірчицю і заливаємо розсолом, після чого додаємо маленьку ложку оцту і закручуємо.

Таким чином, консервовані пікантні на зиму огірочки будуть готові, а значить, їх можна буде їсти через три тижні.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*