Багато хто хоче урізноманітнити зимове меню різними заготовками. Існує чимало різних оригінальних консервацій, які можна закрити на зиму. Наприклад, деякі заготовляють мариновані помідори по-німецьки. Дана закрутка є досить смачною, так як в ній поєднуються фрукти з овочами. Перш ніж закатати консервовані томати, рекомендується ознайомитися з тим, як їх готувати.
Обробка банок
Закочувати томати рекомендується в заздалегідь простерилізованих тару. Існує кілька основних способів обробки банок для консервації помідорів.
мікрохвильовка
Даний спосіб підходить тим, хто не хоче витрачати багато часу на обробку тари. Перед стерилізацією кожна баночка на третину заповнюється водою. Тільки після цього тару можна ставити в мікрохвильову піч. Банки обробляються в печі до тих пір, поки з них повністю не википить вода.
пар
Найбільш поширеним методом стерилізації баночок є парова обробка. Для цього в невелику миску або каструльку заливається кілька літрів води. Зверху встановлюється залізне сито, на яке слід встановлювати банки для консервації. Трилітрові ємності повинні стерилізувати не менш 20 хвилин, а літрові – 15 хвилин. Простерилізувавши тару, її слід ретельно висушити.
Духовка
Деякі для стерилізації тари використовують газові або електричні духовки. Головна перевага цього методу полягає в тому, що за обробкою банок можна не стежити і тому в період обробки тари можна зайнятися підготовкою закочувальних кришок або овочів для консервації.
Під час стерилізації баночки поміщаються на 20 хвилин в духовку, яка повинна бути розігріта до 100 градусів. Потім їх можна використовувати для закрутки томатів.
класичний рецепт
Є різні рецепти приготування помідорів по-німецьки на зиму. Однак багато застосовують для створення такої закуски тільки класичний рецепт. Щоб закрити закуску з томатів, доведеться заздалегідь підготувати такі інгредієнти:
- кілограм помідорів;
- 300 г яблук;
- 400 г перцю;
- два пучки зелені;
- 100 г солі;
- 150 г цукру;
- 100 мл оцту.
Приготування помідорів по-німецьки з яблуками починається з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Всі овочі з фруктами ретельно промиваються холодною водою і обсушують. Щоб швидше висушити всі продукти, рекомендується протерти їх спеціальним паперовим рушником.
Закінчивши з миттям, слід приступити до підготовки перцю. Його можна нарізати на великі часточки або подрібнити поменше. Головне, щоб перед цим з нього була видалена серцевина з насінням і плодоніжка. Після нарізки перців можна зайнятися яблуками. Кожне яблуко слід розрізати на 5-6 великих шматків. При цьому не слід очищати їх від шкірки. З кожної окремої частини яблука віддаляється серцевина з насінням.
Помідори нарізати не потрібно, тому їх можна цілими викладати в банки. Також, в них можна відразу покласти зелень з яблучними часточками і перцем. Розмістивши всі інгредієнти в тарі, кожна баночка заливається маринадом і накривається кришкою на 10-15 хвилин. Потім яблучний маринад зливається, знову кип’ятиться і заливається в тару.
Яблука з томатами маринуються протягом 20 хвилин, після чого в банки додається трохи цукру і солі. Все це ретельно перемішується і настоюється півгодини. Після цього необхідно закрити банки закаточними кришками і укутати їх рушником. Вони повинні остигати протягом доби, після чого їх можна буде перенести в підвал для зберігання.
висновок
Людям без досвіду приготувати помідори по-німецьки досить складно. Щоб розібратися з тим, як їх готувати, необхідно ознайомитися з рецептами цієї страви.
Leave a Reply