Способів замаринувати помідори на зиму дуже багато. Експерименти найбільш цікавляться цим питанням господинь не залишають байдужими членів їх сімей, близьких і друзів, пропонуючи в якості результату мариновані помідори з корицею. Крім того, варіанти приготування – це гарантія того, що одне і те ж блюдо не набридне, а кожен раз буде поставати в новому світлі перед домочадцями. Відтінки смаку дозволять маринованим помідорів залишитися улюбленою стравою на домашньому столі.
Важлива складова рецепта помідорів з корицею на зиму – присутня в складі пряність, яка надає томатам делікатний смак і яскравий аромат. Засолка помідор подібним методом займає мінімум часу у господині.
користь кориці
Сама по собі кориця – пряність, яка представляє собою кору коричного дерева, загорнуту в невелику трубочку. Її основна ознака – гіркувато-солодкий, пряний смак. Мелена пряність більш зручна у використанні, проте її часто підробляють, замінюючи схожим за кольором і консистенції порошком. Це означає, що більш правильно буде купувати корицю у вигляді паличок, які подрібнюються безпосередньо перед додаванням в блюдо.
Якщо ми консервуємо, то палички не дуже зручні, тому що кількість прянощі обчислюється столовими ложками. Натерти жорсткої кори в такій кількості – дуже важко, тому необхідно звертати увагу на пакетик з корицею або купувати продукцію перевірених виробників.
Палички кориці можна в цілому вигляді додавати в різні страви: запіканки і пудинги, вино і лікери, сиропи і каші, гарячий шоколад і соуси. На Сході ароматні палички прийнято використовувати навіть в складі супів, страв з баранини і птиці, свинини, тому що кориця здатна облагородити смак жирного м’яса.
Молочні страви відмінно поєднуються з корицею. Її додають в оладки, молочні каші, млинці. Страви з риби з корицею набувають чудовий смак. Немислима без неї випічка: кекси, бісквіти, торти, пряники, мафіни і пироги.
Доречно використовувати дану пряність і в процесі приготування консервованих овочів. Огірки і гриби, брусниця і журавлина, солоні кавуни і помідори солодкі – смак всіх продуктів буде підкреслять і відтіняє.
Додавати корицю в гарячі страви необхідно приблизно за 7 хвилин до закінчення приготування. Якщо піддати пряність тривалій тепловій обробці, вона може придбати гірчинку, псують смак основної страви. Якщо мова йде про холодних десертах, то додавання рекомендується в момент подачі або незадовго до неї.
Інгредієнти для засолювання помідорів з корицею
Щоб приготувати помідори на зиму, слід мати:
- помідори;
- зубчики часнику;
- 1 ст. л. оцтової есенції;
- чотири м’ятних листочка;
- 1 лист лаврушки;
- 4 горошини перцю чорного і 6 – 8 – запашного;
- гвоздика – 4 бутона;
- болгарський перець з часником;
- 1 ч. Л. кориці;
- рослинна олія;
- 6 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. солі;
- чисті банки.
Кількість використовуваних прянощів може варіюватися відповідно до смаковими уподобаннями господині, яка їх солила, і членів її сім’ї.
процес готування
Приготування помідорів з корицею на зиму відбувається у відповідність з наступним алгоритмом:
- Підготовка банок з кришками. Тару необхідно промити з використанням харчової соди і піддати стерилізації протягом 5 – 7 хвилин, після чого дати охолонути.
- Помідори промити в тазі з водою, плодоніжки видалити, розрізати на четвертинки. Переважно використовувати бурі плоди, так такі томати вийдуть більш щільними і збережуть свою форму.
- На дно банок викласти прянощі, кільця цибулі та болгарського перцю. Зверху укласти томати, розмістити ще по одному колечку лука, зубчики часнику, надрізані зверху. Плоди ріжуть на часточки до початку консервації.
- Наступний етап – приготування маринаду. Для цього до необхідної кількості води слід додати цукровий пісок, сіль, мелену корицю. Все потрібно добре розмішати до повного зникнення грудочок. В результаті повинна з’явитися рідина однорідного коричневого кольору, яку слід прокип’ятити протягом 5 хвилин.
- Маринад заливається в банки, потім ємності накриваються кришками. Протягом 10 хвилин вони відстоюються, а далі треба злити рідину в каструлю і ще раз довести до кипіння.
- Після повторного розливу необхідно закрутити кришки, банки перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою до повного охолодження. Стерилізувати не слід.
Приготовлені таким чином помідори в маринаді стануть прикрасою будь-якого свята і його справжньою гастрономічною родзинкою.
Leave a Reply