Рецепти маринування помідорів з корицею на зиму в домашніх умовах



Способів замаринувати помідори на зиму дуже багато. Експерименти найбільш цікавляться цим питанням господинь не залишають байдужими членів їх сімей, близьких і друзів, пропонуючи в якості результату мариновані помідори з корицею. Крім того, варіанти приготування – це гарантія того, що одне і те ж блюдо не набридне, а кожен раз буде поставати в новому світлі перед домочадцями. Відтінки смаку дозволять маринованим помідорів залишитися улюбленою стравою на домашньому столі.

Важлива складова рецепта помідорів з корицею на зиму – присутня в складі пряність, яка надає томатам делікатний смак і яскравий аромат. Засолка помідор подібним методом займає мінімум часу у господині.

користь кориці

Сама по собі кориця – пряність, яка представляє собою кору коричного дерева, загорнуту в невелику трубочку. Її основна ознака – гіркувато-солодкий, пряний смак. Мелена пряність більш зручна у використанні, проте її часто підробляють, замінюючи схожим за кольором і консистенції порошком. Це означає, що більш правильно буде купувати корицю у вигляді паличок, які подрібнюються безпосередньо перед додаванням в блюдо.

Якщо ми консервуємо, то палички не дуже зручні, тому що кількість прянощі обчислюється столовими ложками. Натерти жорсткої кори в такій кількості – дуже важко, тому необхідно звертати увагу на пакетик з корицею або купувати продукцію перевірених виробників.

Палички кориці можна в цілому вигляді додавати в різні страви: запіканки і пудинги, вино і лікери, сиропи і каші, гарячий шоколад і соуси. На Сході ароматні палички прийнято використовувати навіть в складі супів, страв з баранини і птиці, свинини, тому що кориця здатна облагородити смак жирного м’яса.

Молочні страви відмінно поєднуються з корицею. Її додають в оладки, молочні каші, млинці. Страви з риби з корицею набувають чудовий смак. Немислима без неї випічка: кекси, бісквіти, торти, пряники, мафіни і пироги.

Доречно використовувати дану пряність і в процесі приготування консервованих овочів. Огірки і гриби, брусниця і журавлина, солоні кавуни і помідори солодкі – смак всіх продуктів буде підкреслять і відтіняє.

помідори консервація



Додавати корицю в гарячі страви необхідно приблизно за 7 хвилин до закінчення приготування. Якщо піддати пряність тривалій тепловій обробці, вона може придбати гірчинку, псують смак основної страви. Якщо мова йде про холодних десертах, то додавання рекомендується в момент подачі або незадовго до неї.

Інгредієнти для засолювання помідорів з корицею

Щоб приготувати помідори на зиму, слід мати:

мариновані помідори

  • помідори;
  • зубчики часнику;
  • 1 ст. л. оцтової есенції;
  • чотири м’ятних листочка;
  • 1 лист лаврушки;
  • 4 горошини перцю чорного і 6 – 8 – запашного;
  • гвоздика – 4 бутона;
  • болгарський перець з часником;
  • 1 ч. Л. кориці;
  • рослинна олія;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • чисті банки.

Кількість використовуваних прянощів може варіюватися відповідно до смаковими уподобаннями господині, яка їх солила, і членів її сім’ї.

процес готування

Приготування помідорів з корицею на зиму відбувається у відповідність з наступним алгоритмом:

закриті помідори

  1. Підготовка банок з кришками. Тару необхідно промити з використанням харчової соди і піддати стерилізації протягом 5 – 7 хвилин, після чого дати охолонути.
  2. Помідори промити в тазі з водою, плодоніжки видалити, розрізати на четвертинки. Переважно використовувати бурі плоди, так такі томати вийдуть більш щільними і збережуть свою форму.
  3. На дно банок викласти прянощі, кільця цибулі та болгарського перцю. Зверху укласти томати, розмістити ще по одному колечку лука, зубчики часнику, надрізані зверху. Плоди ріжуть на часточки до початку консервації.
  4. Наступний етап – приготування маринаду. Для цього до необхідної кількості води слід додати цукровий пісок, сіль, мелену корицю. Все потрібно добре розмішати до повного зникнення грудочок. В результаті повинна з’явитися рідина однорідного коричневого кольору, яку слід прокип’ятити протягом 5 хвилин.
  5. Маринад заливається в банки, потім ємності накриваються кришками. Протягом 10 хвилин вони відстоюються, а далі треба злити рідину в каструлю і ще раз довести до кипіння.
  6. Після повторного розливу необхідно закрутити кришки, банки перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою до повного охолодження. Стерилізувати не слід.

Приготовлені таким чином помідори в маринаді стануть прикрасою будь-якого свята і його справжньою гастрономічною родзинкою.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*