Що може бути смачніше ароматного і ніжного вишневого пирога! Ця вишукана випічка асоціюється у багатьох з домашнім затишком і теплом. Існує безліч варіантів цих ласощів. Одним з найпопулярніших є пиріг з вишнею на сметані рецепт якого, і навіть не один, ми вам пропонуємо.
Вишня взагалі чудово поєднується з кисломолочними продуктами (сиром, сметаною, йогуртом), тому вишнево-сметанний пиріг – один з найбільш чудових і найкращих десертів!
Зміст:
- Вишневий пиріг зі сметаною заливкою
- Вишневий пиріг на манки
- Шоколадно-кремовий пиріг на сметані з вишнею
- Вишневий пиріг на сметані в мультиварці
1. Вишневий пиріг зі сметаною заливкою
Це чудовий і простий у приготуванні заливний пиріг з ароматною вишнею і найніжнішої сметанно-молочної заливкою – прекрасне доповнення до чаю або кави.
Інгредієнти для тесту на сметані:
- Сметана – 130 г.
- Борошно – 1,5 склянки.
- Вершкове масло (воно повинно бути розм’якшеним, тому треба заздалегідь вийняти його з холодильника) – 150 г.
- Цукор – 50 г.
- Розпушувач – 1 ч. Л.
Інгредієнти для начинки і заливки:
- Сметана – 100 мл.
- Цукор – 50 г.
- Вишня заморожена без кісточок – 200 г.
- Молоко – 100 мл.
- Яйце – 1 штука.
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Приготування
Спочатку потрібно розморозити вишню. Поки ягоди розморожуються, можна зайнятися приготуванням сметанного тіста, для цього потрібно у великій мисці перемішати масло, сметану і цукор, а потім додати до цих компонентів просіяне борошно і розпушувач. Все добре перемішати руками.
Після того, як тісто для пирога на сметані з вишнею стане еластичним, можна викладати його в форму, змащену маслом.
Основу рівномірно розподілити по дну форми, наколоти виделкою, щоб при випічці не піднімався, і сформувати бортики. Тепер можна покласти на основу для пирога вишню і присипати ягоди крохмалем. Крохмаль потрібен для того, щоб ягоди не дали занадто багато соку, і пиріг не перетворився в кашу.
Залишилося тільки залити пиріг молочної-сметанною заливкою, яка робиться в такий спосіб: інгредієнти для заливки з’єднуються в окремому посуді і збиваються міксером протягом декількох хвилин.
Пиріг потрібно поставити в гарячу, нагріту до 200 градусів духовку. Приблизно через 30 хвилин вишневий десерт буде готовий. Його потрібно трошки остудити, і можна кликати домочадців до чаю!
2. Вишневий пиріг на манки
Необхідні продукти:
-
- Яйця качині або курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок білий – 100 г (70 піде в тісто, і 30 – для вишні).
- Сметана – 200 г.
- Манка – 1 стакан.
- Борошно пшеничне – 1 склянка.
- Маргарин для випічки (можна масло) – 100 г.
- Цедра одного лимона.
- Свіжа вишня – 150 г.
- Розпушувач (можна замінити содою) – 10 г.
Приготування:
Цей ароматний і незвичайно ніжний пиріг особливо подобається дітям і прекрасно поєднується з гарячим молоком. Чудовий варіант для дитячого полудня!
Вишню очистити від кісточок і перемішати з 30 г цукру. Яйця гарненько перетерти з цукром, потім покласти в яєчно-цукрову суміш сметану і маргарин (попередньо розм’якшений), все перемішати до однорідності.
Потім слід акуратно, невеликими порціями всипати в суміш просіяне борошно, манку і розпушувач (сухі продукти слід заздалегідь перемішати між собою). Лимонну цедру потрібно пропустити через дрібну терку і висипати в тісто.
Підготовлене тісто влити в змащену маслом форму (а краще застелену пергаментом). Зверху укласти ягоди.
Помістити пиріг в духовку і випікати 20 хвилин при 200 градусах. Ось і все, дивовижний пиріг готовий. Можна заварювати чай і накривати на стіл.
Цей пиріг можна зробити і з замороженої вишнею, тільки ягоди слід попередньо розморозити і злити з них рідину.
3. Шоколадно-кремовий пиріг на сметані з вишнею
Вишня і шоколад – приголомшливе поєднання. Коли два цих інгредієнта зустрічаються в одному пирозі, встояти не зможе ніхто! Тому пропонуємо вам приготувати цей чудовий десерт з наступних компонентів.
Для начинки потрібно:
- Цукор – 100 г.
- Яйце – 2 шт.
- Вишня свіжа або морожена – 500 г.
- Жирна сметана – 500 г.
- Суха суміш для шоколадного пудингу – 1 упаковка.
Для тіста:
- Цукровий пісок – 50 г.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Масло вершкове (можлива заміна маргарином) – 50 г.
- Борошно – 1,5 склянки.
- Дріжджі сухі – 1 упаковка.
- Ванилька – 15 г.
Приготування
Молоко налити в каструльку і підігріти на плиті. У підігрітому молоці розтопити шматок масла. Дріжджі і борошно перемішати, влити в них тепле молоко з розтопленим в ньому маслом, всипати цукор з ваніллю, замісити тісто (в даному випадку можна скористатися міксером або віночком).
Покласти його у велику каструлю або миску, накрити рушником і поставити в тепло. Чекати до тих пір, поки тісто сильно не збільшиться в об’ємі. Потім вийняти борошняний продукт, розкачати його, викласти на деко, змащене маслом і випікати при середній температурі приблизно сорок хвилин.
А поки тісто випікається можна зайнятися кремово-вишневою начинкою. Вишню промити, витягнути з ягід кісточки і відкинути на друшляк, щоб позбутися від соку і талої води. Сметану перемішати з цукром, сухим пудингом, яйцями і ванількой. Збити всі продукти міксером.
Отримані кремом покрити пиріг, зверху викласти підготовлені ягоди. Вишуканий десерт готовий. Подайте його з кавою або трав’яним, зеленим, чорним чаєм!
Цей пиріг найкраще є в свіжому вигляді, але допускається заморожування. При необхідності ніжну вишневу випічку можна розморожувати, різати на порційні шматочки і подавати до чаю.
4. Вишневий пиріг на сметані в мультиварці
Неймовірно простий у виконанні рецепт вишневого пирога, з яким зможе впоратися навіть починаюча господиня.
Необхідний склад продуктів:
- Заморожена вишня – 2 склянки (розморожувати не треба!).
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 230 г.
- Сметана рідка – 150 мл.
- Масло вершкове (допускається маргарин) – 50 г.
- Сода або розпушувач – 1 ч. Л.
- Борошно – 1,5 склянки (за бажанням можна трохи більше, щоб пиріг вийшов солодше).
- Крохмаль картопляний – 15 г.
- Цукор для ягід – 1 ст. л. з гіркою.
- Ванілін і лимонна цедра – на ваш розсуд.
Готувати так:
Яйця перемішати з цукром і збити міксером. Поступово, продовжуючи помішувати, додати до них масло і сметану, а потім і борошно з розпушувачем (заздалегідь просіяти). При бажанні можна додати також ванілін або цедру апельсина або лимона. У результаті повинно вийти однорідне тісто консистенції сметани.
Чашу мультиварки змастити маслом, присипати борошном і перелити в неї рідке тісто.
Вишню обваляти в цукрі і крохмалі (щоб не дала дуже багато соку) і викласти на тісто.
Мультиварку поставити в режим «Випічка» на 50 хвилин. Витягти виріб з ємності, почекати, поки воно охолоне, і після цього нарізати на шматки. У гарячому вигляді різати не варто – випічка може розвалитися.
Такий десерт відмінно поєднується з збитими вершками або морозивом, яке можна викласти красиво кульками. Смачного!
Leave a Reply