Помідори в яблучному соку на зиму – у наявності незвичайність заготовки. Це і поєднання томатного, яблучного смаку в одній банці, і користі овоча, фрукта. Рецептів приготування помідор таким способом кілька, тому можна легко вибрати полюбився.
Користь маринованих помідорів
У зимовий час не можна собі уявити обідній стіл без червоних плодів томата. Концентрація корисних речовин і після засолювання в овочі не змінюється. У них міститься лікопін, корисна речовина, що допомагає запобігти розвитку онкологічних захворювань. У консервованих плодах багато йоду, заліза, цинку, калію. Мікроелементи допомагають нормально функціонувати кровоносній системі, серцю, зміцнюють кістки людини, нормалізують роботу щитовидної залози.
Консервовані помідори включають в раціон ті, хто збирається схуднути, так як калорійність у них дуже низька. Клітковина, яка міститься в м’якоті солоного продукту, поліпшує протікання процесів травлення в шлунку, кишечнику, знижує ризик запорів. До корисних властивостей відноситься і те, що помідори впливають на роботу нирок, полегшуючи її. Їх вживання взимку знижує ризик зараження грипом і простудними захворюваннями.
Яблучний сік – користь чи шкода
У систему здорового харчування недарма включають сік з яблук. Велика його цінність для дітей, людей похилого віку. Він сприяє:
- усунення аритмії;
- зміцненню стінок судин;
- попередження виникнення інфарктів, інсультів;
- гарній роботі органів травлення;
- активізації моторики стінок кишечника;
- підвищенню життєвого тонусу;
- нормалізації обмінних процесів.
Яблучним соком виліковують анемію, чистять печінку, борються з інфекціями. Тому заготовки з помідорів в яблучному розсолі взимку подарують господині і її сім’ї здоров’я, захистять від багатьох хвороб.
Рецепти на зиму
Мариновані помідори на яблучному маринаді готують з двох кілограмів плодів томата, одного літра соку. Розклавши стиглі плоди томатів по банкам, заливають киплячим соком, в який додана одна столова ложка солі. Для поліпшення смаку кладуть в банки кілька горошин чорного перцю, два-три листочка м’яти, лаврового листа, насіння кропу. Стерилізувати ємності з помідорами в яблучному соку за рецептом треба вісім – десять хвилин.
Перш ніж прибрати заготовки в підвал, їх загортають, дають охолонути.
Готують овочі і без стерилізації. У перший раз заливають ємності з укладеними щільно томатами крутим окропом. Протримавши протягом п’яти хвилин, воду зливають, а банки заливають яблучним розсолом, тільки що закипілої. Використовують зазвичай сік, приготований самостійно, але можна і магазинним. Якщо користувалися для приготування маринаду кислими яблуками, то додають в соління ложку – дві цукру.
Імбир в маринованих заготовках
Пікантність рецептами на зиму помідор в яблучному соку, так що пальчики оближеш, додасть імбирний корінь.
Його досить взяти половину чайної ложки. На кілограм помідорів беруть один літр освітленого соку яблук з магазину. У домашніх умовах вичавлюють рідина з двох з половиною кілограмів яблук, розбавляючи потім кип’яченою водою в пропорції 2: 1.
Поставивши заливку для кип’ятіння, в неї додають мелений імбир, столову ложку солі і дві – цукру. Закипілої рідиною заливаємо томати. Потім банки ставлять на водяну баню для пастеризації на півгодини. Стерилізовані заготовки закочують і загортають до охолодження. Виходить смачний продукт, недарма рецепт називається Пальчики оближеш. Треба замаринувати таким способом овочі, і тоді зрозумієш цей вислів.
Як правильно готувати яблучну заливку
Для ароматного соку необхідно дев’ять середнього розміру яблук і цукор за смаком. Перед приміщенням фруктів в соковижималку, їх очищають від насіння, ріжуть на половинки. З такої кількості плодів отримують літр рідини. Проціджений через марлю сік обов’язково проварюють від трьох до п’яти хвилин, не доводячи до кипіння.
Під час варіння знімають зверху піну і спливла м’якоть. Потім каструлю знімають з вогню, додають цукор. Без м’якоті отримати заливку краще в соковарці. Залишають фрукти в каструлі на годину-півтори. Потім переливають рідину, що вийшла в іншу ємність, а м’якоть використовують для приготування пюре.
Готувати напій краще з соковитих, солодких яблук. Щоб зробити концентрацію соку менше, то його розбавляють кип’яченою водою.
Думка господинь про незвичайних рецептах
Багато спробували законсервувати помідори в яблучному соку. Відкривши взимку баночку, відчуєш яблучно-помідорний запах. При цьому розсіл стає желейної консистенції, хоча для консервації використовувався звичайний яблучний сік. Багато, поласувавши помідорами, використовують яблучний маринад для приготування соусів, заливок до м’ясних, овочевих страв. Протягом зими, навесні такі заготовки допоможуть організму насититися вітамінами, корисними елементами. Тому більшість домогосподарок вирішило про себе: маринуємо томати тільки розсолом з яблук. Смачне має бути і корисним.
Leave a Reply