Лисички є досить корисними грибами з відмінним смаком, які часто заготовляють перед початком зими. Ікра з лисичок на зиму є дуже популярну грибну заготовку. Вона є відмінною начинкою для пирогів або піци. Також її можна використовувати, як паштет для створення бутербродів.
Перш ніж приготувати ікру з кабачками і грибами, необхідно розібратися з тим, як зробити її правильно.
класичний рецепт
Є різні рецепти ікри з лисичок на зиму. Однак класичний спосіб створення заготовки є найбільш поширеним. Для цього доведеться заздалегідь заготовити такі інгредієнти:
- кілограм лисичок з кабачками;
- 400 г моркви;
- три головки цибулі з часником;
- 100 мл олії;
- п’ять перців;
- 100 мл оцту;
- 85 г солі.
Перед тим як приготувати ікру з лисичок, необхідно зайнятися підготовкою основних продуктів. Для початку слід ретельно обробити лисички. Необхідно відрізати кінчик їх ніжок і очистити їх від піску або бруду.
Потім їх слід промити холодною водою і пропустити через м’ясорубку. Зроблена суміш готується в мультиварці або поміщається в невелику каструльку і заливається маслом. Під час приготування грибної ікри з лисичок на зиму вміст каструлі періодично перемішується, щоб суміш не підгоріла.
Паралельно з цим, слід зайнятися всіма іншими інгредієнтами. Кабачки з іншими овочами промиваються у воді і нарізають на невеликі шматочки. Морквину можна не різати, а натерти за допомогою терки. Після цього в сковороду додається трохи масла і в неї поміщаються всі заготовлені овочі. Вони гасяться протягом 20 хвилин. Цього часу має вистачити, щоб всі інгредієнти стали золотистими.
Після цього з приготовленою кабачкової і грибний суміші роблять ікру. Для цього в пюре з лисичок додаються протушенние овочі з перцем і сіллю. Потім все перемішується, накривається кришкою і гаситься ще протягом півгодини. Приготовану страву розподіляється в простерилізовані банки, змішується з оцтом і закривається закаточними кришками. Потім тара з ікрою остигає і переноситься в підвал для подальшого зберігання.
З томатами
Багато домогосподарки воліють заготовлювати ікру з лисичок з помідорами. Для приготування цих смачних зимових заготовок необхідно використовувати такі продукти:
- кілограм помідорів з баклажанами;
- 2 кг зварених лисичок;
- три перцю;
- чотири цибулини;
- 150 мл томатного соусу;
- 200 мл олії;
- 100 г солі;
- 70 г цукру;
- дві головки часнику.
Приготування заготовки слід почати з підготовки основних інгредієнтів, які використовуються при створенні ікри. Зварені гриби необхідно розрізати на невеликі кубики. Потім сковорода заливається маслом і в неї викладаються грибочки. Вони готуються до тих пір, поки їх поверхня не стане золотистою.
Відразу ж після піджарки грибів можна зайнятися підготовкою всього іншого. Цибулини з часником очищаються, нарізаються на шматочки і теж поміщаються на сковороду для піджарки.
Потім перець розрізається навпіл, очищається від насіння і додається в сковорідку з цибулею. Овочі присмажуються протягом 5 хвилин, після чого їх можна зняти з вогню. Потім на дольки нарізаються томати і перемелюють за допомогою м’ясорубки. Вони додаються до овочів і гасяться 15-20 хвилин на повільному вогні. Суміш в сковороді потрібно постійно перемішувати, щоб вона не підгорає.
Баклажани очищаються, нарізаються соломкою і додаються до овочів. Потім в суміш кладуться підсмажені раніше грибочки і гасяться 20 хвилин.
Приготована овочева маса подрібнюється в блендері, після чого її слід змішати з цукром, сіллю і томатним соусом. Все це ретельно розмішується і гаситься на повільному вогні ще годину. Перш ніж зняти кабачкову ікру з вогню, в неї необхідно додати нарізаний часник і перемішати блюдо. Тільки після цього все розподіляється в простерилізовані баночки і закочується кришками.
Остигнула ікру рекомендується зберігати в темному і прохолодному приміщенні. У приміщеннях з кімнатною температурою її термін зберігання зменшується в кілька разів.
висновок
Приготувати ікру з грибів в мультиварці або на газовій плиті не так вже й складно. Для цього досить ознайомитися з рецептами, в яких детально описується, як робиться смачна ікра.
Leave a Reply