Рецепти приготування пікантного маринованого перцю без стерилізації



Існує безліч варіантів приготування найрізноманітніших і смачних страв і салатів з перцю. Особливо популярні заготовки на зиму з болгарського перцю. Тому питання про те, як маринувати перці, напевно цікавий багатьом.

На сьогоднішній день існують різні рецепти, як можна зробити таку заготовку в банках. Болгарський перець маринують цілком або шматочками з додаванням різних соусів і маринадів.

Пропонуємо вам кращі варіанти своїх рецептів таких закруток на зиму. Особливість всіх цих рецептів в тому, що консервація відбувається без стерилізації

Рецепт 1. Солодкий перець в томатній пасті

Це відмінна закуска на зиму, яка підійде до будь-якого столу.

Щоб зробити таку закрутку будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • П’ять кілограм болгарського перцю, бажано різного кольору.
  • Півлітра томатної пасти або соусу.
  • Два літри води.
  • Сто грам солі.
  • Сто сімдесят грам оцту.
  • Сто п’ятдесят грам цукрового піску.
  • Двісті мілілітрів соняшникової олії.

Спочатку розводимо томатну пасту в воді, потім додаємо до неї сіль, цукор, оцет і рослинне масло. У промитих перцях видаляємо серцевину з насінням, потім розрізаємо їх уздовж на чотири частини і укладаємо в закипілий маринад.

Заготівлю потрібно проварити двадцять хвилин, потім укласти в чисті банки і щільно закрити. Ось така закрутка без стерилізації – відмінна ароматна закуска, яка урізноманітнює ваше меню взимку.

Рецепт 2. Маринований болгарський перець цілком

Рецепти приготування пікантного маринованого перцю без стерилізації

Для закрутки об’ємом на три літри потрібно: солодкий перець, півкілограма цукру, чотириста грамів оцту дев’ятивідсотковий концентрації і три столові ложки солі.



Добре промитий, очищений від серцевини і плодоніжок перець проколюємо голкою і укладаємо в каструлю. Потім заливаємо овочі холодною водою і доводимо до кипіння. Бланшовані перці витягаємо з каструлі і укладаємо в стерилізовані скляні ємності.

Воду, яка використовувалася для варіння перців, використовуємо для приготування маринаду. Додаємо в неї сіль, цукор і змішуємо з рослинним маслом. Перед тим, як заправка закипить, виливаємо в неї уксус.Кіпящім маринадом заливаємо перці і закочує кришками. Гарячу заготовку перевертаємо догори дном, гарненько укутуємо і даємо охолонути. Охолоджений солодкий перець в маринаді відправляємо на зберігання в підвал.

Рецепт 3. Болгарський перець в гострому маринаді

Рецепти приготування пікантного маринованого перцю без стерилізації

Для такої заготовки потрібно кілька інгредієнтів:

  • Перець болгарський – три кілограми.
  • Часник – три середніх головки.
  • Перець гострий – п’ять стручків.
  • Хрін – два-три кореня.
  • Сіль – один стакан.
  • Олія соняшникова – триста мілілітрів.
  • Оцет яблучний – двісті п’ятдесят мілілітрів.

Добре вимиті солодкі перці очищаємо від нутрощів, потім проварюємо протягом трьох хвилин і опускаємо в холодну воду. Очищаємо корінь хрону, стручки гіркого перцю звільняємо від насіння і плодоніжок, чистимо часник.

Підготовлені компоненти пропускаємо через м’ясорубку. Натираємо солодкий перець гострої сумішшю зсередини. Після чого обвалюють овочі в солі і укладаємо цілком в банки.

Кожен шар необхідно пересипати цієї ж сумішшю. Кип’ятимо соняшникову олію, охолоджуємо його і додаємо оцет. Заливаємо перці холодним маринадом, закриваємо щільно капроновою кришкою і ставимо в темне і прохолодне місце на зберігання.

Солодкий перець за цим рецептом виходить гострим на смак і з пікантним ароматом.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*