Головна турбота домогосподарки – зробити меню тих членів сім’ї різноманітним, смачним і корисним для здоров’я. Прекрасним доповненням до страв влітку і чудовою закускою до столу можуть стати малосольні кабачки швидкого приготування, коли огірки ще не виросли.
Це швидкий спосіб накрити стіл для тієї домогосподарки, яка засолила овочі. Для створення страви не потрібно якихось особливих навичок. Страва не заправляють оцтом, а використовують воду, сіль і різноманітні спеції. Солоні кабачки в страві ніжні, з деякою кислинкою.
смачний рецепт
Для реалізації рецепта малосольних кабачків швидкого приготування виберіть тільки молоденькі овочі, довжиною до 12 см. У них міститься більша кількість вітамінів, а м’якоть ніжніша, ніж у перезрілих. Спеції та зелень можете підібрати за смаком.
Складові:
- молоденькі кабачки – 1 кг;
- вода – 1 л;
- зубчики молодого часнику – 4 шт .;
- 2 ст. ложки солі;
- 1 ст. ложка цукрового піску;
- 2 листи лаврушки;
- пучок петрушки, кропу, селери;
- 1 суцвіття гвоздики;
- по 2 – 3 горошинки чорного і запашного перцю.
Послідовність дій:
- Ретельно вимийте інгредієнти. Дрібно наріжте петрушку, селеру, кріп. Помістіть зелень в поліетиленовий пакет.
- Почистіть зубчики часнику, дрібно нарубати, всипте зверху.
- Покришите кожен овоч тоненькими кружальцями, який знаходиться зверху, в пакет.
- У каструлю влийте воду, прокип’ятіть, всипте сіль і цукор. Насипте горошини перцю, коли рідина закипить, вимкніть газ.
- Зачекайте, поки розсіл охолоне, влийте в пакет. Залиште на 6 – 7 годин. Зберігайте малосольні кабачки в пакеті в холодильнику, але постарайтеся швидко з’їсти.
Це класичний рецепт соління. Блюдо буде дуже красиво виглядати на тарілці.
готуємо просто
Як же приготувати малосольні кабачки?
Складові:
- 6 великих перезрілих кабачків;
- 2 головки часнику;
- 2 л води;
- 3 ст. ложки крупної солі;
- 1 ч. Ложка цукрового піску;
- 2 – 3 листи лаврушки;
- 4 парасольки кропу;
- по 6 горошин запашного і чорного гострого перцю.
Вимийте продукти. Головки часнику очистіть, подрібніть, помістіть на дно каструлі. Туди ж покладіть лаврушку і кріп. Зчистите ножем шкірку, розріжте навпіл, вийміть насіння, наріжте полуколечкамі товщиною 1 см. Складіть в каструльку.
В іншу каструлю влийте воду, посоліть, всипте цукор, доведіть до кипіння, остудіть. Розсолом залийте овочі. Нехай склад постоїть добу. Потім засолені овочі в каструлі перенесіть в холодильник.
Готовим дома швидко
Складові:
- 6 – 8 молоденьких цукіні;
- 14 – 20 середніх зубчиків часнику;
- 3 л води;
- 6 ст. ложки солі;
- 4 ч. Ложки цукрового піску;
- 4 – 6 парасольок кропу;
- 10 – 14 горошин гострого перцю;
- по 4 листа смородини і вишні;
- 4 великих листа хрону.
Вимийте і почистіть цукіні, наріжте частинами завтовшки приблизно 1 см. У каструльку помістіть ці шматочки, приправити горошинами перцю, кропом. Очистіть зубчики часнику, дрібно нарубати, всипте в каструльку. Далі покладіть листя хрону, вишні і смородини.
В іншу каструлю влити воду, посолити, посахаріте, прокип’ятити. Потім влийте киплячий розсіл в каструльку з інгредієнтами. Прикрийте каструлю кришкою, зачекайте, поки розсіл охолоне, поставте в холодильник. Через добу соління з часником буде готово.
Малосольні пряні кабачки
Складові:
- 6 молоденьких кабачків (до 20 см);
- 6 – 8 зубчиків часнику;
- 2 листи хрону;
- по 16 – 20 гілочок кропу і петрушки;
- по 4 – 6 гілочок селери;
- 4 – 6 листків чорної смородини;
- 1 – 2 горошинки пекучого перцю,
- 14 – 16 горошин запашного перцю.
- 2 л води;
- 6 ст. ложок крупної солі.
Чим тонша шкурка, тим інтенсивніше засолити кабачки, тому віддайте перевагу молодим, які не мають великих насіння. Промийте їх, відріжте хвостик. Наріжте на 3 – 4 частини поперек, а після – уздовж.
Промийте листя і гілочки приправ. У банку на дно покладіть частину зелені, потім овочі, а зверху прикрийте зеленню, всипте горошини перцю, очищені зубчики часнику.
У каструлю влийте воду, нагрійте до кипіння, остудіть. Всипте сіль, перемішайте. Процідіть розсіл через марлю або сито, вилийте в банку.
Поставте банку з солінням в глибоку тарілку, щоб розсіл стікав в тарілку. Прикрийте банку кришкою, залиште на добу. Можете поставити смачні, скрипучі на зубах кабачки малосольні в банку в холодильник. Будь-яка господиня за 5 хвилин подасть даний делікатес до столу.
Якщо перебуваєте влітку на дачі, ні часу на приготування супів, печені, то можете озброїтися даними рецептом. Краще соліть невеликими порціями, так як закуска довго не пролежить. Молоденький солоний кабачок, насичений вітамінами, відмінно урізноманітнює раціон.
Щоб заготовити кабачки на зиму, потрібно стерилізувати банки 10 хвилин, потім помістити в них заготовку і закатати кришками. Це ще один рецепт заготовки кабачків на зиму.
Кабачки з укусом
Складові:
- 2 кг молоденьких кабачків;
- 2 л води;
- стакан цукрового піску (200 г);
- 0,2 л яблучного оцту;
- 2 ст. ложки солі;
- пучок кропу;
- 6 горошин пекучого перцю;
- трохи гвоздики і коріандру.
Вилийте в казан воду, влийте оцет, всипте сіль і цукровий пісок. Поставте на невеликий вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте перець, гвоздику, коріандр.
Банки стерилізують 10 хвилин, потім складіть в них промиті і нарізані кабачки на зиму, пучок кропу. Залийте маринадом, закатати кришками. Це буде прекрасний страву з кабачків на зиму. Блюдо, які ви готували за цим рецептом, стане прекрасною закускою навіть до новорічного столу. За популярністю хрусткі солоні кабачки нітрохи не гірше, ніж квашена капуста.
Leave a Reply