Вітаю, дорогі друзі. Кожен з нас не проти поласувати смачними десертами, тільки зайнятися їх приготуванням не завжди вистачає часу. У сучасному світі зайнятих людей набирають популярність рецепти швидкого приготування солодощів. Одним з таких є старий, улюблений з дитинства рецепт печива ковбаска з печива.
Як приготувати з печива солодку ковбаску – важливі нюанси
Навіть найпростіший рецепт популярного ласощі не забезпечить вдалого приготування, якщо ви залишите в стороні правила підбору правильних інгредієнтів:
- Солодка ковбаска не сприймає сортів печива галетного, солоного або містить присмаки інших спецій.
- Вершкове масло вибирайте свіже, виготовлене на основі пастеризованих вершків. Маргарин, тверді масла рослинного походження залиште для іншого блюда і навіть не експериментуйте з ними в якості дешевої альтернативи вершковому маслу.
- Какао, що входить як в класичний рецепт, так і до складу ковбаси шоколадної, що не замінюється какао-порошком.
Смак вашого майбутнього кулінарного вишуканості буде повністю залежати від натуральності продуктів, що входять до його складу.
1. Вершкова ковбаска з печивом
Як і м’ясна, так і вершкова ковбаска виявляється досить калорійною. Вона виходить настільки смачною, що відкусивши разок, ти переконуєш себе: адже не кожен день ее ем!
Рецептурні інгредієнти:
- 180 г якісного коров’ячого масла;
- 450 г пісочного печива;
- 400 г м’яких ірисок або цукерок відповідної тягучість;
- 400 г арахісу очищеного;
- 400 г молока згущеного.
приготування
- Вершкове масло, цукерки поміщаємо в каструльку, ставимо на вогонь. Постійно помішуючи інгредієнти, надаємо масі однорідний вид. Знімаємо посудину з вогню і даємо суміші трохи охолонути.
- Чи не втрачаємо часу дарма і займаємося переробкою інших продуктів. У целофановий пакет засипаємо горіхи, печиво і за допомогою дерев’яної качалки подрібнюємо їх. Виробляємо віддають перевагу катанню руху до повного подрібнення продуктів в крихту. Причому крихта повинна вийти кусочкообразная.
- За цей час вершково-цукеркова маса призуп, можна виливати в неї згущене молоко. Ретельно перемішавши вийшов склад, виливаємо його в крошкообразную суху суміш.
- За допомогою ложки ретельно перемішуємо суміш, викладаємо її потім на харчову плівку. Здійснюючи кілька оборотів, отримуємо ковбаску.
- Далі зав’язуємо один кінець плівки, а другий перекручуємо в джгут, як обгортку цукерки, до однорідного утрамбовиванія. Тепер другий кінець також зав’язується – і ковбаска доходить до готовності в прохолодному місці.
2. Експрес-ковбаска з видом і смаком ірисок
Пропонуємо випробувати наступний рецепт ковбаски з печива – і ви переконаєтеся, що швидкий рецепт поетапного приготування такого десерту витратить близько 20 хвилин. Тепер ми приготуємо ковбаску зі згущеним молоком. Оригінальність страви в тому, що за зовнішнім виглядом воно являє домашні вершкові батончики.
Отже, беремо:
- 350 г печива;
- 180 г масла коров’ячого;
- 1 банку згущеного молока.
приготування:
- Дробу печиво в м’ясорубці і складаємо вийшла суху масу в глибоку ємність.
- Вершкове масло топимо на вогні і з’єднуємо зі згущеним молоком. Потім вийшла сумішшю заливаємо подрібнене печиво і ретельно вимішуємо всю масу до однорідної консистенції.
- Руками формуємо батончики і вкладаємо їх на форму. Утворені домашні цукерки прибираємо в холодне місце для готовності.
- Перед подачею до столу можна припудрити солодощі або прикрасити кондитерськими присипками для прикраси.
Випробувавши даний рецепт, в наступний раз ви можете приготувати подібні батончики з печива вже у вигляді ковбасок.
3. Ковбаски з какао і печива
Даний десерт буде володіти особливим смаком, якщо доповнити склад горіхами і цукатами. А який аромат і смак ви отримаєте, приготувавши подібний шедевр! Для цього нам потрібно 20 хвилин вільного часу і в результаті на наступний ранок сніданок з шикарним десертом, з чашкою міцної кави зарядить позитивним настроєм на весь будній день.
продукти:
- 0,5 кг печива;
- 50 г какао;
- ½ склянки цукрового піску;
- 220 г вершкового масла;
- 100 мл молока будь-якої жирності;
- ванілін;
- 50 г цукатів;
- 50 г очищених волоських горіхів.
Цукати необхідно нарізати. Відразу слід звернути увагу на вибір горіхів для ковбасок. Даний рецептурний склад пропонує використовувати волоські горіхи. Але в даному випадку підійдуть і інші сорти, наприклад, арахіс або ліщина (фундук). Можна купити пакетовані смажені горішки в магазині.
Рецепт рекомендує використовувати обсмажені горіхи. Для цього попередньо обсмажуємо їх на сковороді або підсушують в духовці, або мікрохвильовій печі. Головна вимога – досягти хрустких властивостей.
Поки смажаться горішки, займемося іншими інгредієнтами. Беремо печиво і подрібнюємо. Тут важливо врахувати, що нам необхідно отримати суміш з печива різної сипучості. Для цього ми добиваємося отримання дрібної сипучої пилу з великих частинок печива.
Допоможуть досягти такого результату 3 види механічного впливу:
- пропускаємо печиво через найбільшу насадку м’ясорубки;
- ламаємо печиво руками;
- використовуємо поверхневе дроблення твердим предметом.
За цей час горішки подсушат, можна сміливо їх виставити на холод для охолодження. Далі з’єднуємо наступні продукти: молоко, цукровий пісок, вершкове масло, какао. Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту, постійно помішуючи.
Маса буде вважатися готовою після повного розчинення вершкового масла. В отриману шоколадну рідину засипаємо розбитої печиво. Туди ж ми засипаємо горіхи, цукати.
Як краще вчинити з горіхами: залишити в незмінному вигляді або подрібнити, – вирішувати вам. Подрібнити горіхи можна в такий спосіб: помістити їх в щільний целофан, і роздрібнити за допомогою кухонного молоточка. Обсмажені горішки подрібнюються швидко і легко.
Тепер всі інгредієнти знаходяться в одній посудині, залишається вимісити їх в одну масу і сформувати ковбаски. Для цього потрібно взяти спеціальні оболонки, які використовуються для приготування м’ясних сосисок, і заповнити їх масою на основі печива, зафіксувавши краю з обох сторін.
У разі відсутності такого пакувального матеріалу, можна скористатися харчовою плівкою, попередньо поставивши розмір вашим майбутнім шоколадним ковбасок.
Кількість ковбасок у кожного вийде своє, в залежності від обраного розміру кондитерських виробів.
Ось так легким рухом ми перетворили звичайне печиво в хитромудру смачну солодкість у вигляді темних ковбасок з білими вкрапленнями в середині.
4. Рецепт шоколадної ковбаси з печива і какао
Шоколадна кондитерська ковбаса визнана відмінним десертом, який подають не тільки на сніданок, а й на будь-яке свято.
Завдання господині проста і аналогічна приготуванню рецептів солодких ковбас, представлених вище, а саме: змішати необхідні продукти, згорнути їх в рулет або ковбасу за допомогою харчової плівки і відправити в холодильник на кілька годин.
Отже, приготуємося побалувати своїх рідних шоколадної ковбасою за маминим рецептом.
Складові:
- 600 г магазинного пісочного печива;
- 180-200 г вершкового масла;
- 2/3 склянки цукру;
- 3 столових ложки какао;
- 2-3 столових ложки молока.
приготування:
Купуємо в магазині солодке пісочне печиво. Переробка печива даного рецепта трохи ускладнена і являє двоетапне подрібнення. Спочатку печиво цілком поміщається в ємність і ламається руками приблизно на четвертини їх розміру. Подальша їх переробка відбувається в кухонному комбайні. Пересипаємо отриману суміш в суху посудину і на час отставляем в сторону.
Займаємося приготування шоколадної маси. Беремо вершкове масло, поміщаємо його в неглибоку каструлю і розігріваємо на слабкому вогні. Переконавшись, що масло розтопити, приєднуємо до нього цукор, молоко, какао. Чи не збільшуючи температуру нагрівання суміші, повільно доводимо до кипіння і утримуємо на вогні ще три хвилини.
Знімаємо каструлю з плити і, не чекаючи охолодження, засипаємо туди крихту з печива. За допомогою кухонного лопатки або ложки старанно перемішуємо всі складові страви і викладаємо на целофановий пакет. Звертаємо масу ковбаскою і закріплюємо бічні кінці плівки.
Відправляємо десерт на ніч в холодильник. Вранці звільняємо шоколадну ковбаску від оболонки, посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо шматочками. Сніданок готовий!
5. Відеорецепт приготування шоколадної ковбаски з печива “Посмішка негра”
Ми розповіли, як зробити смачний швидкий десерт на основі печива. Вам залишається запастися необхідним набором продуктів, знайти трохи часу і скористатися нашими рецептами смачного і ароматного десерту.
Leave a Reply