Рецепти стручкової і спаржевої квасолі в томатному соусі на зиму



Стручкова квасоля в томаті на зиму дозволить насолодитися смачним продуктом у вигляді гострої закуски. Заготовлена ​​разом з червоними помідорами або в томатному соусі спаржа прикрасить обідній стіл і в свята, і в будні.

Готувати її можна різними способами, як роблячи заливку з помідор, томатної пасти.

Рецепти приготування стручкової квасолі в томаті

Користь страв з квасолі в ніжних стручках величезна. Овочевий продукт допомагає:

  • запобігти інфаркти, інсульти;
  • підняти настрій;
  • нормалізувати сон;
  • знизити рівень цукру в крові;
  • вивести надлишки рідини і солей з організму.

Разом з томатом квасоля зміцнить імунітет людини, знизить ризик виникнення злоякісних пухлин.

Спаржева квасоля зі свіжими помідорами

Консервація ніжних стручків починається з підготовки компонентів закачування. На кілограм спаржі беруть по сімсот грамів червоних помідорів, болгарського перцю. З червоних помідорів готують пюре, подрібнивши плоди в блендері або м’ясорубці, помістивши в спеціальну каструлю для гасіння з товстими стінками. Готують заливання на повільному вогні з рівномірним кипінням. Коли томати перетворяться в однорідну масу, додають порізаний кубиками солодкий перець. Готується паста ще десять хвилин.

квасоля в томатному соусі

В цей час стручки ріжуть на смужки, кладуть в ємність з томатним пюре, додавши 45 мілілітрів рослинного масла, 45 г цукру, 20 – солі. Через двадцять хвилин гасіння вливають 35 мілілітрів яблучного оцту. Пройде п’ять хвилин – і спаржева квасоля в томатної заливки готова. Заповнюють овочевою сумішшю простерилізовані баночки. Їх необхідно пастеризувати на водяній бані або в духовці протягом десяти чи двадцяти хвилин. Після закочування і поступового охолодження прибирають заготовку в прохолодне місце.

Як варіант спаржевої квасолі на зиму пропонують такий рецепт. З трьох кілограм червоних помідорів йде приготування соку. Після кип’ятіння в нього всипають п’ять столових ложок цукру, трьох – солі. Через п’ять хвилин кип’ятіння вливають в суміш п’ять столових ложок рослинного масла, вісім – дев’ятивідсотковий оцту. Потім кладуть стручки спаржі (два кілограми). Проварювати овочевий продукт з томатною пастою треба хвилин двадцять.

Оригінальний смак додадуть закусці натерта морква, нарізаний дрібно часник.



Банки зі стручками в томаті необхідно стерилізувати і закочувати металевими кришками, заздалегідь пропареними.

Салат з квасолі в томатному соусі

Два кілограми стручків промивають, нарізають і відварюють в склянці гарячої води. Потім додають натерту моркву, нарізану півкільцями кілограм цибулі, столову ложку томатного соусу, двісті грам пасти з помідорів. Сахара достатньо однієї столової ложки, солі за смаком, пучок нарізаної петрушки. Готується салат десять хвилин, потім перекладаємо його в банки і закочує.

Ще один нюанс приготування салату на зиму. Стручки поміщають після варіння під холодну воду, а цибулю додають в самому кінці гасіння. Це дозволить овочам залишитися пружними, хрусткими.

Мариновані стручки в томатній пасті

У цьому рецепті на зиму вітамінів зберігається велика кількість. Кожен стручок очищають від жорстких прожилок. Порізану на шматочки спаржу опускають на п’ять хвилин в киплячу воду. Потім укладають овочі в чисті скляні банки. У половину літра води вливають чайну ложку дев’ятивідсотковий оцту, додають сіль за смаком, триста грам томатної пасти. Ретельно прокип’ятивши масу, заливають їй квасоля.

Стерилізувати закуску треба в банках протягом п’ятдесяти хвилин. Стручкова квасоля в томатному соусі на зиму готується швидко і просто. Консервування овоча дозволить насолоджуватися натуральним продуктом всю зиму.

квасоля в томатному соусі в банку

Вибрати відповідний рецепт спаржевої квасолі в томатному соусі на зиму повинна кожна господиня по своєму смаку. Це дозволить їй радувати родину різноманітним овочевим меню протягом усього року.

Що думають господині про квасолі в томатному соусі

Для багатьох, такі рецепти стали нормою заготовок, вони служать збереженню корисних речовин в спаржі. Господині вважають, що поєднання помідорів і стручків квасолі надає кожному продукту своєрідний смак. Заготовки на зиму в томатної заливки зберігаються добре, не псуються. Вони корисні особливо в період браку вітамінів.

Злегка підігріті зелені стручки подаються і в будні, і свята. Зимові салати прикрасять стіл, додадуть незвичайний смак других страв, м’ясної нарізки. Добре поєднується консервований продукт в томаті з тушкованим м’ясом, печінкою, нирками. Використовують його як основу для приготування різних овочевих страв.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*