Помідори і сир – дивовижний дует в кулінарних шедеврах. Ці два продукти ідеально поєднуються і доповнюють один одного в різних салатах, гарячих стравах і закусках. Сьогодні ми розповімо, як приготувати салат з адигейським сиром і помідорами в класичному варіанті, а також з додаванням інших компонентів.
1. Салат з томатів з адигейським сиром
Дивовижна смакота, яку можна подавати на різні урочистості або на повсякденний стіл до м’яса або птиці.
Інгредієнти для маринованого сиру:
- адигейський сир – 120 г;
- масло з оливок – 40 мл;
- свіжі листочки орегано і чебрецю в подрібненому вигляді – 1 десертна ложка;
- сіль велика – 0,5 чайної ложки.
Продукти для салату:
- помідори різного кольору (краще черрі, але можна і прості) – 200 г;
- цукор – пару пучок;
- цибуля кримська – 1 шт .;
- оцет винний – 15 мл;
- оливкова олія – 30 мл;
- запашний перець – 0,5 чайної ложки;
- крекери – 10 шт .;
- оливки без кісточки – 10 шт .;
- свіжа петрушка – половина пучка;
- сіль дрібна, чорний перець мелений.
Приготування:
Спочатку потрібно замаринувати сир. Нарізати молочний продукт кубиками. Змішати сіль з орегано і чебрецем, додати масло, сир, перемішати і поставити просочуватися в холодильник на годинку.
Промити помідори, розрізати навпіл, якщо це черрі. Звичайні томати розрізати на четвертинки.
Нарізати тоненькими півкільцями очищену цибулю. Перемішати з томатами.
Полити овочі оцтом, присипати цукром, сіллю, перчиком чорним і запашним, полити олією. Акуратно перемішати, накрити кришкою і відставити на чверть години для просочення.
Поламати крекери на кілька частин, скласти в салатник, додати оливки, розрізані навпіл, маринований сир і замариновані овочі.
Все добре перемішати і через чверть години після настоювання салатик можна дегустувати.
2. Салат зі смаженою адигейським сиром і помідорами
Це літня страва подається теплим до столу. Готується такий салатик легко і швидко.
Необхідні продукти:
- цибуля кримська – ½ головки;
- сир адигейський – 100 г;
- великий солодкий томат;
- салатні листя різних сортів – 1 невеликий пучок;
- свіжий огірок;
- біле борошно – для обвалювання сиру;
- заправка для салату (італійська) – 60 г;
- горішки кедрові – 2 чайних ложки;
- масло з оливок – 40 мл.
Приготування:
Нарізати сир шматочками, обваляти в борошні і обсмажити на сковороді з додаванням оливкової олії. Перекласти обсмажені сир на паперовий рушник, щоб воно ввібрало залишки жиру.
Наступний крок – обсмажування кедрових горіхів. Для цього достатньо 1 столової ложки оливкової олії.
Обполоснути огірок, томат, вирізати непотрібні частини і нарізати овочі великими кубиками. Почистити цибулю, розрізати на півкільця.
Змішати всі інгредієнти в одній місткою ємності, полити італійської заправкою, перемішати. Ось і все, пікантний салатик готовий до поїдання.
3. Салат «Грецький» з адигейським сиром
Цей рецепт трохи відрізняється від класичного грецького салату. Він складається з наступних компонентів:
- стиглі червоні томати – 4 шт .;
- перець солодкий зеленого і жовтого кольору – 3 шт .;
- сир адигейський – 150 г;
- цибуля салатний – 1 середня головка;
- свіжі огірочки – 4 шт .;
- свіжовичавлений сік лимона;
- масло оливок – 60 г;
- маслини без кісточки – 150 г;
- орегано, будь-яка зелень, перець чорний мелений.
Приготування:
Промити всі овочі, вирізати плодоніжки, у перців – вибрати серцевину. Нарізати томати й огірки кубиками – перець скибочками. Щоб ваш салатик виглядав апетитно і привабливо, подрібнювати овочі потрібно приблизно однаково.
Шматочки повинні відповідати розміру маслин. Нарізати кубиками сир. Лук можна нарізати тоненькими півкільцями.
Перекласти всю нарізку в красивий великий салатник. Далі потрібно приготувати соус для його заливки. Змішайте сік лимона з оливковою олією і додайте в цю суміш спеції.
Полийте соусом овочі з сиром, поперчіть, посоліть і покладіть пару пучок орегано. Перемішайте і через десять хвилин блюдо готове до подачі на стіл.
4. Салат із крабових паличок з адигейським сиром і томатами
Склад продуктів:
- великі томати – 3 шт .;
- огірок – 1 шт .;
- цибуля червоний – 1 велика головка;
- сир адигейський – половина голівки (300 г);
- крабові палички – 8 шт .;
- кріп, петрушка – по 5 гілочок;
- пір’я зеленої цибулі – 5 шт .;
- оливкова олія – 7 столових ложок;
- сіль, будь-які спеції.
Приготування:
Зняти шкірку з огірка, якщо плід старий, у молоденьких плодів шкірку знімати не потрібно. Нарізати зеленець кубиками.
Очистити цибулю, нарізати півкільцями. Промиту зелень разом цибульними пір’ям дрібно порубати ножем.
Зробити сирну нарізку таким же чином, як і огіркову.
Скласти всі продукти в одну посудину, полити олією, присипати сіллю, перчиком і гарненько перемішати, відставити. Сир і огірки повинні просочитися сіллю і спеціями.
Тим часом можна зайнятися приготуванням продуктів, що залишилися. Перемити томати, просушити, розрізати на часточки.
Крабові палиці порізати під косим кутом. Нарізані продукти перекласти в миску з сиром та огірками, скропити соком лимона, перемішати і можна кликати всіх до столу.
5. Салат з куркою і адигейським сиром
Продукти для закусочного кисло-солодкого і дуже смачного салату:
- помідори – 300 г;
- адигейський сир копчений – 200 г;
- запечена курка – 250 г;
- фіолетовий лук – 1 головка;
- лимонний сік – 20 мл;
- лимон – 1 шт .;
- авокадо – 2 шт .;
- рідкий мед – 1 чайна ложка;
- гірчиця зернова – 1 чайна ложка;
- курячий бульйон – 100 мл;
- оливкова олія – 60 мл;
- оцет бальзамічний – 15 мл;
- подрібнений кріп – 1 чайна ложка;
- суміш салатних листя – 1/2 пучка;
- сіль, приправа «суміш перців».
Приготування:
Очистити цибулю, розрізати на півкільця. Видавити сік лимона і половиною соку залити цибулю, накрити кришкою і дати постояти чверть години.
Тепер прийшов час приготувати заправку для салату. Змішайте в посудині для збивання блендером мед, гірчицю, оцет і оливкове масло. Збийте кілька хвилин. Влийте сюди ж сік лимона і додайте пару пучок суміші перців, перемішайте.
За кінцівці потрібно влити бульйон, додати сіль і ще раз все збити пару хвилин.
Далі потрібно нарізати всі інгредієнти для салату: курку і сир – кубиками, томати – часточками, авокадо – скибочками.
Обполоснути салатні листя. Просушити, порвати на дрібні сегменти.
Всі компоненти перекласти у місткий салатник, полити заправкою, присипати кропом, перемішати і можна блюдо подавати на стіл.
Leave a Reply