Салатики з адигейським сиром і помідорами – смачна і корисна краса



Помідори і сир – дивовижний дует в кулінарних шедеврах. Ці два продукти ідеально поєднуються і доповнюють один одного в різних салатах, гарячих стравах і закусках. Сьогодні ми розповімо, як приготувати салат з адигейським сиром і помідорами в класичному варіанті, а також з додаванням інших компонентів.

1. Салат з томатів з адигейським сиром

Салатики з адигейським сиром і помідорами - смачна і корисна краса

Дивовижна смакота, яку можна подавати на різні урочистості або на повсякденний стіл до м’яса або птиці.

Інгредієнти для маринованого сиру:

  • адигейський сир – 120 г;
  • масло з оливок – 40 мл;
  • свіжі листочки орегано і чебрецю в подрібненому вигляді – 1 десертна ложка;
  • сіль велика – 0,5 чайної ложки.

Продукти для салату:

  • помідори різного кольору (краще черрі, але можна і прості) – 200 г;
  • цукор – пару пучок;
  • цибуля кримська – 1 шт .;
  • оцет винний – 15 мл;
  • оливкова олія – ​​30 мл;
  • запашний перець – 0,5 чайної ложки;
  • крекери – 10 шт .;
  • оливки без кісточки – 10 шт .;
  • свіжа петрушка – половина пучка;
  • сіль дрібна, чорний перець мелений.

Приготування:

Спочатку потрібно замаринувати сир. Нарізати молочний продукт кубиками. Змішати сіль з орегано і чебрецем, додати масло, сир, перемішати і поставити просочуватися в холодильник на годинку.

Промити помідори, розрізати навпіл, якщо це черрі. Звичайні томати розрізати на четвертинки.

Нарізати тоненькими півкільцями очищену цибулю. Перемішати з томатами.

Полити овочі оцтом, присипати цукром, сіллю, перчиком чорним і запашним, полити олією. Акуратно перемішати, накрити кришкою і відставити на чверть години для просочення.

Поламати крекери на кілька частин, скласти в салатник, додати оливки, розрізані навпіл, маринований сир і замариновані овочі.

Все добре перемішати і через чверть години після настоювання салатик можна дегустувати.

2. Салат зі смаженою адигейським сиром і помідорами

Салатики з адигейським сиром і помідорами - смачна і корисна краса

Це літня страва подається теплим до столу. Готується такий салатик легко і швидко.

Необхідні продукти:

  • цибуля кримська – ½ головки;
  • сир адигейський – 100 г;
  • великий солодкий томат;
  • салатні листя різних сортів – 1 невеликий пучок;
  • свіжий огірок;
  • біле борошно – для обвалювання сиру;
  • заправка для салату (італійська) – 60 г;
  • горішки кедрові – 2 чайних ложки;
  • масло з оливок – 40 мл.

Приготування:

Нарізати сир шматочками, обваляти в борошні і обсмажити на сковороді з додаванням оливкової олії. Перекласти обсмажені сир на паперовий рушник, щоб воно ввібрало залишки жиру.

Наступний крок – обсмажування кедрових горіхів. Для цього достатньо 1 столової ложки оливкової олії.

Обполоснути огірок, томат, вирізати непотрібні частини і нарізати овочі великими кубиками. Почистити цибулю, розрізати на півкільця.

Змішати всі інгредієнти в одній місткою ємності, полити італійської заправкою, перемішати. Ось і все, пікантний салатик готовий до поїдання.

3. Салат «Грецький» з адигейським сиром

Салатики з адигейським сиром і помідорами - смачна і корисна краса

Цей рецепт трохи відрізняється від класичного грецького салату. Він складається з наступних компонентів:



  • стиглі червоні томати – 4 шт .;
  • перець солодкий зеленого і жовтого кольору – 3 шт .;
  • сир адигейський – 150 г;
  • цибуля салатний – 1 середня головка;
  • свіжі огірочки – 4 шт .;
  • свіжовичавлений сік лимона;
  • масло оливок – 60 г;
  • маслини без кісточки – 150 г;
  • орегано, будь-яка зелень, перець чорний мелений.

Приготування:

Промити всі овочі, вирізати плодоніжки, у перців – вибрати серцевину. Нарізати томати й огірки кубиками – перець скибочками. Щоб ваш салатик виглядав апетитно і привабливо, подрібнювати овочі потрібно приблизно однаково.

Шматочки повинні відповідати розміру маслин. Нарізати кубиками сир. Лук можна нарізати тоненькими півкільцями.

Перекласти всю нарізку в красивий великий салатник. Далі потрібно приготувати соус для його заливки. Змішайте сік лимона з оливковою олією і додайте в цю суміш спеції.

Полийте соусом овочі з сиром, поперчіть, посоліть і покладіть пару пучок орегано. Перемішайте і через десять хвилин блюдо готове до подачі на стіл.

4. Салат із крабових паличок з адигейським сиром і томатами

Салатики з адигейським сиром і помідорами - смачна і корисна краса


Склад продуктів:

  • великі томати – 3 шт .;
  • огірок – 1 шт .;
  • цибуля червоний – 1 велика головка;
  • сир адигейський – половина голівки (300 г);
  • крабові палички – 8 шт .;
  • кріп, петрушка – по 5 гілочок;
  • пір’я зеленої цибулі – 5 шт .;
  • оливкова олія – ​​7 столових ложок;
  • сіль, будь-які спеції.

Приготування:

Зняти шкірку з огірка, якщо плід старий, у молоденьких плодів шкірку знімати не потрібно. Нарізати зеленець кубиками.

Очистити цибулю, нарізати півкільцями. Промиту зелень разом цибульними пір’ям дрібно порубати ножем.

Зробити сирну нарізку таким же чином, як і огіркову.

Скласти всі продукти в одну посудину, полити олією, присипати сіллю, перчиком і гарненько перемішати, відставити. Сир і огірки повинні просочитися сіллю і спеціями.

Тим часом можна зайнятися приготуванням продуктів, що залишилися. Перемити томати, просушити, розрізати на часточки.

Крабові палиці порізати під косим кутом. Нарізані продукти перекласти в миску з сиром та огірками, скропити соком лимона, перемішати і можна кликати всіх до столу.

5. Салат з куркою і адигейським сиром

Салатики з адигейським сиром і помідорами - смачна і корисна краса

Продукти для закусочного кисло-солодкого і дуже смачного салату:

  • помідори – 300 г;
  • адигейський сир копчений – 200 г;
  • запечена курка – 250 г;
  • фіолетовий лук – 1 головка;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • лимон – 1 шт .;
  • авокадо – 2 шт .;
  • рідкий мед – 1 чайна ложка;
  • гірчиця зернова – 1 чайна ложка;
  • курячий бульйон – 100 мл;
  • оливкова олія – ​​60 мл;
  • оцет бальзамічний – 15 мл;
  • подрібнений кріп – 1 чайна ложка;
  • суміш салатних листя – 1/2 пучка;
  • сіль, приправа «суміш перців».

Приготування:

Очистити цибулю, розрізати на півкільця. Видавити сік лимона і половиною соку залити цибулю, накрити кришкою і дати постояти чверть години.

Тепер прийшов час приготувати заправку для салату. Змішайте в посудині для збивання блендером мед, гірчицю, оцет і оливкове масло. Збийте кілька хвилин. Влийте сюди ж сік лимона і додайте пару пучок суміші перців, перемішайте.

За кінцівці потрібно влити бульйон, додати сіль і ще раз все збити пару хвилин.

Далі потрібно нарізати всі інгредієнти для салату: курку і сир – кубиками, томати – часточками, авокадо – скибочками.

Обполоснути салатні листя. Просушити, порвати на дрібні сегменти.

Всі компоненти перекласти у місткий салатник, полити заправкою, присипати кропом, перемішати і можна блюдо подавати на стіл.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*