Салатики з печінкою і консервованою квасолею – кругом одна смачна користь



Печінкові салати користуються особливою популярністю в кулінарії. Це пікантні, корисні і ситні блюда, які подають на святкові столи. Приготувати їх можна по-різному – з додаванням овочів, спецій і зелені. Салат з печінкою і консервованої квасолею – один з найбільш ходових, оригінальних і дуже святкових страв. Пропонуємо вам підбірку найкращих рецептур, до складу яких входять ці компоненти.

  1. Салат з яловичої печінки з червоною квасолею
  2. Печінковий салат з квасолею і солоними огірками
  3. Салат «Обжорка» з печінкою і грибами
  4. Печінковий салат з квасолею і сухарями
  5. Печінковий салат без майонезу

1. Салат з яловичої печінки з червоною квасолею

Салатики з печінкою і консервованої квасолею - кругом одна смачна користь

Складові:

  • Печінка яловича – 350 г.
  • Консервована червона квасоля – 250 г.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки середнього розміру.
  • Морквина – 2 шт.
  • Майонез – 50 г.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Олія соняшникова – 60 г.

Почистити цибулю, нарізати кубиками. Надіслати на сковороду з маслом смажитися. Почистити моркву, подрібнити на крупній тертці, перекласти до цибулі. Готувати овочі, поки вони не стануть м’якими.

Відкрити консерви, промити квасолю, відкинути на друшляк.

Печінку за цим рецептом бажано використовувати свіжу. Через брак можна застосувати і морожений продукт. Розморозити м’ясо, видалити плівку і прожилки, промити, нарізати тонкими смужками і обсмажити на сковороді з маслом. Досить п’яти хвилин на сильному вогні, щоб печінка присмажився і при цьому залишилася м’якою.

Перекласти все смажені продукти в салатник, посипати зверху очищеним і подрібненим часником. Посолити і поперчити страву, заправити майонезом і добре перемішати.

Салат з яловичої печінкою і квасолею готовий. Перед подачею на стіл його можна прикрасити дрібно порізаною зеленню кропу або петрушки.

Таку закуску можна зробити зі свинячої або курячою печінкою.

2. Печінковий салат з квасолею і солоними огірками

Салатики з печінкою і консервованої квасолею - кругом одна смачна користь

Це дуже смачний і простий у приготуванні салатик урізноманітнює будь-який стіл. Щоб його зробити потрібні наступні продукти:

  • Печінка – 0,5 кг.
  • Квасоля, консервована або відварна – 400 г.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Цибуля – 1 велика головка.
  • Морквина – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – для заправки.
  • масло соняшнику.
  • сіль.
  • Чорний мелений перець.

Промити м’ясо, вирізати непотрібні частини, вкинуть в киплячу, підсолену воду і проварити протягом півгодини.

Почистити цибулю, порізати дрібними кубиками. Очистити моркву, натерти на великій тертці. Обсмажити на маслі спочатку моркву, потім додати цибулю. Готувати до пом’якшення.

Відварити яйця круто, зняти шкаралупу, нарізати соломкою. Таким же чином порізати солоні огірки з печінкою. Змішати у великій салатник всі компоненти.

Промити квасоля, відкинути на друшляк, перекласти до всіх інгредієнтів.

Посолити блюдо, приправити перцем, заправити майонезом і добре перемішати. Через півгодини, як блюдо насититься, воно буде готовим до дегустації.

3. Салат «Обжорка» з печінкою і грибами

Салатики з печінкою і консервованої квасолею - кругом одна смачна користь

Складові:



  • Печінка – 250 г.
  • Свіжі огірки – 150 г.
  • Чорнослив без кісточки – 130 г.
  • Печериці – 12 шт.
  • Копчена грудка – 70 г.
  • Морква по корейськи – 120 г.
  • Одна велика цибулина.
  • Волоські горіхи – 50 г.
  • Майонез – 1/2 склянки.
  • Зелень кропу – 2-3 гілочки.
  • Сіль за смаком.
  • Оливкова олія.

Промити м’ясо, видалити прожилки і плівку, нарізати середніми шматочками, обсмажити на рослинному маслі протягом семи хвилин. Потім додати до м’яса, порізані соломкою копчення. Перемішати, посолити і готувати ще пару хвилин.

Почистити цибулю, порізати тонкими півкільцями. Очистити від шкірки гриби, промити, нарізати товстими пластинками. Пропассеровать цибулю пару хвилин, потім додати гриби. Готувати, поки не випарується сік, і гриби не стануть золотистого кольору. У процесі смаження цибулю з печерицями потрібно трошки посолити і приправити перцем.

Перекласти на сито морквину, щоб позбутися від залишків соку, потім подрібнити блендером.

Порізати соломкою чорнослив. Посікти дрібно ножем горіхи.

Тепер залишилося скласти салатик шарами. Перший шар складається з м’яса, заправленого майонезом і спеціями. Потім суміш з горіхів, чорносливу та майонезу. Завершальним шаром буде цибулю з грибами і майонезом.

Зверху салат потрібно рясно присипати подрібненим кропом, потім розкласти рівномірно огірки, потім морквину в майонезі. Після того, як холодна закуска постоїть, через п’ятнадцять хвилин потрібно проробити з нею один трюк. Акуратно перевернути і перекласти тортик дном до верху на широку і дрібну тарілку.

Прикрасити таке святкове блюдо з грибами, печінкою і корейською морквою можна кільцями з маслин і гілочками зелені.

4. Печінковий салат з квасолею і сухарями

Салатики з печінкою і консервованої квасолею - кругом одна смачна користь


Складові:

  • Квасоля – 70 г.
  • Яловича печінка – 650 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка.
  • Майонез – для заправки.
  • Сухарі гострі – 2 середні пакета.
  • Соняшникова олія.
  • Перець чорний свіжо мелений.
  • сіль.

За цим рецептом можна взяти вже готову консервовану квасолю або ж відварити самостійно. Тільки не варто забувати, що цей представник бобових потрібно варити довго. Щоб скоротити час приготування, квасоля краще замочити на ніч. Тоді на її варіння піде не більше півгодини.

Промити м’ясо, видалити плівку, нарізати шматками середньої величини. Перекласти продукт в киплячу, солону воду, проварити протягом півгодини.

Почистити цибулину, дрібно нашаткувати, пропассеровать на сковороді з маслом.

Натерти печінку на крупну тертку. Додати до неї цибулю, квасолю, посолити і приправити перцем за смаком. Залишилося тільки заправити страву майонезом і добре перемішати.

Поставити салатик з печінкою в холодильник на пару годин для просочення, після чого можна подавати на стіл. Перед подачею блюдо потрібно красиво прикрасити сухариками.

5. Печінковий салат без майонезу

Салатики з печінкою і консервованої квасолею - кругом одна смачна користь

Необхідні компоненти:

  • Будь-яка печінку – 450 г.
  • Морквина – 150 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Велика цибулина.
  • Олія соняшникова – для заправки.
  • Сіль перець.

Промити печінку, перекласти в каструльку з водою, поставити на вогонь. Підсолити закипіле м’ясо і проварити протягом сорока хвилин.

Почистити цибулину, порізати півкільцями, відправити пасерувати на сковороду з маслом. Додати до цибулі очищену і терту на крупну тертку морква.

Відварити круто яйця, зняти шкаралупу, нарізати соломкою.

Порізати дрібними кубиками або соломкою печінку. З’єднати всі компоненти у великому салатнику. Посолити і поперчити страву за смаком. Заправити невеликою кількістю масла, перемішати.

Корисний і ситний печінковий салатик без майонезу готовий до подачі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*