Шарлотка з вишнею – два задоволення в одній випічці



Соковита і ароматна випічка з вишнею завжди викликає масу захоплень. Чудовий, терпкий смак цієї ягоди, з легкою кислинкою, чудово поєднується з солодким бісквітом. Пропонуємо вам вибрати будь-який рецепт шарлотки з вишнею в духовці з нашої підбірки і порадувати ваших близьких!

Температура, при якій потрібно випікати цей десерт з нашого списку необхідно при температурі 180 градусів, час випічки становить – 40-50 хвилин.

1. Шарлотка з вишнею

Шарлотка з вишнею - два задоволення в одній випічці

Цей простий у приготуванні, повітряний і смачний пиріг готується дуже швидко і подобається дітям. Приготуйте його для недільного полудня.

Продукти для приготування шарлотки:

  1. яйця – 3 штуки;
  2. цукровий пісок – 1 склянка;
  3. борошно – 1 склянка;
  4. вишня (можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди) – 1 склянка;
  5. розпушувач – 1 ч. л.

Приготування

Спочатку потрібно приготувати тісто для шарлотки з вишнею. Для цього потрібно взяти яйця і збивати їх з цукром до тих пір, поки не утвориться стійка пишна піна. На це піде приблизно 3 хвилини. Нехтувати цим етапом не слід: чим більш пишною вийти збита яєчна суміш, тим більш повітряним буде пиріг.

На наступному етапі потрібно до яєчної суміші додати попередньо просіяне борошно з розпушувачем, і замісити тісто негусто.

Тепер потрібно приступити до вишні: заморожені ягоди необхідно розморозити, а свіжі – помити і звільнити від кісточок. Підготовлені вишні треба викласти в форму, попередньо застеливши її пергаментом.

Потім ягоди слід залити підготовленим тестом. На випікання шарлотки потрібно близько 30 хвилин. Вона повинна піднятися і підрум’янитися, а готовність пирога можна перевірити сірником.

Готовий пиріг необхідно остудити, а потім перекласти на блюдо. Перед подачею бажано щедро обсипати шарлотку цукровою пудрою, але це зовсім не обов’язково, вона і так буде дуже смачною!

2. Шарлотка з вишнею і яблуками на кефірі

Шарлотка з вишнею - два задоволення в одній випічці

Вишня і яблука – дивовижне поєднання. Чому б не поєднати їх в одному пирозі?

Для цього знадобляться наступні продукти:

  1. кефір або натуральний йогурт – 200 мл;
  2. цукровий пісок – 200 г;
  3. яйця – 2 шт .;
  4. вершкове масло (або якісний маргарин) – 50 г;
  5. борошно просіяне – 3 ст. л .;
  6. ванільний цукор – 1 ст. л .;
  7. яблука – 2 шт .;
  8. вишня – 1 стакан.

Як приготувати шарлотку за цим рецептом?

Спочатку необхідно зробити тісто для шарлотки. Для цього потрібно збити віночком яйця з цукром, а потім, не перестаючи збивати, влити в ячную масу йогурт або кефір.

Далі потрібно розтопити шматочок масла або маргарину на водяній бані, влити в тісто і ще раз все гарненько збити.

Тепер можна додати в масу інші компоненти: заздалегідь просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. У міру додавання замішуємо тісто негусто.

Після того як тісто готове, саме час зайнятися начинкою. Яблука треба помити, очистити від шкірки, серцевини і кісточок, нарізати тонкими акуратними часточками.

З вишень необхідно вийняти кісточки.

Часточки яблук потрібно викласти на дно форми, яку потрібно або застелити пергаментом, або рясно змастити маслом, а потім акуратно залити тестом.

Поверх тесту потрібно викласти вишні. Час випікання цієї шарлотки становить близько 40 хвилин.

3. Шарлотка з вишнею, абрикосами і чорною смородиною на сметані

Шарлотка з вишнею - два задоволення в одній випічці

Цей смачний повітряний пиріг, порізаний на шматочки, виглядає дуже яскраво і святково за рахунок пурпурних вишень і жовто-помаранчевих абрикосів.

Інгредієнти для шарлотки:



  1. яйця – 4 шт .;
  2. сметана (негуста) або натуральний йогурт – 3 ст. л .;
  3. цукровий пісок – 1 склянка;
  4. борошно – 1 склянка;
  5. цукор ванільний – 1 ч. л .;
  6. сода – 0,5 ч. л .;
  7. абрикоси стиглі – 1 кг;
  8. вишня свіжа – 0,5 кг;
  9. чорна смородина – 1 жменя.

Як зробити шарлотку з вишнею та абрикосами, пропонуємо покрокову інструкцію.

Почати приготування цього пирога, як і будь-який інший шарлотки, слід з збивання яєць з цукром. Збивати їх потрібно до тих пір, поки не утвориться пишна маса.

Тільки після цього можна додати сметану, продовжуючи збивати.

Поступово, не припиняючи збивання, потрібно всипати в тісто борошно, соду і ванільний цукор. Розмішати ложкою і тісто готове.

Тепер потрібно підготувати фрукти: абрикоси помити, звільнити від кісточок і розрізати на четвертинки.

Ягоди також слід обполоснути, вишню звільнити від кісточок, а чорну смородину перебрати і очистити від плодоніжок.

Фрукти потрібно викласти в змащену маслом і присипану манкою форму для шарлотки в наступному порядку: першим шаром рівномірно розкласти часточки абрикосів, другим шаром буде вишня, третім – чорна смородина.

Тепер слід залити фрукти тестом і поставити форму з пирогом в гарячу духовку.

Приблизно через 40 хвилин смачна шарлотка буде готова! Після охолодження її потрібно витягти з форми і перекласти на блюдо.

4. Шарлотка з вишнею і волоськими горіхами

Шарлотка з вишнею - два задоволення в одній випічці


Цей пиріг – справжня насолода для любителів горіхів, вишні і бісквіта!

знадобиться:

  1. яйця – 3 штуки;
  2. цукровий пісок – 1 склянка;
  3. борошно – 1 склянка;
  4. вершки – 0,5 склянки;
  5. мелені волоські горіхи – 1 склянка;
  6. розпушувач – 1 ч. л .;
  7. яблука – 2 штуки;
  8. вишня свіжа без кісточок – 1 стакан.

Приготування:

Для приготування цієї шарлотки насамперед необхідно роз’єднати білки з жовтками і помістити їх в різні миски.

Жовтки потрібно ретельно, до білого розтерти з цукром, а потім додати до них вершки, борошно (яку попередньо потрібно просіяти), розпушувач і волоські горіхи.

Білки слід збити в окремому посуді до стійких піків, потім їх потрібно ввести в тісто, і не поспішаючи перемішати.

Потім потрібно взяти форму, в якій будете випікати шарлотку, і рясно змастити її шматочком масла. Тепер на дно форми можна викладати часточки яблук і ягоди, залити їх тестом.

Залишилося тільки поставити пиріг в гарячу духовку і трохи почекати. Готова шарлотка остуджують, витягується з форми і подається на стіл.

5. Шарлотка з вишнею і бананами

Шарлотка з вишнею - два задоволення в одній випічці

Ця шарлотка – справжня знахідка для гурмана! Приголомшливе поєднання бананів, вишень і ніжного бісквітного тіста – хіба можна придумати щось більш вишукане?

знадобиться:

  1. цукор – 1 склянка;
  2. яйця – 5 штук;
  3. борошно, заздалегідь просіяне – 1 стакан;
  4. великий стиглий банан – 1 штука;
  5. вишня (можна використовувати, як свіжі, так і заморожені ягоди) – півсклянки;
  6. розпушувач – 1 ч. л .;
  7. сметана – 1 ст. л .;
  8. ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

Першим етапом в приготуванні цієї шарлотки буде збивання яєць з цукром.

Потім до яєчної маси потрібно додати борошно, ванільний цукор, сметану і розпушувач.

Банан потрібно очистити і нарізати дрібними шматочками, які також слід покласти в загальну масу.

Тісто потрібно ще раз ретельно збити, щоб воно вийшло однорідним.

Вишні промити, звільнити від кісточок (якщо ягоди заморожені, то розморозити їх), і рівномірно розподілити по дну форми, змащеній маслом.

Тепер залишилося викласти в форму тісто, розрівняти його і відправити шарлотку в духовку на 35-40 хвилин.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*