Соковита і ароматна випічка з вишнею завжди викликає масу захоплень. Чудовий, терпкий смак цієї ягоди, з легкою кислинкою, чудово поєднується з солодким бісквітом. Пропонуємо вам вибрати будь-який рецепт шарлотки з вишнею в духовці з нашої підбірки і порадувати ваших близьких!
Температура, при якій потрібно випікати цей десерт з нашого списку необхідно при температурі 180 градусів, час випічки становить – 40-50 хвилин.
1. Шарлотка з вишнею
Цей простий у приготуванні, повітряний і смачний пиріг готується дуже швидко і подобається дітям. Приготуйте його для недільного полудня.
Продукти для приготування шарлотки:
- яйця – 3 штуки;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно – 1 склянка;
- вишня (можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди) – 1 склянка;
- розпушувач – 1 ч. л.
Приготування
Спочатку потрібно приготувати тісто для шарлотки з вишнею. Для цього потрібно взяти яйця і збивати їх з цукром до тих пір, поки не утвориться стійка пишна піна. На це піде приблизно 3 хвилини. Нехтувати цим етапом не слід: чим більш пишною вийти збита яєчна суміш, тим більш повітряним буде пиріг.
На наступному етапі потрібно до яєчної суміші додати попередньо просіяне борошно з розпушувачем, і замісити тісто негусто.
Тепер потрібно приступити до вишні: заморожені ягоди необхідно розморозити, а свіжі – помити і звільнити від кісточок. Підготовлені вишні треба викласти в форму, попередньо застеливши її пергаментом.
Потім ягоди слід залити підготовленим тестом. На випікання шарлотки потрібно близько 30 хвилин. Вона повинна піднятися і підрум’янитися, а готовність пирога можна перевірити сірником.
Готовий пиріг необхідно остудити, а потім перекласти на блюдо. Перед подачею бажано щедро обсипати шарлотку цукровою пудрою, але це зовсім не обов’язково, вона і так буде дуже смачною!
2. Шарлотка з вишнею і яблуками на кефірі
Вишня і яблука – дивовижне поєднання. Чому б не поєднати їх в одному пирозі?
Для цього знадобляться наступні продукти:
- кефір або натуральний йогурт – 200 мл;
- цукровий пісок – 200 г;
- яйця – 2 шт .;
- вершкове масло (або якісний маргарин) – 50 г;
- борошно просіяне – 3 ст. л .;
- ванільний цукор – 1 ст. л .;
- яблука – 2 шт .;
- вишня – 1 стакан.
Як приготувати шарлотку за цим рецептом?
Спочатку необхідно зробити тісто для шарлотки. Для цього потрібно збити віночком яйця з цукром, а потім, не перестаючи збивати, влити в ячную масу йогурт або кефір.
Далі потрібно розтопити шматочок масла або маргарину на водяній бані, влити в тісто і ще раз все гарненько збити.
Тепер можна додати в масу інші компоненти: заздалегідь просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. У міру додавання замішуємо тісто негусто.
Після того як тісто готове, саме час зайнятися начинкою. Яблука треба помити, очистити від шкірки, серцевини і кісточок, нарізати тонкими акуратними часточками.
З вишень необхідно вийняти кісточки.
Часточки яблук потрібно викласти на дно форми, яку потрібно або застелити пергаментом, або рясно змастити маслом, а потім акуратно залити тестом.
Поверх тесту потрібно викласти вишні. Час випікання цієї шарлотки становить близько 40 хвилин.
3. Шарлотка з вишнею, абрикосами і чорною смородиною на сметані
Цей смачний повітряний пиріг, порізаний на шматочки, виглядає дуже яскраво і святково за рахунок пурпурних вишень і жовто-помаранчевих абрикосів.
Інгредієнти для шарлотки:
- яйця – 4 шт .;
- сметана (негуста) або натуральний йогурт – 3 ст. л .;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно – 1 склянка;
- цукор ванільний – 1 ч. л .;
- сода – 0,5 ч. л .;
- абрикоси стиглі – 1 кг;
- вишня свіжа – 0,5 кг;
- чорна смородина – 1 жменя.
Як зробити шарлотку з вишнею та абрикосами, пропонуємо покрокову інструкцію.
Почати приготування цього пирога, як і будь-який інший шарлотки, слід з збивання яєць з цукром. Збивати їх потрібно до тих пір, поки не утвориться пишна маса.
Тільки після цього можна додати сметану, продовжуючи збивати.
Поступово, не припиняючи збивання, потрібно всипати в тісто борошно, соду і ванільний цукор. Розмішати ложкою і тісто готове.
Тепер потрібно підготувати фрукти: абрикоси помити, звільнити від кісточок і розрізати на четвертинки.
Ягоди також слід обполоснути, вишню звільнити від кісточок, а чорну смородину перебрати і очистити від плодоніжок.
Фрукти потрібно викласти в змащену маслом і присипану манкою форму для шарлотки в наступному порядку: першим шаром рівномірно розкласти часточки абрикосів, другим шаром буде вишня, третім – чорна смородина.
Тепер слід залити фрукти тестом і поставити форму з пирогом в гарячу духовку.
Приблизно через 40 хвилин смачна шарлотка буде готова! Після охолодження її потрібно витягти з форми і перекласти на блюдо.
4. Шарлотка з вишнею і волоськими горіхами
Цей пиріг – справжня насолода для любителів горіхів, вишні і бісквіта!
знадобиться:
- яйця – 3 штуки;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно – 1 склянка;
- вершки – 0,5 склянки;
- мелені волоські горіхи – 1 склянка;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- яблука – 2 штуки;
- вишня свіжа без кісточок – 1 стакан.
Приготування:
Для приготування цієї шарлотки насамперед необхідно роз’єднати білки з жовтками і помістити їх в різні миски.
Жовтки потрібно ретельно, до білого розтерти з цукром, а потім додати до них вершки, борошно (яку попередньо потрібно просіяти), розпушувач і волоські горіхи.
Білки слід збити в окремому посуді до стійких піків, потім їх потрібно ввести в тісто, і не поспішаючи перемішати.
Потім потрібно взяти форму, в якій будете випікати шарлотку, і рясно змастити її шматочком масла. Тепер на дно форми можна викладати часточки яблук і ягоди, залити їх тестом.
Залишилося тільки поставити пиріг в гарячу духовку і трохи почекати. Готова шарлотка остуджують, витягується з форми і подається на стіл.
5. Шарлотка з вишнею і бананами
Ця шарлотка – справжня знахідка для гурмана! Приголомшливе поєднання бананів, вишень і ніжного бісквітного тіста – хіба можна придумати щось більш вишукане?
знадобиться:
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 5 штук;
- борошно, заздалегідь просіяне – 1 стакан;
- великий стиглий банан – 1 штука;
- вишня (можна використовувати, як свіжі, так і заморожені ягоди) – півсклянки;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- сметана – 1 ст. л .;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Першим етапом в приготуванні цієї шарлотки буде збивання яєць з цукром.
Потім до яєчної маси потрібно додати борошно, ванільний цукор, сметану і розпушувач.
Банан потрібно очистити і нарізати дрібними шматочками, які також слід покласти в загальну масу.
Тісто потрібно ще раз ретельно збити, щоб воно вийшло однорідним.
Вишні промити, звільнити від кісточок (якщо ягоди заморожені, то розморозити їх), і рівномірно розподілити по дну форми, змащеній маслом.
Тепер залишилося викласти в форму тісто, розрівняти його і відправити шарлотку в духовку на 35-40 хвилин.
Leave a Reply