Вітаю, дорогі друзі!
Баклажани рецепти користуються великою популярністю у всьому світі. Проте, не всі господині знають, що крім рагу, смажених синенькі і рулетиков, можна приготувати більш екстравагантні і оригінальні страви, якими можна порадувати не тільки рідних, а й друзів. Курка з помідорами і баклажанами на сковороді – справжній кулінарний шедевр, рецепт приготування якого повинна мати кожна господиня.
Пропонуємо вам кілька варіантів приготування такої страви з додаванням різних спецій, пріправок і інгредієнтів.
- Курка, смажена на сковороді з помідорами і синенькими
- Тушкована курочка з синенькими під сирно-сметанним соусом
- Синенькі з курячим м’ясом по-китайськи
- Курочка з синенькими, сиром і помідорами в духовці
- Баклажани-човники з курячим м’ясом і грибами
- Баклажани рулетики з куркою
- Тушкована курка з баклажанами і кабачками в мультиварці
1. Курка, смажена на сковороді з помідорами і синенькими
Це відмінний соус, який можна подавати на обід або вечерю. Він неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Для його приготування потрібно:
- Стегна курки – 500 г.
- Картопля – 400 г.
- Цибуля ріпчаста, помідори – по 200 г кожного компонента.
- Морквина – 1 шт.
- Сині – 300 г.
- Перець салатний червоний – 1 шт.
- Рафінована олія для смаження овочів.
- сіль.
- Перець чорний мелений.
На заливку:
- Сметана – 70 г.
- Часник – 4 зубчики.
- Подрібнена зелень кропу і петрушки – по 1 чайній ложці кожного компонента.
Зауважте, в цьому рецепті ми використовуємо не курячу грудку, а стегна або ніжки, оскільки ця частина м’яса з жирком, а значить, блюдо вийде більш соковитим.
Промити гарненько м’якоть, відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Поставити на плиту сковороду, розігріти, влити трошки рослинного масла і обсмажити на ньому м’ясо до золотистого кольору.
Наступним етапом буде підготовка овочів. Очистити від лушпиння цибулю, нарізати півкільцями. Промити томати, порізати таким же чином.
Почистити моркву, нарізати тонкими кружечками. Промити солодкий перчик, зрізати плодоніжки і випатрати насіння, нарізати соломкою.
Обполоснути синенькі, видалити непотрібні фрагменти, порізати поздовжніми пластинками, гарненько підсолити і відставити на чверть години. За цей час вони пустять сік і віддадуть всю гіркоту. Потім їх потрібно злегка віджати.
Покласти в сковороду з куркою цибулю з морквою, підсмажити до м’якості, потім влити півсклянки води і накрити кришкою. Загасити овочі з курячим м’ясом протягом п’ятнадцяти хвилин.
Почистити картоплю, промити, порізати кубиками середнього розміру і перекласти в сковорідку. Перемішати всі продукти, залити водою так, щоб вона повністю покрила вміст ємності і знову накрити кришкою. Загасити ще стільки ж часу.
Потім покласти інші інгредієнти – баклажани, перець, томати, підсолити і приправити перцем за смаком. Для любителів пікантних страв можна кинути трохи зерен коріандру і пару пучок сушеного базиліка. Ще раз все гарненько перемішати, щоб сіль зі спеціями рівномірно розподілилися, накрити кришкою, готувати ще десять хвилин.
Тепер прийшов час приготувати заправку. Дрібно нарубати зелень, перекласти в тарілку, додати до неї очищений і пропущений через прес часник. Залити цю суміш сметаною і добре розмішати.
Полити готовим соусом заготовку в сковороді, перемішати і через пару хвилин зняти з вогню. Ароматний і дивовижний на смак продукт, приготований за класичним рецептом, подається на стіл гарячим.
Що приготувати з баклажанів і курки смачно і швидко з використанням наявних будинку інгредієнтів?
2. Тушкована курочка з синенькими під сирно-сметанним соусом
Це дуже ніжний і смачний соус з вершковим ароматом, легкої острінкой і кислинкою – справжні ласощі для гурманів вишуканої їжі.
Необхідні інгредієнти:
- Філе – 4 частини.
- Сині – 2 шт.
- Масло соняшнику рафінована.
- Плавлений сирок – 200 г.
- Сині – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 270 г.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений.
- Паприка – 1 чайна ложка.
- Перець гіркий мелений (за бажанням).
Почистити цибулю, дрібно нашаткувати. Поставити на плиту казанок, влити трошки масла. Перекласти цибулю і пропассеровать протягом декількох хвилин.
Поки він готується, промити м’ясо, зняти шкуру, порізати кубиками середнього розміру. Перекласти до цибулі, перемішати. Зменшити вогонь до мінімуму. Як тільки м’ясо почне гаситися, зробити вогонь трошки сильніше і накрити кришкою.
Промити сині, видалити «попки», зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками. Перекласти нарізку в загальний «котел», перемішати і готувати ще сім хвилин.
Додати до цієї маси нарізану шматочками плавлений сирок, влити сметану. Підсолити, приправити страву спеціями за смаком, перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом півгодини.
Готовий соус подають на стіл гарячим. Перед подачею його можна притрусити подрібненою зеленню.
Таку смакоту можна зробити і в мультиварці. Принцип приготування такий же і закладка продуктів відбувається в такій же послідовності. За кінцівці необхідно встановити опцію «Гасіння» і включити таймер на 40 хвилин.
3. Синенькі з курячим м’ясом по-китайськи
Ця страва східної кухні можна легко і швидко приготувати вдома. Для цього потрібно:
- Сині – 450 г.
- Червоний винний соус, соєвий соус – по 30 мл.
- Філе – 450 г.
- Цукор – 1,5 столових ложки.
- Насіння кунжуту – 1/2 чайної ложки.
- Крохмаль кукурудзяний або картопляний – 1/2 чайної ложки.
- Часник – 1 зубок.
- Подрібнений корінь імбиру – пів столової ложки.
- Червоний мелений перець – щіпка.
Промити куряче м’ясо, просушити, нарізати смужками шириною не більше 1 см.
Обполоснути сині, видалити непотрібні частини, занурити в солону воду цілком на півгодини. За цей час овочі віддадуть всю гіркоту. Нарізати плоди брусочками.
Розігріти сковороду, влити трохи рослинного масла, обсмажити підготовлене м’ясо на середньому вогні. Щоб курка добре присмажилася з усіх боків, її потрібно класти декількома партіями. Перекласти смажене м’ясо в окрему миску.
Обсмажити на тій самій олії баклажани. У процесі смаження додати до них подрібнений імбир, часник і влити 50 мл води. Накрити овочі кришкою, зменшити вогонь і тушкувати до тих пір, поки вони не пом’якшать.
Тим часом можна приготувати заливку. Змішати в окремому посуді цукор, перець, насіння кунжуту, влити соєвий соус і винний оцет.
Перекласти курку в сковорідку до синенькі, полити готовим соусом. Включити сильний вогонь, щоб довести страву до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати курку з баклажанами до тих пір, поки соус не загусне.
Така ароматна і пікантна смакота відмінно поєднується з будь-яким гарніром, але найкраще її подавати до рису.
4. Курочка з синенькими, сиром і помідорами в духовці
Необхідні інгредієнти:
- М’ясо курки – 400 г.
- Сир твердий – 220 г.
- Помідори солодких сортів – 300 г.
- Синенькі – 350 г.
- майонез.
- Часник – 2 зубчики.
- Олія соняшникова для піджарки.
- зелень.
- Чорний мелений перець, сіль.
Промити сині, видалити плодоніжки, порізати поздовжніми пластами. Перекласти нарізку в миску, присипати рясно сіллю, відставити на півгодини, потім віджати.
Промити під проточною водою курячу грудку, просушити, порізати шматками як на відбивні і злегка відбити. Підсолити м’ясо, приправити спеціями.
Промиті томати нарізати тонкими кружечками. Очистити від лушпиння часник, пропустити через прес. Дрібно нарубати промиту зелень. Натерти на дрібній тертці сир.
Підсмажити сині з обох боків на олії. Перекласти смажені овочі на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.
Змастити форму з високими бортами рослинним маслом, укласти в неї синенькі щільно внахлест. Зверху на овочі покласти курячі відбивні, потім знову баклажани, наверх помідорову нарізку і зелень з часником.
Змішати сметану з тертим сиром і обмазати цією сумішшю заготовку. Включити духовку на 190 градусів і відправити блюдо на випікання. Час приготування двадцять хвилин.
Через десять хвилин, як блюдо настоїться і злегка охолоне, його можна подавати на стіл. Баклажани, запечені з куркою, помідорами і сиром в духовці, – ситне і дуже смачна страва, яке може стати повноцінним обідом або вечерею.
5. Баклажани-човники з курячим м’ясом і грибами
Для приготування фаршированих баклажанів з куркою, грибами і сиром будуть потрібні наступні компоненти:
- Баклажани – 2 шт.
- Печериці – 200 г.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Куряча грудка – 150 г.
- Ріпчасту цибулю – 1/2 частина.
- Подрібнена зелень петрушки – 1 чайна ложка.
- Солодкий перець – 1/2 частина.
- сіль.
- Перець чорний мелений.
- Сир твердих сортів – 30 г.
- Часник – 1 зубок.
Відрізати хвостики у промитих синенькі. Розрізати на дві поздовжні частини. Поставити на плиту каструльку з водою, довести до кипіння, підсолити і відправити баклажани варитися приблизно на 10-15 хвилин. За цей час їх м’якоть повинна пом’якшити.
Перекласти овочі в миску, дати охолонути і акуратно вийняти м’якоть. Підсолити човники, обмазати оливковою олією. Подрібнити м’якоть на дрібні шматочки.
Почистити гриби, порізати пластинками. Подрібнити очищений часник, змішати з грибами. Перекласти цю масу на розігріту з маслом сковорідку, притрусити зеленню і обсмажити протягом 7 хвилин. За цей час випарується грибний сік, а грибочки стануть золотистого кольору.
Промити куряче м’ясо, просушити, нарізати дрібними кубиками. Почистити цибулину, видалити плодоніжки з перцю і випатрати насіння. Нарізати овочі таким же чином.
Пропассеровать на середньому вогні цибулю, потім додати до нього перчик, готувати ще 5 хвилин. Потім покласти м’ясо і обсмажити до золотистого кольору.
Тепер прийшов час закинути м’якоть синенькі, смажені гриби з часником і зеленню в сковороду. Перемішати всі продукти, посолити і приправити меленим чорним перцем за смаком. Через кілька хвилин блюдо можна знімати з вогню.
Нафарширувати баклажани човники приготовленої начинкою, присипати зверху тертим сиром і відправити випікатися в духовку на десять хвилин при температурі 190 градусів. Фаршировані човники з баклажанів подають гарячими на стіл.
6. Баклажани рулетики з куркою
Це презентабельна і дуже смачна закуска часто прикрашає не тільки звичайні, але і святкові столи. Причому «відлітає» вона миттєво.
Щоб її приготувати потрібно:
- Подрібнені ядра волоських горіхів.
- синенькі.
- гранат.
- Приправка хмелі-сунелі.
- Відварене куряче філе.
- майонез.
- сир Голландський.
- часник.
- масло соняшнику.
Обполоснути сині, зрізати хвостики, нарізати поздовжніми тоненькими пластинами, підсолити і відставити на півгодини, потім віджати і обсмажити з обох боків на олії. Перекласти смажені овочі на паперовий рушник, щоб позбутися від залишків жиру.
Промити куряче м’ясо, просушити, відварити і нарізати дрібними кубиками.
Очистити часник, пропустити через чеснокодавку. Натерти на дрібну тертку сир. Змішати обидва компонента, додати майонез, пару пучок хмелі-сунелі, посолити за смаком. У готовий соус додати курку і ще раз перемішати.
Розкласти синенькі на широкій і мілкій тарілці, обмазати кожен пласт начинкою, згорнути рулетиком і закріпити шпажкою або зубочисткою. Готову закуску посипати зверху зернами граната, волоськими горіхами і можна подавати на стіл.
7. Тушкована курка з баклажанами і кабачками в мультиварці
Готується ця пікантна смакота легко, швидко і з застосуванням доступних інгредієнтів.
склад:
- М’ясо куряче – 600 г.
- Сині – 400 г.
- Кабачки – 350 г.
- Куркума – пів чайної ложки.
- Морквина – 200 г.
- Часник – 2 зубчики.
- Салатний перець – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 150 г.
- Оливкова олія – 40 мл.
- Сіль, перець чорний мелений.
- Будь-яка зелень – базилік, кріп або петрушка.
Обполоснути сині, видалити непотрібні частини, порізати поперечними пластинками, залити добре підсоленою водою і залишити на чверть години. Потім злити воду і віджати овочі.
Промити м’якоть, зняти шкірку, нарізати дрібно, перекласти в чашу мультиварки, встановити опцію «Випічка» на півгодини.
Поки готується м’ясо, можна приготувати інші інгредієнти. Почистити цибулю, моркву, часник, нарізати овочі пластинками або кубиками, кому, як більше подобається. Видалити плодоніжки у перців, вийняти перегородки з насінням, нарізати соломкою. Промити цукіні, порізати кубиками.
Промити синенькі від солі, просушити і покласти до курки. Через 7 хвилин вкинуть всю овочеву нарізку, підсолити блюдо, поперчити і перемішати. Обсмажити овочі до м’якості. Накрити кришкою і тушкувати протягом години в тому ж режимі. Через десять хвилин, після того, як блюдо настоїться, його подають на стіл, присипавши дрібно нарубаної зеленню.
Leave a Reply