Зустріч гостей – це не тільки приємне, але і відповідальний захід. Домашня вишнева наливка відмінно поєднується з м’ясними стравами, свіжими салатами і навіть солодкою випічкою. Якщо ви хочете здивувати друзів за святковим столом, то приготуйте її по одному з наших рецептів.
Наливка з вишень
В сезон збору врожаю жителі нашої країни традиційно присвячують вільний час заготівлі свіжих ягід і овочів про запас. Зі свіжих продуктів виходять не тільки смачні соління, салати і джеми, але і незвичайно смачні алкогольні напої. Саме в цей період ви можете виготовити домашню вишневу наливку, яка буде зігрівати і радувати вас весь холодний період року.
Інгредієнти:
- вишня – три кілограми;
- горілка – два з половиною літра;
- цукор – 500 грамів;
- вода – два літри.
Наливка з вишень на горілці готується шість тижнів, тому запасіться терпінням. Результат перевершить всі ваші очікування, а також подарує масу позитивних емоцій.
Отже, приступаємо до справи. Переберіть свіжі стиглі ягоди, добре промийте їх, видаліть всі гілочки і листочки. Ми не рекомендуємо видаляти кісточки, так як саме вони додадуть частування насичений смак і аромат.
Якщо ви хочете отримати досить міцний напій, то ягоди повинні займати тільки половину вільного простору тари. Для «дамським» наливки заповніть банки з вишнею «плічка».
Наливка повинна настоюватися при кімнатній температурі не менше двох тижнів. Коли пройде зазначений термін, ви помітите явні зміни. Рівень рідини знизиться, а її колір зміниться. Процідіть напій через сито і два шари марлі, а ягоди поверніть в банки і засипте їх цукром.
Ще через два тижні процідіть вміст банок, а потім змішайте сік, що виділився з рідиною, яку отримали на першому етапі. «Чоловічий» (міцний) варіант повністю готовий до вживання, а от з «жіночої» наливкою треба ще трохи попрацювати.
Отже, відправте ягоди назад в банки і залийте їх некип’яченої джерельною водою. Не забувайте періодично струшувати і посуд перевертати. Коли пройде 14 днів, злийте рідину і з’єднайте її з міцною наливкою.
«Дамська» наливка відрізняється солодким смаком, в якому присутня невелика кислинка.
Її дуже приємно пити, але захоплюватися напоєм не варто. Перевищення скромною «жіночої» дози загрожує головним болем і занепадом сил на весь наступний день.
Перелийте суміш у пляшки і закупорьте їх. Спробуйте зробити наливку з вишні в домашніх умовах! Завдяки їй ви будете готові до зустрічі нежданих гостей і завжди зможете поставити на стіл натуральний смачний напій власного виготовлення.
Як приготувати наливку на спирту
Яскравий колір і насичений смак цього напою приведе в захоплення навіть найсуворішого критика. Для нього не потрібно складного обладнання чи якихось особливих інгредієнтів. Саме тому ви не тільки без праці виготовите вишневу наливку на спирту, але і отримаєте величезне задоволення від процесу.
Необхідні продукти:
- свіжа або заморожена вишня – один кілограм;
- цукор – дві склянки;
- спирт – півтора літра.
Для цього рецепта підійдуть не тільки свіжі, але заморожені ягоди.
Рецепт наливки з вишень ми докладно опишемо нижче:
- Обробіть і переберіть ягоди, видаліть всі гілки і листя. Наповніть вишнею банки і залийте влийте спирт. Закрийте посуд капроновими кришками і відправте її в прохолодне місце на 14 днів.
- Коли закінчиться зазначений час, процідіть вміст банок. Рідина перелийте у відповідні пляшки, щільно закрийте їх і приберіть в холодильник. Ягоди змішайте з цукром і поверніть назад в баночки. Через деякий час додайте до вишні трохи води і знову залиште її в спокої на два тижні.
- На наступному етапі вам потрібно змішати ягідний сироп і спиртову настоянку. Не забудьте розбавити напій водою, добиваючись потрібного смаку. Після цього вишневу наливку слід розлити по пляшках і відправити на зберігання до відповідного випадку.
Домашній напій з двох інгредієнтів
Підготуватися до будь-дружній вечірці, дівич-вечора або сімейного свята дуже просто. За допомогою нашого рецепту ви зможете здивувати гостей і справити на них враження. Як приготувати вишневу наливку без горілки? Рецепт ароматного напою не викличе у вас труднощів. Просто уважно вивчіть всі кроки і повторіть їх в потрібній послідовності.
Інгредієнти:
- п’ять кілограмів вишні;
- два кілограми цукру.
Отже, як же зробити вишневу наливку в домашніх умовах?
Для початку ретельно промийте трилітрові банки зовні і всередині. Після цього викладіть в них трохи ягід і засипте їх цукром. Повторюйте цю операцію до тих пір, поки посуд не буде заповнена на 70%.
Закрийте баночки марлею, складеною в кілька шарів, а потім закріпіть «кришки» канцелярською гумкою. Надішліть заготовки в тепле місце на три або чотири дні.
Коли почнеться активний процес бродіння, зніміть марлю і поставте на її місце медичну рукавичку. Не забудьте зробити прокол на «пальці», щоб гума не лопнула. Знову відправте банки в тепло і не чіпайте їх три тижні.
Коли рукавички почнуть здуватися, процідіть сік, що виділився з допомогою тієї ж марлі або спеціальної кришки (в ній повинні бути зручні отвори). Поверніть ягоди в чисті банки і знову посипте їх цукром.
Смак готового напою буде залежати від правильного співвідношення інгредієнтів. Тому цукру має бути не менше 30% від загального обсягу ягід.
Залийте в банки чисту прохолодну воду (не кип’ячену), а потім відправте заготовки в комору на один місяць. Приблизно через 30 днів процідіть рідину і розлийте їх у відповідну тару.
Як ви могли переконатися, вишневу наливку може виготовити кожен. Якщо ви сумніваєтеся в якості готових алкогольних напоїв, що продаються в супермаркеті, то сміливо користуйтеся нашими рецептами.
Читайте також: Вітамінний компот із шипшини
Leave a Reply