Серед безлічі алкогольних напоїв домашнього приготування, вишнева наливка займає почесне перше місце. Густа, терпка, солодка – здається, що вона ввібрала в себе тепло сонця і свіжість літніх ночей.
Наливку широко використовують в кулінарії: додають для додання кольору і аромату в тісто і крем, нею просочують бісквіти. А скільки наливки випивають гості за святковим столом! Рецепти вишневої наливки в домашніх умовах можуть бути абсолютно різними. Розглянемо найбільш популярні з них.
Спробуйте її приготувати самостійно, і ви побачите: результат сподобається вашим близьким, друзям і знайомим!
Зміст
- Стандартний рецепт вишневої наливки
- Наливка на спиртовій основі
- Проста вишнева наливка
- Наливка на любителя
Стандартний рецепт вишневої наливки
Він передбачає використання безпосередньо самих ягід, спиртової основи і цукру. З огляду на смакові особливості вишень, в наливку не рекомендується додавати спеції або інші ягоди.
Іноді наливку готують без додавання горілки або спирту, отримуючи напій шляхом зброджування ягідного соку. Немає потреби говорити про те, що в цьому випадку готовий напій по фортеці виявиться слабше і за смаком наблизиться до ягідному провину.
Якщо говорити про переваги вишневої наливки, крім особливого, специфічного смаку і запаху, її виробництво є «безвідходним»: вишні, залишені для настоювання, згодом використовуються в кулінарії, зокрема – як начинка торта «П’яна вишня в шоколаді».
Наливка на спиртовій основі
Для приготування вишневої наливки відбирають стиглі, соковиті вишні. Їх промивають під проточною водою і підсушують рушником. З половини ягід видаляють кісточки. Другу половину залишають незайманою.
Ягоди засипають в скляні бутлі або банки, заповнюючи їх на чверть обсягу. Потім в ємності доливають горілку (не доверху), настойку закупорюють пробкою і залишають в темному місці на місяць. Періодично бутлі злегка струшують для кращого відділення соку.
По закінченню зазначеного терміну наливку проціджують, щоб видалити ягоди (їх можна зберігати в скляній тарі, в холодильнику тривалий час). У настойку додають цукор з розрахунку 300 г на 1 літр, суміш знову закупорюють в бутлі і залишають в темному, теплому місці.
Коли цукор повністю розчиниться, наливка готова до вживання. Її сова фільтрують, розливають по пляшках і залишають для зберігання.
Якщо ви хочете надати наливки солодкість лікеру, цукор вводять у вигляді сиропу, потроху додаючи його в настоянку.
Проста вишнева наливка
У цьому рецепті використовується як природне зброджування вишневого соку, так і наполягання його на спирту. Рецепт гарний також великим виходом готової продукції.
Для приготування настоянки потрібно:
- близько 3 кг великих стиглих вишень,
- 1 кг цукру,
- 1 літр якісної горілки (без добавок).
Вишню засипають в скляну ємність (бутлі або банки) шарами, кожен пересипають цукром.
Щоб в наливку не потрапляли мошки, шийки перев’язують декількома шарами марлі і залишають на сонці для зброджування на 1, 5 місяці.
Отриманий вишневий сік зливають в інші бутлі, закупорюють і залишають в прохолодному темному місці. Що залишилися після зброджування ягоди заливають горілкою і на 2 місяці залишають настоюватися при кімнатній температурі, після чого другу партію наливки фільтрують, розливають по місткостях і закупорюють.
Ще один відео рецепт вишневої наливки з горілкою:
Перед вживанням вишневу наливку наполягають 5-6 місяців.
Наливка на любителя
Деякі гурмани знаходять, що від додавання прянощів вишнева наливка стає тільки смачніше. З вишнею поєднуються кориця, гвоздика, цедра лимона.
Для приготування пряної вишневої наливки в домашніх умовах вам знадобиться близько 3 кг ягід, близько 0, 5 кг цукру, цедра одного лимона, 1. 2 л горілки, кориця і гвоздика – за смаком.
З вишень видаляють кісточки, ягоди перекладають в стерильні банки з щільно прагненням закручуються кришками.
Вишні заливають горілкою, додають цукор, цедру і прянощі, щільно закривають кришками (попередньо обдавши їх окропом), залишають на 3 місяці до повного розчинення цукру, періодично струшуючи банки.
Готову наливку фільтрують, розливають по пляшках і закупорюють.
О. Фатєєва
Leave a Reply