Лікарі всього світу рекомендують вживати шпинат. Він сприяє омолодженню і робить ваше здоров’я міцніше, а заготівля шпинату на зиму не потребує багато зусиль. Ця рослина просто переповнене корисними речовинами. Влітку знайти зелень – простіше простого, проте взимку відшукати свіже листя досить складно, і виникає питання: «Що робити?». Відповідь проста, слід ще в літню пору часу зробити його заготівлі. Про це і піде мова далі.
Рецепти шпинату на зиму
Існує досить багато рецептів заготовки цього корисного рослини, проте ми розглянемо лише деякі способи. Всі рецепти досить прості і вимагають мінімум часу.
засолений шпинат
Процес засолювання зелені – це найпростіший метод заготівлі цієї культури. Перед тим, як консервувати необхідно заготовити наступне:
- шпинат;
- Сіль йодована.
Пропорції такі, на одну частину зелені буде потрібно не менше однієї десятої солі. Сам процес, як заготовити шпинат на зиму наступний:
- Вам необхідно прибрати черешки, адже засаливаются виключно листочки. Їх потрібно добре промити і покласти на рушник, тим самим їх висушують.
- Далі потрібно підготувати тари, простерилізувавши їх, скинути туди зелень і зверху посипати сіллю (рясно), щоб вона повністю їх покрила.
- На листочки кладеться вантаж, щоб вони просіли на дно.
- Потім вантаж потрібно прибрати, замість нього покласти нові листочки і посипати сіллю. Це проробляється поки не заповниться банку.
- Після цього тару слід закрити кришкою і відправити в прохолодне місце, чекати зими.
Пюре з шпинату
Для приготування потрібні:
- Листя зелені;
- вода;
- Сода.
З приводу пропорцій, все 1 до 1.
Готувати консервований шпинат дуже просто, потрібно промити зелень, після чого зварити в заздалегідь підсоленій воді. Туди ж потрібно додати трохи соди, щоб зробити рідина м’якше. Після, його потрібно ще раз промити під краном, висушити і протерти, використовуючи сито. Пюре має вийти не занадто рідким, щоб, наприклад, зі столової ложки не розтікається.
Далі потрібно дати йому охолонути, розкласти по банках і відправити в холодильну камеру, попередньо закупоривши кришками.
Звичайно, в даному рецепті сода аж ніяк не найважливіший інгредієнт, можна і без неї. Однак з нею, він протягом зими буде залишатися таким же зеленим, але вирішувати потрібен він чи ні – це вже вам, виходячи з власних уподобань.
незвичайні кубики
Цей рецепт куди складніше, але й ефективніше. В даному випадку ми маємо заморозити кубики льоду з даної зеленню, але зробити це правильно. Готується шпинат на зиму в домашніх умовах наступним чином:
- Для початку проводяться всі підготовчі процедури, такі як прибрати зайве, вимити, просушити;
- Далі листя зелені слід порізати на невеликі шматочки, навіть можна сказати середні;
- Потім раскидайте їх по формах для льоду і залийте, проте використовуйте кип’ячену воду;
- Надішліть вийшло в морозильну камеру;
- Коли вода затвердіє і перетворитися в кубики, потрібно їх перекласти в іншу ємність і зберігати в морозилці.
Заморожений таким чином, він відмінно підійде для рагу, супів, соусів.
Консервація з щавлю і шпинату
Щоб приготувати цей рецепт потрібні:
- шпинат;
- щавель;
- Вода (одна четверта літра).
Співвідношення перших двох інгредієнтів один до двох. Візьміть листя шпинату і щавлю, промийте їх і покладіть в посуд з емалі. Туди ж налийте в зазначеному обсязі воду. Далі поставте її на плиту і чекайте поки закипить.
Довго варити не слід, буквально дві-три хвилини і вистачить.
Те, що вийде потрібно розкидати по банкам, які обов’язково простерилізовані, і закрити. Консервація відправляється на зберігання в холодне місце.
сушка шпинату
Як зберегти шпинат? Якщо возитися з зеленню зовсім не хочеться, як варіант, можна просто сушити шпинат. Листя зелені слід промити, висушити і розкласти на аркушах паперу при кімнатній температурі. Сонце не повинно потрапляти на них. Буде набагато простіше, якщо у вас є спеціальна електросушарка. Краще, якщо температура в кімнаті буде складати 30-35 градусів. Якщо у вас виникає питання, як зберігати шпинат засушивши його, то все просто, в скляних банках, в темному приміщенні.
Приготування зелені на зиму для соусів
Рецепт досить простий:
- Як завжди, промийте і висушіть основний інгредієнт.
- Використовуючи блендер, зробіть його дрібніше, поки не вийде щось типу пюре.
- Отримане потрібно розкидати в спеціальні формочки для льоду.
- Візьміть вершкове масло і розтопіть його, наприклад, в мікрохвильовій печі.
- Залийте його до зелені і поставте в морозилку.
Подібні кубики можна використовувати, наприклад, готуючи пасту різотто або різні соуси. Іноді, краще використовувати заморожений овоч в приготованого виду.
висновок
Як бачите, консервувати зелень можна для приготування взимку будь-якого блюда, для цього використовується сушений шпинат або заморожений, або просто для вживання. Заготівля на зиму шпинату процес простий і багато часу не забере, зате принесе багато користі для організму. Рекомендуємо зробити це кожної господині, яка дбає про себе і своїх близьких.
Leave a Reply