Желе з агрусу з апельсином на зиму – покрокова інструкція, рецепти з лимоном, желатином, відео



желе з агрусу з апельсиномАґрус – дивовижна ягода, з якої виходить безліч корисних заготовок на зиму: варення, джем, компот, аджика та соуси в якості відмінних доповнень до м’ясних страв. Але фаворитом більшості господинь є желе з агрусу з апельсином. Це ласощі просто криниця вітамінів і мінералів. До складу ягід входять калій, кальцій, фосфор, залізо, а також пектини – речовини, що нейтралізують негативний вплив на кишечник важких металів. Існує кілька сортів цієї культури – білий, жовтий, світло-зелений, але особливо цінні для приготування желе черноплодные сорти агрусу, саме з них виходить високоякісний і максимально корисний продукт.

Підготовка ягід

агрус сорти сливовийДо вибору ягід варто поставитися відповідально, перевагу краще віддати темним, великим і стиглим плодом без слідів грибкових та інших захворювань. Найбільш смачним виходить желе, якщо воно приготоване з агрусу сорти Сливовий, Чорносливове, Чорномор, Російська.

Перш ніж приступити до приготування крыжовникового желе з апельсинами, варто ознайомитися з правилами підготовки плодів та цитрусових:

  • ягоди необхідно ретельно перебрати, видалити гілочки і суцвіття, зручніше всього використовувати для цієї мети кухонні ножиці;
  • оброблені плоди помістити в будь-яку широку ємність, залити водою і залишити мінімум на 40 хвилин, після закінчення зазначеного часу ягоди потрібно пересипати в друшляк, промити і просушити;
  • апельсини рекомендується обдати кип’ятком, насухо витерти і розрізати на невеликі часточки, видаливши кісточки.

Виконавши первинну обробку продуктів, можна приступати безпосередньо до приготування крыжовникового желе з апельсинами. Існує маса рецептів, але незалежно від вашого вибору, необхідно дотримуватися пропорції ягід і цукру. Пектин має безпосередній вплив на необхідну кількість цукру. Чим більше у плодах даного речовини, тим більшу кількість цукру потрібно для приготування зимового ласощі.

Класичний рецепт крыжовникового желе з апельсинами на зиму

Покрокова інструкція крыжовникового желе з апельсинами на зиму дозволить вам без проблем приготувати смачне і корисне ласощі, навіть якщо для вас це перший кулінарний досвід. Агрус з цитрусовими – це чудове смакове поєднання і якщо ви раніше не любили заготовки з цієї ягоди, то від такого желе ви гарантовано не зможете відмовитися.

Отже, класичний рецепт передбачає використання наступних компонентів:

  • 1,5 кг свіжих плодів агрусу;
  • 3 соковитих апельсина;
  • 2 кг цукру.

Етапи приготування:

  1. Попередньо оброблені ягоди і цитрусові пропускаємо через м’ясорубку і перемішуємо до однорідного стану.пропускаємо інгредієнти через м'ясорубку
  2. масу перекладаємо у велику каструлю, додаємо необхідну кількість цукру і варимо, помішуючи, на повільному вогні протягом 20-25 хвилин з початку закипання.додаємо цукор і варимо


  3. Готовий продукт поділяємо за заздалегідь стерилізованим банкам, закочує їх і накриваємо теплим пледом.розкладаємо желе по банкам і закатуємо

Стежте за часом і не допускайте переварювання продуктів, оскільки тривала термальна обробка призводить до руйнування пектину.



Крыжовниковое желе з апельсинами і желатином

желе з агрусу з апельсином і желатиномПри приготуванні желе з агрусу з апельсином і желатином вдається досягти ще більш желюючий ефекту. Для створення густої маси нам знадобиться:

  • 1 кг плодів недозрілого аґрусу;
  • 2 апельсина;
  • 250 мл води;
  • 100 г цукру;
  • 100 г желатину;
  • 1 паличка ванілі.

Порядок дії:

  1. Обробляємо і промиваємо ягоди. Цитрусові промиваємо, витираємо, ріжемо на невеликі часточки.ретельно миємо ягоди агрусуапельсин чистимо і нарізаємо на дольки
  1. Наповнюємо велику каструлю водою, додаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипіння.варимо насичений сироп для желе
  2. Після повного розчинення цукру вводимо ягоди, цитрусові, доводимо до кипіння на повільному вогні і проварюємо протягом 10 хвилин.
  3. Вимикаємо вогонь і даємо масі повністю охолонути.
  4. В охолоджену суміш додаємо желатин (попередньо замочений і проціджений) і ваніль.
  5. Знову ставимо каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.варимо желе з желатином
  6. Через 4 хвилини після закипання знімаємо каструлю з плити і поділяємо отриману масу по скляним банкам.розливаємо по банках і закриваємо
  7. закочує Банки, закутуємо теплим пледом і залишаємо на добу остигати, потім переносимо на зберігання в льох або холодильник.

Не перевертайте банки після закачування, це може порушити процес желювання.

Крыжовниковое желе з апельсином і лимоном без варіння

крыжовниковое желе з апельсином і лимономЩе один поширений рецепт – крыжовниковое желе з апельсинами і лимоном. Апельсини багаті на вітамін С, що містять цукор і ефірні масла, а в лимонах присутні і інші корисні речовини – фосфор, каротин, солі кальцію, вітаміни В і РР. Таке поєднання особливо сприятливо впливає на імунітет у зимовий період, коли організм страждає від нестачі вітамінів і мінералів. Всього 2-3 столових ложки крыжовникового желе щодня здатне запобігти виникненню авітамінозу. Рецепт желе з агрусу з апельсинами і лимоном без варіння – справжня знахідка для молодих господинь!

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • 1,5 кг стиглого аґрусу;
  • 2 великих апельсина;
  • 1 великий лимон;
  • 2,3 кг цукру.

Етапи заготівлі:

  1. Обробляємо і промиваємо ягоди, промиваємо цитрусові, ріжемо на невеликі шматочки і прибираємо кісточки (апельсинову цедру залишаємо, лимонну – видаляємо).
  2. Всі продукти пропускаємо через м’ясорубку (можна використовувати блендер).інгредієнти перемолоти
  3. Переливаємо суміш у велику ємність, додаємо цукор і залишаємо на 24 години настоюватися, періодично помішуючи масу дерев’яною лопаткою.додаємо цукор і ретельно розмішуємо
  4. Після закінчення доби готовий продукт розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закрити їх кришками.

Приготувавши на зиму желе з агрусу з апельсинами і лимоном, ви будете насолоджуватися смачним і ароматним напоєм, згадуючи про спекотне літо. Така густа заготівля відмінно поєднується з хрусткими тостами, млинцями та оладками, сирниками і биточками. Навіть ложечка желе разом з кухлем гарячого чаю неодмінно зарядить вас енергією і забезпечить гарний настрій.

Читайте також: Рецепти приготування смачного соте з баклажанів

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*