Вітаю, дорогі друзі!
Болгарський перець – безмірно корисний і дуже смачних овоч, який культивується протягом багатьох років по всьому світу. Солодкий перець є рекордсменом за вмістом вітаміну С, в його склад входять вітаміни групи В, вітамін Р і А.
Крім цього болгарський перець володіє відмінним смаком і насичений такими мінералами, як цинк, залізо, калій, магній, йод і фосфор. Це цілком вражаючий склад. Тому не дивно, чому солодкий перець користується такою популярністю.
Рідко у господинь виникає питання про те, що зробити з перцю на зиму, адже існує маса варіантів закруток з цього овоча. Перець, маринований цілком або шматочками, салати, лечо, ікра і багато іншого можна приготувати з цього смачного овоча.
Сьогодні, ми пропонуємо вашій увазі незвичайні рецепти з солодкого перцю на зиму.
зміст:
- Овочевий зимовий салат
- Маринований солодкий перець з агрусом
- Ароматна заготовка на зиму з перців, кориці і яблук
- Зимовий овочевий плов
- Солодкий перець в медовому маринаді
- Пікантні закуски з перцю
Рецепт 1. Овочевий зимовий салат
Щоб приготувати такий салат-заготовку знадобляться наступні компоненти:
- Зелені томати – три кілограми.
- Перці болгарські, морква, цибуля ріпчаста і огірки – всіх овочів по одному кілограму.
- Півтора склянки цукру.
- Олія соняшникова – чотириста грамів.
- Одна столова ложка горошин чорного перцю.
- Чотири столові ложки солі.
- Оцет Шестипроцентне концентрації на маринад.
Добре промиті овочі нарізаємо невеликими шматочками, засипаємо сіллю і відставляємо на добу. Потім готуємо маринад, змішуємо всі компоненти – перець, сіль, цукор, соняшникова олія і оцет, доводимо до кипіння.
Відціджуємо овочі від утворився соку, і укладаємо в киплячу заправку. Тушкуємо двадцять хвилин на слабкому вогні. Готову страву укладаємо в чисті баночки доверху разом з маринадом, стерилізуємо протягом п’ятнадцяти хвилин і закочує.
Це універсальна закрутка в банках, яка виглядає дуже апетитно. Її вживають, як в якості закуски, так і для заправки розсольнику.
Рецепт 2. Маринований солодкий перець з агрусом
Це пікантна заготовка, для приготування якої потрібно:
- Агрус – вісімсот грам;
- Перець – один кілограм.
Для маринаду: двісті грам цукрового піску, сіль і оцет яблучний – по п’ятдесят грам з розрахунку на одну літрову банку готового продукту. Добірні ягоди агрусу промиваємо.
Видаляємо серцевину і насіння у овочів і вкладаємо їх в банки. Всі порожнечі, утворені між перцями поступово заповнюємо агрусом.
Готуємо маринад: в гарячу воду, висипаємо цукровий пісок, сіль і додаємо оцет, доводимо до кипіння і заливаємо киплячим розсолом перці, закочує кришками.
Рецепт 3. Ароматна заготовка на зиму з перців, кориці і яблук
Щоб зробити таку заготовку потрібно по одному кілограму овочів різних кольорів і яблук жовтого або світло-жовтого кольору.
Для маринаду беремо:
- оцет Шестипроцентне концентрації,
- корицю – одну чайну ложку,
- сіль – одну столову ложку,
- цукровий пісок – дві столові ложки.
Дана кількість компонентів розраховане на ємність об’ємом один літр. Видаляємо насіння і плодоніжки у перців. Розрізаємо овочі навпіл і бланшируємо в киплячій воді протягом трьох хвилин.
Таким же чином поступаємо з яблуками: чисті фрукти розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину і опускаємо в киплячу воду на три хвилини. Укладаємо нарізані перці і яблука шарами по черзі доверху, заливаємо гарячим маринадом.
Щоб приготувати заливку, всі компоненти необхідно змішати і довести до кипіння. Залиті маринадом овочі стерилізуємо протягом двадцяти хвилин і щільно закупорюють.
Стерилізація закруток об’ємом на один літр проводиться протягом двадцяти п’яти хвилин, півлітрові банки стерилізуємо двадцять хвилин.
Рецепт 4. Зимовий овочевий плов
Необхідні продукти:
- Перець болгарський – два кілограми.
- Томати – два кілограми.
- Цибуля ріпчаста, морква – по одному кілограму.
- Олія – півлітра.
- Рис – двісті грам.
- Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – чотири столові ложки.
- Сіль – дві столові ложки і стільки ж цукру.
Вимиті овочі нарізаємо на кубики, змішуємо з сирої крупою – рисом і проварюємо на слабкому вогні близько години. Щоб це блюдо не пригоріло, його потрібно постійно помішувати. Приготований плов з овочів укладаємо в стерилізовані ємності і закочує кришками.
Рецепт 5. Солодкий перець в медовому маринаді
Для такої заготовки потрібні такі компоненти:
- Перець – п’ять кілограмів.
- Лавровий лист – десять штук.
- Десять штучок чорного перцю.
- П’ять штучок запашного перцю.
- Часник – дві головки.
- Чотириста мілілітрів олії соняшникової нерафінована.
- Гвоздика – десять штучок.
- Мед – двісті грам.
- Сіль – дві чайних ложки.
- Кориця в порошку – одна чайна ложка.
Очищені від серцевини овочі розрізаємо вздовж на чотири частини. У кожну стерилізовану ємність кладемо по два зубки часнику.
Після цього готуємо заливку. Для цього необхідно змішати наступні компоненти – цукровий пісок, сіль, оцет, лавровий лист, соняшникова олія і все спеціі.Доводім цю суміш до кипіння, даємо злегка охолонути і додаємо мед. Варимо на повільному вогні п’ять хвилин, поки мед повністю не розчиниться.
В готовий розсіл укладаємо овочі та бланшируємо їх протягом п’яти хвилин.
Потім витягуємо шумівкою і укладаємо заготовку в скляні ємності, заливаємо киплячим розсолом і стерилізуємо п’ятнадцять хвилин, потім закочує.
Рецепт 6. Пікантні закуски з перцю
Можна приготувати смачну закуску з цього овоча з додаванням гіркого перцю. В результаті вийде відмінна закуска на зиму з гострим смаком. Пропонуємо вам один з таких рецептів – солодкі перці в гострому кисло-солодкому соусі. Дивовижне блюдо, яке стане родзинкою на будь-якому столі.
Отже, щоб зробити таку заготовку знадобиться:
- Дев’ять солодких перців різного кольору.
- Столова ложка цукрового піску.
- Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – половина склянки.
- Перець горошком – шість штук.
- п’ять томатів.
- Часник – три зубки.
- зелень кропу.
- Сім гострих перців.
- Півтора склянки води.
Чисті томати і перчики без насіння і плодоніжок, розрізаємо на четвертинки. На дно чистої закаточной ємності укладаємо два стебла кропу, три листки петрушки, хрін – один лист, стручок гіркого перцю, зубок часнику. Зверху на спеції укладаємо нарізані овочі, потім шар спецій, і знову овочі.
Заповнену доверху інгредієнтами банку наповнюємо маринадом. В шістсот мілілітрів води додаємо сіль, цукор, гіркий перець, часник і спеції. Варимо все це десять хвилин і заливаємо маринадом овочі.
Ставимо заготовку стерилизоваться на п’ятнадцять хвилин, закриваємо кришкою і закручуємо. Це відмінне гостре блюдо припаде до душі багатьом, особливо в зимову пору року.
Leave a Reply