4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті



Вітаю, дорогі друзі!

Безсумнівний чемпіон по корисності, з чудовим смаком і видом – солодкий болгарський перець вирощує практично кожен городник. Великі фермерські господарства також обов’язково мають поля з цим овочем і на ринку, в магазинах з середини літа і до пізньої осені можна купити соковиті плоди різного кольору.

Присутній він на прилавках і в зимовий час – привізною з Іспанії та Північної Африки, або тепличний. Але такий перець і дорогий, і не годиться для консервації.

4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті

Зате, вирощений на грядках болгарський перчик, наші господині намагаються закрити в різних видах. Одна з найсмачніших вітамінних заготовок на зиму – солодкий перець в томаті. До речі, ця заготовка – основа знаменитого болгарського і угорської страви лечо – рецепт його приготування дивіться в кінці статті, а тут ми розповідаємо як готувати лечо з баклажанами.

Перець шматочками в томатному соку без стерилізації

4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті

  • Порізаний дольками перець – жовтий або червоний – 4 кг;
  • Готовий томатний сік – 3 літри (3,5-4 кг свіжих помідорів);
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Оцет 9% – 9 столових ложоу;
  • Соняшникова олія – ​​100 мл (половина склянки);
  • 2 очищені головки часнику середнього розміру.

Вихід – 10 півлітрових банок

Підготувати банки – помити, простерилізувати. Томати подрібнити, зробити сік. Довести його до кипіння з додаванням всіх інгредієнтів. Оцет і подрібнений часник – додати разом з перцем. Всі кип’ятити 12-15 хвилин, розкласти гарячим в банки і закупорити. Охолоджувати під ковдрою.

Перець в томаті з цукром

4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті



  • Порізаний довгими шматочками перець, бажано червоний – 3 кг;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Цукор – стакан;
  • Оцет – стакан;
  • Рафінована олія – ​​стакан;
  • Готовий томатний сік – 1 літр.
  • Горький і запашний перець горошком – по 10 штук.

Вихід 8 півлітрових банок.

Цей же рецепт можна приготувати без оцту. Тоді заливка буде складатися з 1 л соку, 2,5 ложки солі, по 1,2 склянки цукру і масла.

Болгарський перець в томаті для фарширування

4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті


Якщо ви любите голубці в перці або просто – запікати його з фаршем, то така консервація вам сподобається. знадобиться:

  • Перець – дрібний, однакового розміру, жовтий або червоний, можна взяти ротунду – 3 кг, насінники видалити;
  • Томатний сік 1,5 літра. Його може замінити томатна паста – 0,5 літра + 1 л води.
  • Сіль 1,5 чайної ложки;
  • Оцтова есенція (70%) – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 1 чайна ложка.

Вихід 4 літрові банки.

Сік або пасту з водою закип’ятити з сіллю і цукром, додати оцет і перець. Варити 10 хвилин, розкласти в гарячі банки, поставити на водяну баню (попередньо нагріту) для стерилізації протягом 10 хвилин. Закатати і охолоджувати під ковдрою.

Рецепт смачного лечо з консервованого перцю

4 Простих рецепта салатів на зиму з болгарського перцю в томаті

На дві порції треба взяти 2 великі цибулини, порізати їх кільцями і підсмажити до м’якого стану на рослинному маслі. У сковороду викласти вміст підлогу літрової банки – перець і томат, приготовані по другому рецепту (можна взяти готовий маринований з магазину).

Туди ж додати 2-3 порізані сосиски або сардельки, або ж взяти домашні ковбаски. Всі згасити хвилин 5-7 і далі зробити заливку. Можна використовувати жирні вершки або домашню сметану – близько 250 грам.

Другий варіант – збити яйця. Довести лечо до готовності – буде дуже смачно. Туди ж під час приготування лука можна додати порізаний квадратиками кабачок і баклажан (у сезон цих овочів).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*