6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму



Вітаю, дорогі друзі!

Болгарський перець – безмірно корисний і дуже смачних овоч, який культивується протягом багатьох років по всьому світу. Солодкий перець є рекордсменом за вмістом вітаміну С, в його склад входять вітаміни групи В, вітамін Р і А.

Крім цього болгарський перець володіє відмінним смаком і насичений такими мінералами, як цинк, залізо, калій, магній, йод і фосфор. Це цілком вражаючий склад. Тому не дивно, чому солодкий перець користується такою популярністю.

Рідко у господинь виникає питання про те, що зробити з перцю на зиму, адже існує маса варіантів закруток з цього овоча. Перець, маринований цілком або шматочками, салати, лечо, ікра і багато іншого можна приготувати з цього смачного овоча.

Сьогодні, ми пропонуємо вашій увазі незвичайні рецепти з солодкого перцю на зиму.

зміст:

  1. Овочевий зимовий салат
  2. Маринований солодкий перець з агрусом
  3. Ароматна заготовка на зиму з перців, кориці і яблук
  4. Зимовий овочевий плов
  5. Солодкий перець в медовому маринаді
  6. Пікантні закуски з перцю
6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Рецепт 1. Овочевий зимовий салат

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Щоб приготувати такий салат-заготовку знадобляться наступні компоненти:

  • Зелені томати – три кілограми.
  • Перці болгарські, морква, цибуля ріпчаста і огірки – всіх овочів по одному кілограму.
  • Півтора склянки цукру.
  • Олія соняшникова – чотириста грамів.
  • Одна столова ложка горошин чорного перцю.
  • Чотири столові ложки солі.
  • Оцет Шестипроцентне концентрації на маринад.

Добре промиті овочі нарізаємо невеликими шматочками, засипаємо сіллю і відставляємо на добу. Потім готуємо маринад, змішуємо всі компоненти – перець, сіль, цукор, соняшникова олія і оцет, доводимо до кипіння.

Відціджуємо овочі від утворився соку, і укладаємо в киплячу заправку. Тушкуємо двадцять хвилин на слабкому вогні. Готову страву укладаємо в чисті баночки доверху разом з маринадом, стерилізуємо протягом п’ятнадцяти хвилин і закочує.

Це універсальна закрутка в банках, яка виглядає дуже апетитно. Її вживають, як в якості закуски, так і для заправки розсольнику.

Рецепт 2. Маринований солодкий перець з агрусом

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Це пікантна заготовка, для приготування якої потрібно:

  • Агрус – вісімсот грам;
  • Перець – один кілограм.

Для маринаду: двісті грам цукрового піску, сіль і оцет яблучний – по п’ятдесят грам з розрахунку на одну літрову банку готового продукту. Добірні ягоди агрусу промиваємо.

Видаляємо серцевину і насіння у овочів і вкладаємо їх в банки. Всі порожнечі, утворені між перцями поступово заповнюємо агрусом.

Готуємо маринад: в гарячу воду, висипаємо цукровий пісок, сіль і додаємо оцет, доводимо до кипіння і заливаємо киплячим розсолом перці, закочує кришками.

Рецепт 3. Ароматна заготовка на зиму з перців, кориці і яблук

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму


Щоб зробити таку заготовку потрібно по одному кілограму овочів різних кольорів і яблук жовтого або світло-жовтого кольору.

Для маринаду беремо:

  • оцет Шестипроцентне концентрації,
  • корицю – одну чайну ложку,
  • сіль – одну столову ложку,
  • цукровий пісок – дві столові ложки.

Дана кількість компонентів розраховане на ємність об’ємом один літр. Видаляємо насіння і плодоніжки у перців. Розрізаємо овочі навпіл і бланшируємо в киплячій воді протягом трьох хвилин.

Таким же чином поступаємо з яблуками: чисті фрукти розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину і опускаємо в киплячу воду на три хвилини. Укладаємо нарізані перці і яблука шарами по черзі доверху, заливаємо гарячим маринадом.



Щоб приготувати заливку, всі компоненти необхідно змішати і довести до кипіння. Залиті маринадом овочі стерилізуємо протягом двадцяти хвилин і щільно закупорюють.

Стерилізація закруток об’ємом на один літр проводиться протягом двадцяти п’яти хвилин, півлітрові банки стерилізуємо двадцять хвилин.

Рецепт 4. Зимовий овочевий плов

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Необхідні продукти:

  • Перець болгарський – два кілограми.
  • Томати – два кілограми.
  • Цибуля ріпчаста, морква – по одному кілограму.
  • Олія – ​​півлітра.
  • Рис – двісті грам.
  • Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – чотири столові ложки.
  • Сіль – дві столові ложки і стільки ж цукру.

Вимиті овочі нарізаємо на кубики, змішуємо з сирої крупою – рисом і проварюємо на слабкому вогні близько години. Щоб це блюдо не пригоріло, його потрібно постійно помішувати. Приготований плов з овочів укладаємо в стерилізовані ємності і закочує кришками.

Рецепт 5. Солодкий перець в медовому маринаді

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Для такої заготовки потрібні такі компоненти:

  • Перець – п’ять кілограмів.
  • Лавровий лист – десять штук.
  • Десять штучок чорного перцю.
  • П’ять штучок запашного перцю.
  • Часник – дві головки.
  • Чотириста мілілітрів олії соняшникової нерафінована.
  • Гвоздика – десять штучок.
  • Мед – двісті грам.
  • Сіль – дві чайних ложки.
  • Кориця в порошку – одна чайна ложка.

Очищені від серцевини овочі розрізаємо вздовж на чотири частини. У кожну стерилізовану ємність кладемо по два зубки часнику.

Після цього готуємо заливку. Для цього необхідно змішати наступні компоненти – цукровий пісок, сіль, оцет, лавровий лист, соняшникова олія і все спеціі.Доводім цю суміш до кипіння, даємо злегка охолонути і додаємо мед. Варимо на повільному вогні п’ять хвилин, поки мед повністю не розчиниться.

В готовий розсіл укладаємо овочі та бланшируємо їх протягом п’яти хвилин.

Потім витягуємо шумівкою і укладаємо заготовку в скляні ємності, заливаємо киплячим розсолом і стерилізуємо п’ятнадцять хвилин, потім закочує.

Рецепт 6. Пікантні закуски з перцю

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Можна приготувати смачну закуску з цього овоча з додаванням гіркого перцю. В результаті вийде відмінна закуска на зиму з гострим смаком. Пропонуємо вам один з таких рецептів – солодкі перці в гострому кисло-солодкому соусі. Дивовижне блюдо, яке стане родзинкою на будь-якому столі.

Отже, щоб зробити таку заготовку знадобиться:

  • Дев’ять солодких перців різного кольору.
  • Столова ложка цукрового піску.
  • Оцет дев’ятивідсотковий концентрації – половина склянки.
  • Перець горошком – шість штук.
  • п’ять томатів.
  • Часник – три зубки.
  • зелень кропу.
  • Сім гострих перців.
  • Півтора склянки води.

Чисті томати і перчики без насіння і плодоніжок, розрізаємо на четвертинки. На дно чистої закаточной ємності укладаємо два стебла кропу, три листки петрушки, хрін – один лист, стручок гіркого перцю, зубок часнику. Зверху на спеції укладаємо нарізані овочі, потім шар спецій, і знову овочі.

6 Ексклюзивних рецептів пікантних заготовок з перцю на зиму

Заповнену доверху інгредієнтами банку наповнюємо маринадом. В шістсот мілілітрів води додаємо сіль, цукор, гіркий перець, часник і спеції. Варимо все це десять хвилин і заливаємо маринадом овочі.

Ставимо заготовку стерилизоваться на п’ятнадцять хвилин, закриваємо кришкою і закручуємо. Це відмінне гостре блюдо припаде до душі багатьом, особливо в зимову пору року.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*