Кращі рецепти з курячою печінкою



На питання про те, з чим приготувати курячу печінку, існує величезна безліч відповідей. З цим багатим вітамінами продуктом, що володіє до того ж чудовим смаком, чудово поєднуються і овочі, і зелень, і зернові (не кажучи вже про різноманітні соусах).

Рецепти з курячою печінкою від кращих кухарів світу пропонують в ролі допоміжних інгредієнтів рис, манку, картопля, морква, різні види сирів, гриби і навіть морепродукти. Перерахувати їх все в рамках однієї статті неможливо – і тому ми зупинимося лише на найбільш доступних і популярних з них.

1. Куряча печінка по-царськи

Кращі рецепти з курячою печінкою

Неймовірно ніжне й ароматне блюдо, печінка по царськи, змусить ваших гостей і домашніх буквально облизувати пальчики!

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • куряча печінка – 400 г;
  • манка – 100 г?
  • цибулини – 2 головки;
  • морква – 2 шт .;
  • вершки – 100 мл;
  • панірувальні сухарі – 50 г;
  • білий татарський соус (можна замінити майонезом) – 150 мл;
  • морська сіль, суміш перців – за смаком;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • масло вершкове – 30 г.

Як готувати:

  1. Печінка звільняємо від жовчних прожилок, промиваємо, перемелює в м’ясорубці.
  2. Змішуємо з манкою і вершками, залишаємо на 30 хвилин, щоб набухла манка.
  3. Дрібно рубаємо цибулю і моркву, тушкуємо в олії до легкої золотистої скоринки.
  4. Змащуємо деко олією, припорошує сухариками.
  5. Викладаємо шарами половину тушкованих овочів, потім половину печінкової маси.
  6. Солимо, перчимо.
  7. Знову шар моркви з цибулею, і знову печінку, а зверху татарський соус.
  8. Прибираємо в розігріту до 180 ° духовку і запікаємо 45 хвилин.

Готово!

2. Куряча печінка в духовці з картоплею

Кращі рецепти з курячою печінкою

У цьому рецепті куряча печінка теж запікається в духовці – але вже з картоплею. Смак у цієї страви просто невимовний – особливо зі свіжим салатом!

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • печінка куряча – 350 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • картопля – 5 шт .;
  • сир (твердих сортів) – 75 г;
  • цибулини – 2 головки;
  • морква – 1 шт .;
  • кріп свіжий – 1 пучок;
  • сметана – 100 мл;
  • морська сіль, суміш перців – за смаком;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • масло вершкове – 30 г.

Як готувати:

Чистимо і ріжемо не дуже дрібно наші бульби, відварюємо до напівготовності картоплю в солоній воді (10 хвилин). Очищаємо від жиру, промиваємо під проточною водою і ріжемо на половинки печінку.

Обвалюють шматочки в борошні, солимо, перчимо, обсмажуємо на сковорідці на великому вогні (1 хв. З кожного боку). На тій же сковорідці тушкуємо до золотистої скоринки дрібно порізану моркву і цибулю.

Змащуємо деко олією, викладаємо на нього рівномірно картоплю, потім печінку, зверху присипаємо цибулею і морквою, потім тертим на крупній тертці сиром і поливаємо сметаною. Прикриваємо деко фольгою, відправляємо в розігріту до 180 ° духовку і запікаємо 20 хвилин.

Дістаємо готову страву, прибираємо фольгу, присипаємо зверху дрібно порізаним кропом, подаємо до столу.

Смачного!

3. Куряча печінка з цибулею в сковороді

Кращі рецепти з курячою печінкою

Самий простий, швидкий і дешевий рецепт – куряча печінка з цибулею на сковороді. Як готувати це смакота? елементарно!

Інгредієнти (на 4 порції):

  • печінка куряча – 400 г;
  • цибулини – 2 головки;
  • морська сіль, суміш перців – за смаком;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки.

Як готувати:

  1. Печінка ретельно промиваємо, видаляємо жирові прошарки, ріжемо на половинки, викладаємо на серветку для обсушування.
  2. Нагріваємо в сковорідці масло, і на великому вогні обсмажуємо шматочки печінки до появи білого соку (близько 1 хв. З одного боку і 45 сек. З іншого).
  3. Викладаємо печінку на блюдо і в тій же сковорідці обсмажуємо на невеликому вогні порізаний півкільцями цибулю до золотисто-коричневого кольору.
  4. Відправляємо його до печінки. Готово!

Подавати можна зі смаженою картоплею, присипаної зеленню, і свіжим овочевим салатом.



4. Тортик з курячої печінки

Кращі рецепти з курячою печінкою


Печінковий тортик готується досить довго – але блюдо це приголомшливе! Особливо якщо приправити його часничком.

Інгредієнти (на 6 порцій):

Для коржів:

  • куряча печінка – 500 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • борошно – 50 г;
  • сметана 20% – 100 г;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • сіль, перець мелений – за смаком.

Для начинки:

  • печериці свіжі – 300 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • часник – 4 зубчики;
  • сир твердий – 200 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • майонез – 100 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль, перець мелений – за смаком.

Як готувати:

  1. Очищаємо від жиру і промиваємо під проточною водою шматочки печінки.
  2. Перемелюємо її в м’ясорубці, додаємо яйця, сметану, борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
  3. На середньому вогні смажимо печінкові млинці з підготовленої маси, викладаючи її на сковорідку ополоником (2 хв. З одного боку і 1 хв. З іншого). Складаємо на широке блюдо стопкою.
  4. Чистимо і ріжемо кубиками цибулю, тиснемо в Давилка часник, ріжемо на четвертинки вимиті гриби, трьом на тертці сир, дрібно рубаємо зелень (всі – в окремі піалки).
  5. Обсмажуємо цибулю і гриби до золотистої скоринки.
  6. Змішуємо гриби з цибулею, а часник з сиром і кропом.
  7. Беремо нове широке блюдо і починаємо складати листковий торт – млинець, майонезна мастило, гриби з цибулею, сирно-часникова маса з зеленню.
  8. Так само чинимо і з наступними шарами.
  9. Верхній млинець покриваємо зверху тільки майонезом і присипаємо зеленню. Аналогічно обмащуємо і бічні краї тортика.
  10. Прибираємо на пару годин в холодильник.

Після цього наш торт можна викладати на стіл!

5. Котлетки з курячої печінки

Кращі рецепти з курячою печінкою

Такі котлети можна як запекти в духовці, так і посмажити на сковороді. В якості додаткового інгредієнта до печінки найчастіше використовується рис або манка, а в «полегшеному» варіанті – морква або кабачок.

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • печінка – 400 г
  • рис, манка, морква або кабачок – 100 г;
  • цибуля – 1 шт .;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Як готувати:

  1. Печінка промивається і очищується від прожилок, після чого пропускається через м’ясорубку разом з цибулею.
  2. Отримана маса ретельно змішується з борошном, яйцем і або відвареним рисом, або манкою, або натертими на тертці морквою або кабачком.
  3. Залишається лише посолити, поперчити, і обсмажити котлети на гарячій сковороді з маслом (по 3-4 хв. З кожного боку на середньому вогні).
  4. Знімаються котлети шумівкою – щоб вони не вийшли занадто жирними.

Смачного!

6. Печінка в сметанному соусі

Кращі рецепти з курячою печінкою

Мега просте блюдо, яке можна подавати окремо або краще – з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, гречкою, рисом.

Складові:

  • 0,5-0,7 кг печінки;
  • 0,5 л сметани;
  • 2 ст.л. рослинної олії;
  • 0,5 ч.л. паприки;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 ст.л. борошна;
  • 0,5 ч.л. спецій для курки.

Як готувати:

  1. Печінка промити, порізати великими шматками.
  2. Цибулину подрібнити і обсмажити на олії до золотистого.
  3. Всипати паприку і відразу вкинути печінку, посолити, перемішати.
  4. Ложку борошна змішати зі сметаною, вилити в сотейник.
  5. Додати спеції для курки і варити на самому маленькому вогні 15 хвилин. Готово!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*