На питання про те, з чим приготувати курячу печінку, існує величезна безліч відповідей. З цим багатим вітамінами продуктом, що володіє до того ж чудовим смаком, чудово поєднуються і овочі, і зелень, і зернові (не кажучи вже про різноманітні соусах).
Рецепти з курячою печінкою від кращих кухарів світу пропонують в ролі допоміжних інгредієнтів рис, манку, картопля, морква, різні види сирів, гриби і навіть морепродукти. Перерахувати їх все в рамках однієї статті неможливо – і тому ми зупинимося лише на найбільш доступних і популярних з них.
1. Куряча печінка по-царськи
Неймовірно ніжне й ароматне блюдо, печінка по царськи, змусить ваших гостей і домашніх буквально облизувати пальчики!
Інгредієнти (на 5 порцій):
- куряча печінка – 400 г;
- манка – 100 г?
- цибулини – 2 головки;
- морква – 2 шт .;
- вершки – 100 мл;
- панірувальні сухарі – 50 г;
- білий татарський соус (можна замінити майонезом) – 150 мл;
- морська сіль, суміш перців – за смаком;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- масло вершкове – 30 г.
Як готувати:
- Печінка звільняємо від жовчних прожилок, промиваємо, перемелює в м’ясорубці.
- Змішуємо з манкою і вершками, залишаємо на 30 хвилин, щоб набухла манка.
- Дрібно рубаємо цибулю і моркву, тушкуємо в олії до легкої золотистої скоринки.
- Змащуємо деко олією, припорошує сухариками.
- Викладаємо шарами половину тушкованих овочів, потім половину печінкової маси.
- Солимо, перчимо.
- Знову шар моркви з цибулею, і знову печінку, а зверху татарський соус.
- Прибираємо в розігріту до 180 ° духовку і запікаємо 45 хвилин.
Готово!
2. Куряча печінка в духовці з картоплею
У цьому рецепті куряча печінка теж запікається в духовці – але вже з картоплею. Смак у цієї страви просто невимовний – особливо зі свіжим салатом!
Інгредієнти (на 5 порцій):
- печінка куряча – 350 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- картопля – 5 шт .;
- сир (твердих сортів) – 75 г;
- цибулини – 2 головки;
- морква – 1 шт .;
- кріп свіжий – 1 пучок;
- сметана – 100 мл;
- морська сіль, суміш перців – за смаком;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- масло вершкове – 30 г.
Як готувати:
Чистимо і ріжемо не дуже дрібно наші бульби, відварюємо до напівготовності картоплю в солоній воді (10 хвилин). Очищаємо від жиру, промиваємо під проточною водою і ріжемо на половинки печінку.
Обвалюють шматочки в борошні, солимо, перчимо, обсмажуємо на сковорідці на великому вогні (1 хв. З кожного боку). На тій же сковорідці тушкуємо до золотистої скоринки дрібно порізану моркву і цибулю.
Змащуємо деко олією, викладаємо на нього рівномірно картоплю, потім печінку, зверху присипаємо цибулею і морквою, потім тертим на крупній тертці сиром і поливаємо сметаною. Прикриваємо деко фольгою, відправляємо в розігріту до 180 ° духовку і запікаємо 20 хвилин.
Дістаємо готову страву, прибираємо фольгу, присипаємо зверху дрібно порізаним кропом, подаємо до столу.
Смачного!
3. Куряча печінка з цибулею в сковороді
Самий простий, швидкий і дешевий рецепт – куряча печінка з цибулею на сковороді. Як готувати це смакота? елементарно!
Інгредієнти (на 4 порції):
- печінка куряча – 400 г;
- цибулини – 2 головки;
- морська сіль, суміш перців – за смаком;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки.
Як готувати:
- Печінка ретельно промиваємо, видаляємо жирові прошарки, ріжемо на половинки, викладаємо на серветку для обсушування.
- Нагріваємо в сковорідці масло, і на великому вогні обсмажуємо шматочки печінки до появи білого соку (близько 1 хв. З одного боку і 45 сек. З іншого).
- Викладаємо печінку на блюдо і в тій же сковорідці обсмажуємо на невеликому вогні порізаний півкільцями цибулю до золотисто-коричневого кольору.
- Відправляємо його до печінки. Готово!
Подавати можна зі смаженою картоплею, присипаної зеленню, і свіжим овочевим салатом.
4. Тортик з курячої печінки
Печінковий тортик готується досить довго – але блюдо це приголомшливе! Особливо якщо приправити його часничком.
Інгредієнти (на 6 порцій):
Для коржів:
- куряча печінка – 500 г;
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 50 г;
- сметана 20% – 100 г;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- сіль, перець мелений – за смаком.
Для начинки:
- печериці свіжі – 300 г;
- цибуля – 2 головки;
- часник – 4 зубчики;
- сир твердий – 200 г;
- масло вершкове – 50 г;
- майонез – 100 г;
- кріп – 1 пучок;
- сіль, перець мелений – за смаком.
Як готувати:
- Очищаємо від жиру і промиваємо під проточною водою шматочки печінки.
- Перемелюємо її в м’ясорубці, додаємо яйця, сметану, борошно, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
- На середньому вогні смажимо печінкові млинці з підготовленої маси, викладаючи її на сковорідку ополоником (2 хв. З одного боку і 1 хв. З іншого). Складаємо на широке блюдо стопкою.
- Чистимо і ріжемо кубиками цибулю, тиснемо в Давилка часник, ріжемо на четвертинки вимиті гриби, трьом на тертці сир, дрібно рубаємо зелень (всі – в окремі піалки).
- Обсмажуємо цибулю і гриби до золотистої скоринки.
- Змішуємо гриби з цибулею, а часник з сиром і кропом.
- Беремо нове широке блюдо і починаємо складати листковий торт – млинець, майонезна мастило, гриби з цибулею, сирно-часникова маса з зеленню.
- Так само чинимо і з наступними шарами.
- Верхній млинець покриваємо зверху тільки майонезом і присипаємо зеленню. Аналогічно обмащуємо і бічні краї тортика.
- Прибираємо на пару годин в холодильник.
Після цього наш торт можна викладати на стіл!
5. Котлетки з курячої печінки
Такі котлети можна як запекти в духовці, так і посмажити на сковороді. В якості додаткового інгредієнта до печінки найчастіше використовується рис або манка, а в «полегшеному» варіанті – морква або кабачок.
Інгредієнти (на 5 порцій):
- печінка – 400 г
- рис, манка, морква або кабачок – 100 г;
- цибуля – 1 шт .;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 3 ст. ложки;
- олія соняшникова – 100 мл;
- сіль, перець – за смаком.
Як готувати:
- Печінка промивається і очищується від прожилок, після чого пропускається через м’ясорубку разом з цибулею.
- Отримана маса ретельно змішується з борошном, яйцем і або відвареним рисом, або манкою, або натертими на тертці морквою або кабачком.
- Залишається лише посолити, поперчити, і обсмажити котлети на гарячій сковороді з маслом (по 3-4 хв. З кожного боку на середньому вогні).
- Знімаються котлети шумівкою – щоб вони не вийшли занадто жирними.
Смачного!
6. Печінка в сметанному соусі
Мега просте блюдо, яке можна подавати окремо або краще – з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, гречкою, рисом.
Складові:
- 0,5-0,7 кг печінки;
- 0,5 л сметани;
- 2 ст.л. рослинної олії;
- 0,5 ч.л. паприки;
- 1 цибулина;
- 0,5 ст.л. борошна;
- 0,5 ч.л. спецій для курки.
Як готувати:
- Печінка промити, порізати великими шматками.
- Цибулину подрібнити і обсмажити на олії до золотистого.
- Всипати паприку і відразу вкинути печінку, посолити, перемішати.
- Ложку борошна змішати зі сметаною, вилити в сотейник.
- Додати спеції для курки і варити на самому маленькому вогні 15 хвилин. Готово!
Leave a Reply