Запіканка з м’ясом – традиційне російське блюдо, ситне, ароматне і смачне. А якщо її доповнити ще й грибами, то це вже буде, як раніше говорили, «по-багатому» або по-купецькому ». М’ясо можна брати будь-який, але швидше за всіх готується запіканка з курки з шампіньйонами або будь-якими іншими грибами. І по вартості продуктів це дуже привабливий варіант.
Запіканка передбачає наявність основи для начинки. Для неї можна взяти такі продукти:
- Картопля, сирої або варений.
- відварений рис.
- Гречана або перлова каша.
- Сир.
- Тушкована капуста.
- Овочі на пару або відварені.
- шматочки хліба.
Технологія приготування всіх запіканок схожа, зробити її можна в духовці, на сковороді або мультиварці. Ми підібрали найбільш вдалі рецепти, як приготувати м’ясо-грибну запіканку для сім’ї на вечерю чи обід.
1. Класична запіканка з курки і картоплі
Картоплю очистити, порізати на кільця, підсмажити на олії, посолити і викласти на дно форми.
На тій самій олії обсмажити м’ясо зі спеціями, помістити його на картоплю.
Помиті і подрібнені гриби посмажити з цибулею до готовності, покрити ними м’ясо.
Зробити з яєць і молока заливку, вилити на компоненти, присипати зеленню, запікати 40 хвилин при 180 градусах. В самому кінці присипати сиром.
Leave a Reply