Котлети – улюблене блюдо дорослих і дітей. Рецепти приготування цього продукту найрізноманітніші. Котлети з кабачків і курячого фаршу – ніжне, дієтичне і дуже корисне блюдо припаде до душі багатьом, особливо, якщо додати до основних компонентів ароматну зелень.
Рецепти:
- Курячі котлети з зеленню і цукіні
- Рубані котлети з кабачків і курячого філе
- Вегетаріанські котлети з вівсяними пластівцями
- Дієтичні кабачкові котлети без борошна
- Кабачкові котлети з сиром і часником
- Кабачкові котлети на пару
- Відео: М’ясні котлети з кабачками в духовці
Котлети з кабачків і курячого фаршу з зеленню
Приготувати це блюдо зможе кожен, на це піде зовсім небагато часу, продуктів і зусиль.
Необхідні інгредієнти:
- Молоді плоди цукіні – 300 г.
- М’ясо курки – 900 г.
- Зелень кропу і петрушки – по 10 г кожного компонента.
- одна цибулина.
- одне яйце.
- Масло рослинне для піджарки – 40 г.
- Сіль, перець чорний мелений.
- Кінза (за бажанням).
Обполоснути кабачок, видалити «попку» і натерти на дрібній тертці. Перекласти терту масу в глибоку миску. Очистити від шкірки цибулю і також натерти на дрібну тертку, додати до цукіні.
Зробити з курячої грудки фарш, вбити до нього яйце, посолити, приправити перцем і всипати дрібно посічену зелень. Додати до фаршу терту цибулю і цукіні. Перемішати гарненько все продукти.
Фарш за цим рецептом виходить злегка рідкуватий. Для зручності котлети потрібно формувати за допомогою ложки. Розігріти сковороду, влити пару ложок рослинного масла і викласти заготовки.
Обсмажити котлетки на сковороді з обох боків до золотистого кольору на середньому вогні. Потім перекласти їх на деко і поставити запікатися в духову шафу при температурі 180 градусів. Час приготування в духовці становить 20 хвилин.
Такі котлетки можна зробити і на пару. Після обсмажування помістити заготовки в пароварку і пропарити протягом 15 хвилин.
Відео рецепт: рубані котлети з кабачків і курячого філе
Вегетаріанські котлети з вівсяними пластівцями
Необхідні продукти:
- Вівсяні пластівці – 2 столові ложки.
- Тепла вода – 1,5 склянки.
- Молодий цукіні – 250 г.
- Одна велика цибулина.
- Часник – 3 зуба.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Масло рослинне для обсмажування.
Очистити від шкірки цибулину, дрібно нашаткувати і пропассеровать на слабкому вогні.
Пропустити через чеснокодавку часник. Залити вівсяні пластівці окропом, накрити кришкою і відставити на чверть години.
Додати до обсмаженої цибулі, спеції, часник і дрібно посічену зелень.
Натерти на дрібну тертку цукіні, злити сік, що утворився. Додати терту масу до підсмаженні, вбити яйця і добре перемішати всі продукти.
З готового фаршу сформувати котлетки. Руки потрібно періодично змочувати у воді, щоб котлетки не прилипали.
Викласти заготовки на розпечену з маслом сковороду і обсмажити на середньому вогні з обох сторін.
Це соковите і пікантне блюдо нагадує звичайні м’ясні котлети не тільки на вигляд, але і на смак.
Дієтичні кабачкові котлети без борошна
Цей корисний, низькокалорійний продукт можна готувати дітям. Овочеве ласощі багате вітамінами, рослинними кислотами особливо корисно для організму.
Отже, для цього нам буде потрібно:
- Цукіні – 900 г.
- Яйця курячі – 2 шт.
- одна цибулина.
- Морква – 150 г.
- Сіль, спеції – за смаком.
Спочатку потрібно приготувати головний інгредієнт. Обполоснути кабачок, видалити непотрібні елементи. Якщо це буде старий плід необхідно зняти шкірку і видалити насіння. Натерти овоч на крупну тертку і відставити на чверть години. Потім злити сік, що утворився.
Очистити від шкірки цибулину, дрібно нашаткувати. Натерти очищену моркву на дрібній тертці.
З’єднати все овочеві компоненти в глибокій ємності, вбити яйця, посолити, приправити перцем і ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Змастити деко олією. Викласти на його поверхні сформовані котлетки і відправити випікатися на чверть години при температурі 190 градусів.
Готову страву подають із дієтичним соусом, який можна приготувати самому. Вегетаріанські котлети за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці. Для цього необхідно вибрати опцію «Жарка» на півгодини.
Кабачкові котлети з сиром і часником
Як приготувати цю пікантну і дуже смачна страва? Для цього потрібно:
- Молодий цукіні – 200 г.
- Сир голландський – 70 г.
- одне яйце.
- Часник – 2 зубчики.
- Борошно – 15 г.
- Сіль, перець – за смаком.
Очистити від шкірки молодий овоч, видалити «попки» і натерти на дрібній тертці. Вбити яйце, перемішати компоненти. Подрібнити дрібно часник, натерти сир. Додати ці компоненти до овочевий масі. Посолити, приправити овочеве тісто, підсипати муку, і ще раз добре вимісити тісто.
Поставити на вогонь сковороду, влити пару ложок рослинного масла і обсмажити на ньому сформовані котлетки з обох сторін.
Готову страву подають на стіл гарячим з пікантним соусом зі сметани і дрібно нарубаної зелені.
Кабачкові котлети на пару
Це просте, доступне і дуже корисне блюдо готуватися швидко і смачно.
Необхідні продукти:
- Молодий цукіні – 250 г.
- Білок курячого яйця.
- Борошно – 15 г.
- Сіль і спеції – за смаком.
Обполоснути овоч, видалити непотрібні фрагменти, натерти на великій тертці. Додати до тертої масі яєчний білок, і всипати борошно. Перемішати всі компоненти, посолити, приправити спеціями і ще раз перемішати.
Змастити ємність пароварки рослинним маслом. Сформувати котлетки руками і викласти в пароварку так, щоб вони не торкалися один до одного. Час приготування цього ніжного і соковитого страви становить 20 хвилин.
Цей рецепт приготування можна включити в раціон дієтичного і вегетаріанського харчування.
Відео: М’ясні котлети з кабачками в духовці
Що ще приготувати з курки? Спробуйте крильця в соєво-медовому маринаді!
Leave a Reply