Рецепти дієтичних запіканок з грибами і курячим м’ясом



Запіканка з м’ясом – традиційне російське блюдо, ситне, ароматне і смачне. А якщо її доповнити ще й грибами, то це вже буде, як раніше говорили, «по-багатому» або по-купецькому ». М’ясо можна брати будь-який, але швидше за всіх готується запіканка з курки з шампіньйонами або будь-якими іншими грибами. І по вартості продуктів це дуже привабливий варіант.

Запіканка передбачає наявність основи для начинки. Для неї можна взяти такі продукти:

  • Картопля, сирої або варений.
  • відварений рис.
  • Гречана або перлова каша.
  • Сир.
  • Тушкована капуста.
  • Овочі на пару або відварені.
  • шматочки хліба.

Технологія приготування всіх запіканок схожа, зробити її можна в духовці, на сковороді або мультиварці. Ми підібрали найбільш вдалі рецепти, як приготувати м’ясо-грибну запіканку для сім’ї на вечерю чи обід.

1. Класична запіканка з курки і картоплі

Рецепти дієтичних запіканок з грибами і курячим м' /></div>
</p>
<p>Зручність і простота цієї страви в тому, що господині треба приділити підготовці мінімум часу, а далі все зробить сама духовка.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>4 картоплини середнього розміру;</li>
<li>300 г курячого філе;</li>
<li>300 г свіжих печериць;</li>
<li>1 цибулина;</li>
<li>150 г твердого сиру;</li>
<li>100 г сметани або жирних вершків;</li>
<li>1 ч.л. сушеного розмарину;</li>
<li>Рослинна олія – ​​близько 50 мл;</li>
<li>сіль, перець, спеції для курки.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Печериці очистити від шкірки, обрізати ніжки, порізати на скибочки, промити, облити окропом. Цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, перемішати і залишити, нехай помарінуются.</p>
<p>Філе порізати на невеликі шматочки, посолити, присипати спеціями.</p>
<p>Картоплю очистити і порізати тонкими кільцями, форму або деко (чашу мультиварки) змастити олією, викласти на дно скибочки картоплі в один шар.</p>
<p>Зверху розкласти м’ясо, змастити половиною сметани, присипати половиною сиру.</p>
<p>Наступний шар – гриби з цибулею.</p>
<p>Поверх них знову шар картоплі, на нього залишок сметани і сиру.</p>
<p>Відправити в духовку на 1 годину при 200 градусах. запіканка готова.</p>
<h2>2. У яєчної заливанні</h2>
<p><div style=Рецепти дієтичних запіканок з грибами і курячим м' /></div>
</p>
<p>Ця картопляна запіканка також проста в приготуванні, але технологія зовсім інша – всі компоненти попередньо готуються – присмажуються або гасяться.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>8 картоплин;</li>
<li>200 г курячої грудки;</li>
<li>200 г будь-яких грибів (білі, печериці, лисички та ін.);</li>
<li>2 цибулини;</li>
<li>рослинна олія;</li>
<li>100 г твердого сиру;</li>
<li>сіль перець;</li>
<li>свіжий або сушений кріп.</li>
</ul>
<p>Для заливки:</p>
<ul>
<li>склянка молока;</li>
<li>півсклянки сметани;</li>
<li>3 яйця;</li>
<li>сіль, спеції для курки.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Картоплю очистити, порізати на кільця, підсмажити на олії, посолити і викласти на дно форми.

На тій самій олії обсмажити м’ясо зі спеціями, помістити його на картоплю.

Помиті і подрібнені гриби посмажити з цибулею до готовності, покрити ними м’ясо.

Зробити з яєць і молока заливку, вилити на компоненти, присипати зеленню, запікати 40 хвилин при 180 градусах. В самому кінці присипати сиром.

3. Рисова запіканка з куркою і грибами

Рецепти дієтичних запіканок з грибами і курячим м' /></div>
</p>
<p>Оригінальний варіант для вечері, з використанням залишків відвареного рису. Точно по цьому ж рецепту можна зробити запіканку з гречкою.</p>
<p>Складові:</p>
<ul>
<li>2 склянки відвареного рису;</li>
<li>200 г грибок;</li>
<li>0,5 кг курячої м’якоті;</li>
<li>2 цибулини;</li>
<li>100 г сметани;</li>
<li>100 г молока;</li>
<li>2 яйця;</li>
<li>спеції для курки або щіпка куркуми;</li>
<li>соняшникова олія.</li>
</ul>
<p>приготування:</p>
<p>Курячу м’якоть дрібно порізати, посолити, присипати спеціями і обсмажити на маслі до рум’яності.</p>
<p>Гриби порізати, обдати окропом, обсмажити з цибулею, в кінці додати сметану і посолити.</p>
<p>Відварену підсолений рис викласти на дно змащеної маслом форми, на нього – гриби в сметані, верхній шар – м’ясо.</p>
<p>З яєць і молока зробити заливку.</p>
<p>Випікати запіканку 30 хвилин при 180 градусах.</p>
<h2>4. Сир, курка, гриби</h2>
<p><div style=Рецепти дієтичних запіканок з грибами і курячим м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

  • 200 г відвареного м’яса курки;
  • 200 г сиру;
  • 200 г відварених грибів;
  • сіль перець;
  • 3 яйця;
  • свіжий кріп;
  • 200 г молока;
  • сіль, спеції за смаком.

приготування:

Все відварені продукти окремо подрібнити в фарш.

З яєць, молока і сиру зробити однорідну масу, використовуючи блендер, посолити і додати подрібнений кріп.

Всі види фаршу змішати з сирною масою, додати спеції і сіль, якщо треба.

Випікати 45 хвилин при 200 градусах в духовці. Ще простіше зробити цю запіканку в мультиварці.

5. Дієтична запіканка

Готується вона з овочами та іншими інгредієнтами, відвареними на пару.

Складові:

  • 0,5 кг суміші відварених овочів – брокколі, спаржева квасоля, карфіола, болгарський перець;
  • 300 г відвареної грудки;
  • 150 г відварених, дрібно порізаних грибів;
  • Склянка молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 помідори;
  • 100 г твердого сиру.

приготування:

Овочі поділити на дві частини, зверху – покришити масло. Половину викласти в форму, зверху дрібно порізане філе і гриби, потім залишок овочів. Зробити заливку з молока і яєць. Верх посипати тертим сиром і розкласти помідор, порізаний кружечками. Запікати 30 хвилин при 200 градусах.