Дивно смачне ласощі зі свіжих ягід і фруктів готується буквально за півгодини. Солодкий десерт можна подати до столу з чаєм, млинцями та гарячим вафлями. Крім того, його часто використовують як начинку для домашнього пирога або рулету. Як приготувати агрус з апельсином без варіння? Сьогодні ми запропонуємо вам декілька найбільш цікавих рецептів.
Класичний рецепт сирого варення
Приготувавши оригінальне частування за нашим рецептом, обов’язково почастуєте рідних і друзів. Вони відзначать фантастичний смак десерту, його привабливий зовнішній вигляд і неповторний аромат. Зберігати холодне варення з агрусу і апельсинів можна в морозильній камері. А коли настане зима, дістаньте його і запропонуйте коханим людям разом з чашкою гарячого чаю.
Інгредієнти:
- аґрус – два кілограми;
- великі стиглі апельсини – п’ять штук;
- цукор – два з половиною кілограми.
Готується агрус з апельсинами на зиму без варіння швидко і просто. Уважно прочитайте наступну інструкцію, а потім сміливо беріться за справу.
Отже, для початку потрібно обробити продукти. Ягоди ретельно промийте під проточною водою і видаліть всі «хвостики».
Для цього десерту можна використовувати будь-який сорт аґрусу. Також для нього не потрібно вибирати тільки найкрасивіші і великі ягоди, так як в подальшому продукти потрібно буде подрібнювати.
Апельсини вимити щіткою і наріжте шматочками. Ми не рекомендуємо знімати з них шкірку, оскільки саме вона додасть частування особливий смак і аромат. Зате все насіння потрібно вибрати і видалити.
Аґрус, перетертий з цукром і апельсинами, повинен постояти кілька годин в прохолодному місці. Після цього розкладіть незвичайне «варення» по стерилізованим баночках і закрийте поліетиленовими кришками. Пробувати частування можна відразу, не втрачаючи дорогоцінного часу.
Десерт з агрусу, лимонів і апельсинів
Якщо на вашій дачі поспів хороший врожай ягід, то не поспішайте готувати з нього традиційне варення. Смачне ласощі можна приготувати дуже швидко, не працюючи біля плити кілька годин. Агрус з апельсинами і лимоном без варіння сподобається дітям і дорослим. Не забувайте, що з цього ласощі виходить дивовижно смачна начинка для відкритих пирогів домашнього приготування.
На цей раз ми пропонуємо вам заздалегідь підготувати наступні продукти:
- півтора кілограма стиглих ягід аґрусу;
- один великий лимон;
- два апельсина;
- два кілограми цукру.
зверніть Особливу увагу на підготовку інгредієнтів, так як вони не будуть проходити термічну обробку. Переберіть ягоди, помийте їх, зріжте гострим ножем листочки і хвостики.
Зніміть шкірку з апельсинів і лимона, а потім видаліть білі плівки і насіння. Перетріть плоди будь-яким зручним для вас способом.
Не забороняється апельсини нарізати разом зі шкіркою, але лимони потрібно обов’язково очистити. В іншому випадку десерт буде гірчити.
Залишилося з’єднати фруктово-ягідну масу з цукром і залишити на добу в прохолодному місці. Не забувайте періодично перемішувати майбутній десерт дерев’яною ложкою або лопаткою. Коли закінчиться зазначений час, розкладіть частування по чистим банкам і щільно закрийте їх кришками.
Рецепт холодного варення з агрусу, бананів і апельсинів
Як це ні дивно, але звичний для нас агрус відмінно поєднується з екзотичними фруктами. Ви переконаєтеся в цьому самі, якщо приготуєте солодке частування за нашим рецептом.
Інгредієнти:
- один кілограм аґрусу;
- один апельсин;
- два банана;
- 600 грамів цукру.
Як приготувати холодне варення з бананів і аґрусу з апельсином без варіння? Рецепт вітамінного десерту ми докладно опишемо нижче.
Обробіть ягоди так, як це було описано раніше. Апельсини поріжте шматочками, не забуваючи попутно видалити насіння. Банани очистіть від шкірки, розріжте кожен на кілька частин.
Перекладіть продукти в чашу блендера. Збивайте їх до тих пір, поки різнобарвна маса не перетвориться в однорідне пюре. Викладіть заготовку в глибокий посуд і поступово введіть цукровий пісок.
Для цього десерту можна використовувати не тільки звичайний білий цукор, але і тростинний. Якщо ви вирішили зупинитися на останньому варіанті, то не забувайте періодично пробувати десерт на смак. Не виключено, що коричневого цукру знадобиться менше, ніж зазначено в рецепті.
Через кілька годин настоявшийся десерт можна буде розкласти по банках, закрити і прибрати на зберігання в холодильник.
Агрус з апельсином і ківі
Перед вами рецепт ще одного незвичайного ласощі з південними фруктами. Навіть пара ложок солодкого частування додасть вам сил і підніме настрій. Тому обов’язково запасіть його на зиму, щоб навіть в самий холодний день можна було поринути у спогади про літо.
Інгредієнти:
- аґрус – один кілограм;
- апельсини – дві штуки;
- ківі – три штуки;
- цукор – два кілограми.
Сире варення з ківі, агрусу і апельсинів без варіння також готується дуже просто. Спочатку добре помийте всі продукти і обробіть ягоди. Ківі очистіть від шкірки, розріжте кожен плід на чотири частини. Апельсини наріжте з шкіркою, ретельно виберіть насіння.
Перейдіть ягоди і фрукти через м’ясорубку, а потім перекладіть їх у відповідну глибоку посуд.Змішайте ароматне пюре з цукром. Пробувати частування можна вже через чотири години. Залишився варення перекладіть в чисті банки, щільно закрийте кришками і відправте в холодильник або морозильну камеру.
Як ви могли переконатися, десерт з агрусу і апельсинів без варіння готується моментально. Тому не поспішайте перетворювати багатий врожай ягід в традиційне варення, а краще скористайтеся нашими рецептами.
Читайте також: Компот з ягід обліпихи на зиму
Leave a Reply