Cамогон з вишні – алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком



Неоднозначна думка викликає застосування самогону на кухні і в побуті, оскільки необізнані люди не здогадуються про те, як отримують даний продукт, і якими якостями він володіє. У приготуванні використовуються тільки натуральні інгредієнти, невід’ємною частиною яких є в домашніх умовах ягоди, фрукти та їх похідні.

Сьогодні ми пропонуємо забути уявлення про самогон, як величезному бутлі з каламутною рідиною, а спробувати отримати власний самогон з вишні з кісточкою.

Cамогон з вишні - алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком

Незалежно від рецепта, процес приготування самогону відбувається в два етапи. Спочатку здійснюється зброджування необхідних продуктів, а потім женеться самогон. Вишню можна зброджувати природним чином або прискорити цей процес за допомогою дріжджів.

Брага для самогону з вишні готується просто. Досить визначити в домашніх умовах місце для настоювання напою зі сприятливою для бродіння температурою. Розглянемо найпопулярніші рецепти, як зробити справжню вишневу бражку.

1. Класична бражка на вишні

Cамогон з вишні - алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком

Серед прихильників цього рецепта усталене порівняння отриманого напою з бренді без дріжджів, цукру, виготовленого на основі популярної технології. Солодкі сорти вишні мають в своєму змісті велику частку сахарози, що перевищує рівень 11%.

Застосувавши математичні розрахунки, можна вирахувати те, що з 10 кг солодкого сировини можна отримати приблизно 1,6 літра готового міцного напою.

Нам знадобиться наступний склад продуктів:

  • 14 кг вишні;
  • 4,85 л чистої води.

Приготування

Зібрану вишню звільнити від плодоніжок, непотрібної листя, і ні в якому разі не промивати під водою. Дикі природні дріжджі, що знаходяться на шкірці вишні, сприяють бродінню. Потім трохи прим’яти ягоди, залишивши цілісність кісточок незмінною. У разі дроблення кісточок ваш напій буде віддавати гіркуватістю.

Засипте ягідну масу в посудину, шийку посудини перев’яжіть марлевою тканиною. Краще, якщо напій буде вистоювати в теплому затемненому місці. Необхідно зрідка перемішувати бражку дерев’яною лопаткою. Про успішне бродінні напою буде свідчити з’явилася піна.

Через три дні напій стане видавати кислуватий запах і легке шипіння. Така ознака свідчить про необхідність переливання сусла в тару, призначену для бродіння.

Тепер додайте другий інгредієнт для приготування бражки – воду, ретельно перемішавши все вміст.

Одягніть на посудину гумову рукавичку або встановіть гідрозатвор. Тепер відправте напій на колишнє місце, і протягом 25-40 днів вичікуйте.

При дотриманні необхідних умов напій повинен освітлюватися, купувати гіркуватий несолодкий присмак. При цьому дно тари покриється осадом, водяний затвор перестане булькати. Такі ознаки будуть свідчити про готовність браги до перегонки.

Якщо у вас не виявилося свіжих ягід, можна скористатися сушеної вишні.

Сушка ягід здійснюється після їх збору також без промивання для того, щоб зберегти природні речовини для бродіння.

2. Настоянка бражки на сушених ягодах

Cамогон з вишні - алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком



Як настояти бражку на сушеної вишні?

Готуємо наступні інгредієнти:

  • 10 кг ягід;
  • 7,5 л очищеної води;
  • 180 гр дріжджів.

Варіант приготування

Cамогон з вишні - алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком


За кілька годин до підготовки напою до бродіння, ягоди засипте в ємність і залийте водою кімнатної температури для набухання.

Переконавшись, що вся вишня розмокла, акуратно злийте рідину і пам’ятайте ягоди.

Потім залийте вміст підготовленим кількістю води, закрийте гідравлічної кришкою і приберіть в тепле місце.

Буквально на наступний день бражка почне видавати характерний звук, який сповіщає про початок процесу бродіння.

Не варто звертати увагу на те, що на відміну від свіжих ягід, засушена вишня бродить довше. По закінченню процесу бродіння рідина переливається в ємність для перегонки самогону.

Дотримуючись відгуками людей, часто готують самогон з даного рецептом, напій повинен мати прозорий колір без митних частинок. Якщо з першого разу не вдалося домогтися потрібного ефекту, переженете сировину повторно.

3. Настоянка бражки на вишневих листі

Cамогон з вишні - алкогольний натурпродукт з приголомшливим смаком

Якщо у вас немає в надлишку ягід, вам можна скористатися рецептом приготування браги на листі вишні.

Для цього 350 г листя перемішуються з 5,8 кг цукрового піску. Отриману суміш заливають 30 літрами води. Обов’язково додаються пресовані дріжджі в кількості 180-200 г.

Брага настоюється швидко, весь процес шипіння здійснюється протягом тижня. Готова брага переганяється двічі і обов’язково піддається фільтрації. Для отримання пряного аромату, в готовий напій додають вишневі листочки.

Ми розглянули перший етап технології виготовлення самогону. Тепер настав час вирішити, як краще здійснити саму перегонку напою. Більшість початківців виноробів переймаються проблемою, який механізм використовувати для перегону вишневої браги.

Існує безліч способів винаходу такого обладнання. Ми пропонуємо вам найпростіший, який подужає кожен початківець самогонщик.

Для цього слід виконати такі маніпуляції:

Готуємо тару для перегонки. Бажаний обсяг ємності не повинен перевищувати трьох літрів. Можна взяти звичайну банку, що використовується в господарстві для консервації компотів.

Кришку, яка підходить під горлечко ємності проколюємо і протягуємо дріт кип’ятильника.

Фіксуємо шланг, що відводить спиртові пари. З’єднуємо зі шлангом охолоджувач, а закінчення охолоджувача доповнюємо трубкою, призначеної для стікання готового самогону.

У кухонну раковину ставимо каструлю, поміщаємо в неї охолоджувач. Холодна вода з-під крана буде виконувати функцію холодильника. Кран з холодною водою слід відкрити ще до початку перегонки.

Описаний спосіб дозволить приготувати якісний самогон в побутових умовах. Ну а якість домашнього напою ви оціните по достоїнству.

Оскільки самогон готується з натуральних продуктів без застосування штучних домішок і барвників, можна не боятися нападів похмілля наступного дня, якщо з нагоди торжества ви злегка перевищили дозування.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*