Якщо Ви не знаєте, як зробити торт з вишнею, рекомендуємо Вам випекти торт-суфле – чудове ласощі ласунів і гідне прикраса святкового столу. Додавання сиру робить торт корисним, а використання ягід – привабливим і свіжим.
Можна використовувати будь-яку ягоду, наприклад, вишню, малину, полуницю і т. Д., А також поєднання різних ягід і фруктів. Від цього торт анітрохи не стане менш смачним, а навпаки, заграє новими нотками.
Торт-суфле з сиром і вишнею, як правило, готують на бісквітної основі. Головна перевага цього торта – доступність всіх інгредієнтів, легкість приготування і дивовижний смак.
До речі, хто не знає, суфле – це легкий десерт, в який обов’язково входять збиті до білого кольору з цукром (або сіллю) білки. Спочатку, у Франції суфле готували в якості основної страви – з м’ясом, грибами або рибою.
До цього легкому блюду завжди подавався соус бешамель. Солодкі десерти у вигляді суфле почали готувати всього років 150 тому.
1. Торт-суфле з сиром і вишнями
Класичний бабусин рецепт, хоча вони такого слова «суфле» навіть не знали. Зате ми пам’ятаємо, наскільки смачним був бабусин повітряний тортик з вишнями. Давайте і своїм дітям його зробимо.
Список використаних продуктів:
- яйце – 1 шт .;
- цукор – 100 г;
- масло рослинне – 2 ст. л .;
- сметана – 100 г;
- борошно – 80 г;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- какао – 4 ч. л .;
- желатин – 20 г;
- сир – 250 г;
- вершки – 200 мл;
- ванілін – щіпка;
- цукрова пудра – 100 г;
- вишня – за смаком.
Приготування
В окремій ємності міксером треба збити яйце і цукор. Не припиняючи збивати, як тільки буде отримана пишна піна, додати сметану і рослинне масло.
В іншому посуді змішують борошно, какао, розпушувач. Плавними рухами ложки, вводять суху суміш в рідку і перемішують до однорідного стану.
Отримане тісто вливають в змащену маслом форму для випікання.
У попередньо розігріту до 190 ° С духовку ставлять форму і випікають до готовності (близько 20 хв). Як тільки корж буде готовий, вимикаємо духовку і залишаємо корж всередині до повного охолодження.
Поки корж випікається, можна зайнятися желатином: заливаємо сухі гранули теплою водою, даємо їм набрякнути. Через 20 хвилин розтоплюють желатин, але не доводять його до кипіння.
Міксером збивають сир, вершки, ванілін і цукрову пудру і додають розтоплений желатин.
Остиглий корж нарізають шматочками і починають збирати торт. Для цього в форму відразу наливають тонкий шар сирної суміші, після чого починають викладати шматки коржа і вишню.
Повторно заливають сирну суміш і викладають корж з ягодою, зверху остаточно закривають сирної сумішшю. Форму накривають плівкою (щоб торт не вбереться запахи) і ставлять в холодильник на 2 години.
Приготований сирний торт-суфле з вишнею можна додатково прикрасити мастикою, кондитерської посипкою або використовувати харчові барвники для фарбування шарів з сирною суміші.
У цьому рецепті можна замінити вишню інший ягодою, наприклад, малиною, полуницею або яким-небудь фруктом.
2. Торт суфле з вишнею
Легка бісквітна випічка з чудовою кислинкою готується так просто, що навіть новачок в кулінарії за рецептом зробить без праці.
Список використаних продуктів:
- яйця – 3 шт .;
- цукор – 100 г;
- борошно – 100 г;
- ванільний цукор – 0,5 ч. л .;
- розпушувач – 0,5 ч. л .;
- сіль – щіпка;
- желатин – 25 г;
- йогурт – 500 мл;
- вершки – 250 мл;
- сік половини лимона;
- желе в пачках – за кількістю планованих шарів;
- вишня без кісточок – за смаком.
приготування:
Для початку готується бісквітна основа, для чого міксером збиваються яйця з цукром. В окремому посуді змішується просіяне борошно, ванільний цукор, сіль і розпушувач. Акуратно, легкими рухами ложки вводиться борошняна суміш в яєчну. Отримане тісто виливають у роз’ємну форму
У попередньо розігріту до 180 ° С духовку ставлять форму і випікають до готовності (близько 40 хвилин). Під час випікання намагайтеся не відкривати духовку, щоб бісквіт не опал.
Як тільки корж буде готовий, вимикаємо духовку і даємо бісквіту охолонути прямо в ній.
Знімаємо роз’ємну форму і розрізаємо корж на 2 частини, для торта знадобиться тільки одна з половин, яку залишаємо в формі.
Далі приступаємо до приготування суфле. Для цього збивають холодні вершки з ванільним цукром. Отриману пишну масу змішують з густим йогуртом.
Желатин залишають набухати у воді протягом 20 хвилин. Потім до нього вводять лимонний сік і нагрівають на плиті, не доводячи до кипіння (щоб желатин повністю розчинився).
Цівкою, постійно помішуючи, вводять желатинову суміш з йогуртную масою, в результаті виходить суфле. Отримане суфле виливають на бісквіт і ставлять в холодильник для повного застигання на час близько 2 годин.
Якщо суфле Ніяк не застигає, то можна додатково приготувати порцію рідкого желатину (крутого) і ввести в йогуртную суміш, після чого суфле гарантовано схопиться.
Замість йогурту можна використовувати сир зі сметаною (250 г сиру, 2,5 ст.л. сметани), послідовність приготування, описана вище, буде зберігатися.
Шар желе готують відповідно до інструкції на пачці, після чого йому треба дати охолонути, щоб не розтопити суфле. Як тільки суфле застигло, акуратно, уникаючи деформації шару, вливають желе.Добавляют вишню і ставлять в холодильник. При бажанні, після застигання шару, можна повторити процедуру, з іншими ягодами або фруктами. Щоб без проблем дістати торт з форми досить обдати краю форми окропом.
Сирний торт суфле з вишнею виходить дуже красивим, легким і освіжаючим – справжньою родзинкою столу. Цей рецепт можна змінювати: використовувати будь-яку основу, наприклад, кекс замість бісквіта.
3. Французький лимонний торт суфле з вишнею
Це класичний пиріг-торт на пісочному тісті і легким заварним кремом з білками, в який можна додавати будь-які фрукти і ягоди. Вишня ідеально поєднується з вишуканим смаком основи. Торт називається Cerise, що перекладається з французької як «Вишенька».
Інгредієнти для основи:
- 100 г масла (або маргарину для випічки);
- 150 г цукру;
- 2 яйця;
- 150 г борошна;
- 1 яйце.
- 0,5 ч.л. розпушувача.
Для крему і начинки:
- 4 яйця;
- 175 г дрібного цукру;
- Сік і цедра з 3-х лимонів;
- 150 мл вершків жирністю не менше 15%;
- 200 г вишні без кісточок;
- 1 пакет желе вишневого желе.
Приготування
Розм’якшене масло збити до білого кольору з цукром, по одну додавати яйця, кожен раз збиваючи з однорідну масу.
Додати борошно і розпушувач, зробити звичайне пісочне тісто.
Викласти його у форму і випікати 30 хвилин при 180 градусах.
За цей час 1 яйце збити і ще гарячою, основу змастити цією сумішшю і знову поставити вже в вимкненому духовку на 3-4 хвилини.
Для начинки: яйця і цукор розтирати до тих пір, поки кристалики перестануть відчуватися, а маса стане кремообразной.
До яєчної основі додати вершки, сік і цедру лимона.
Духовку нагріти до 160 градусів. Влити половину крем на пісочну основу і прогріти всі 15 хвилин.
Потім викласти вишню, залити залишком крему і знову відправити в духовку на 30 хвилин.
Зробити желе по інструкції. Перед застигання в нього закинути пару вішевок. Коли торт охолоне – на нього викласти желе і відправити в холодильник на 1 годину. Все, торт Cerise готовий.
Прикраса до цього чудового десерту таке: гілочка м’яти, апельсиновий твістер і кулька ванільного морозива.
Leave a Reply