До ягідного сезону: кілька рецептів тіста для вареників з полуницею



Існує безліч варіантів того, як зробити тісто для вареників з полуницею. Адже це дуже популярне і смачне блюдо, у якого є багато поціновувачів. Пропонуємо вам самі прості і доступні рецепти тесту для вареників з полуницею, які використовують багато господині вже не перший рік.

Тісто для вареників на кефірі

До ягідному сезону: кілька рецептів тесту для вареників з полуницею

Для його приготування нам буде потрібно:

  • Кисле молоко – півтори склянки мл.
  • Борошно пшеничне – 700-800 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • 1 чайна ложка харчової соди.
  • Сіль – 1 чайна ложка.

У глибоку ємність виливаємо кефір, додаємо до нього соду, сіль і збите яйце. Всі продукти перемішуємо і поступово підсипає до них борошно за декілька заходів, поки воно не загусне. Після цього його можна домесіть на столі. Вимішати тісто має «відпочити» не менше 20 хвилин. Після чого можна приступати до ліплення вареників з ягодами.

Як зробити тісто для вареників з полуницею на молоці

Щоб зробити таку заготовку з тіста потрібно:

  • Борошно – 3 склянки.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Кип’ячена вода – 100 мл.
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка.
  • Цукровий пісок – 1 столова ложка.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
До ягідному сезону: кілька рецептів тесту для вареників з полуницею

Змішуємо сіль, цукор з двома столовими ложками борошна, вливаємо молоко і гарненько перемішуємо, щоб вийшла суміш без грудочок. Додаємо до борошняної суміші інші продукти – яйце, рослинне масло і охолоджену кип’ячену воду. Всі компоненти перемішуємо і додаємо невеликими порціями борошно, поки тісто не стане м’яким і еластичним.

Готове тісто можна викласти в глибоку миску, накрити поліетиленовим пакетом і відставити на півгодини. По закінченню цього часу можна приступати до виготовлення вареників.

Як приготувати вареники з полуницею?

Для цього можна використовувати будь-який тісто з вищевказаних рецептів. А ось приготувати цю страву можна по-різному.

Вареники на пару

До ягідному сезону: кілька рецептів тесту для вареників з полуницею

Для начинки найкраще підійдуть тверді ягоди середнього розміру, занадто великі можна розрізати навпіл або на четвертинки.



Для начинки нам буде потрібно:

  • 500 г свіжої полуниці.
  • Цукровий пісок – 100 г.
  • Крохмаль картопляний або кукурудзяний – 50 г.

Промиваємо під проточною водою плоди, видаляємо на них плодоніжки. З’єднуємо цукор з крохмалем.

Варто відзначити, що саме крохмаль перетворює полуничний сік в кисіль і запобігає його витікання.

До ягідному сезону: кілька рецептів тесту для вареників з полуницею


Розкачуємо готове і відпочиле тісто тонким шаром. Видавлюємо на ньому за допомогою склянки кола. На кожну кружечок кладемо по пів чайної ложки цукрово-крохмальної суміші і одну полуничку. Ліпимо вареники будь-яким зручним методом.

Таким чином, можна приготувати вареники не тільки зі свіжої або із замороженою полуницею, але і з іншими ягодами – суницею, вишнею.

Подивіться ще один спосіб приготування вареників з полуницею на пару в цьому відео. Зверніть увагу на рецепт тесту для вареників – воно виходить ну дуже м’яке і смачне!

Як готувати смажені вареники з полуницею

До ягідному сезону: кілька рецептів тесту для вареників з полуницею

Виявляється вареники можна не тільки варити, але і смажити. Смажені вареники відрізняються не тільки за зовнішнім виглядом, але і смаку від вареників, приготованих на пару або у воді.

Для тесту буде потрібно: борошно пшеничне, одне яйце, 100 мл води і сіль. Вимішуємо круте тісто, загортаємо в фольгу і даємо йому відпочити полчаса.Тем часом приступаємо до приготування начинки.

Необхідні інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 100 г.
  • Полуниця або вишня без кісточок – 400 г.
  • Крохмаль картопляний – 1 столова ложка.
  • Цукрова пудра – 2 столових ложки.
  • Мед – 2 столових ложки.
  • Масло рослинне для смаження – 500 мл.

Вимиті і очищені від плодоніжок ягоди змішуємо з цукром і крохмалем.

Розкачуємо тісто і ділимо на чотири частини. Викладаємо на кожну частину начинку, загортаємо краю і гарненько закріплюємо.

Готуємо вареники на добре розігрітій сковороді з маслом до світло-коричневого кольору. Ось і готові найсмачніші вареники з начинкою з полуниці. Подаємо їх на стіл з медом або фруктовим джемом, попередньо присипавши пудрою.

Так, можна приготувати тісто для вареників на сироватці. Рецепт такого тесту можна дізнатися тут.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*