
З чим тільки не консервують томати – з морквяної бадиллям, хроном, зеленню і солодким перцем. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати помідори під снігом, рецепт на літрову банку представлений нижче. Ця дивовижна закуска з розсипом білосніжною крихти часнику неодмінно сподобається всій вашій родині. Існує кілька варіантів її приготування.
1. Помідори під снігом з лимонною кислотою
Кількість інгредієнтів за цим рецептом розраховане на 1 літрову банку. Щоб зробити таку закусочку під м’ясо, рибу або гарнір вам буде потрібно:
- стиглі помідори (бажано дрібні);
- подрібнений часник – 1 столова ложка;
- кислота лимонна – 1/2 чайної ложки;
- парасольку кропу.
Для маринаду:
- сіль – 20 г;
- цукор – 50 г.
приготування:
У чисті літрові баночки укласти по 1 суцвіття кропу. Промити помідори, проколоти в місці плодоніжки зубочисткою і укласти в приготовані ємності.
Залити киплячою водою томати, покрити банки кришками і дати постояти протягом десяти хвилин. Потім злити воду назад в каструлю, посолити і поцукрити маринад, знову поставити на вогонь закипати.
Покласти в кожну банку часник і лимонну кислоту відповідно до рецептури. Залити томати киплячим маринадом і закатати.
Укутати закачування вовняною ковдрою. Коли помідори охолонуть, їх можна відправити на зберігання в комору або підвал.
На 3 літрову банку вам буде потрібно 2 столових ложки часнику і 1 чайна ложка лимонної кислоти.
2. Мариновані томати «в снігу» з часником

Необхідний склад продуктів:
- стиглі, дебеленькі томати невеликого розміру;
- часник.
На маринад:
- вода – 2 л;
- цукор – 10 столових ложок;
- сіль – 2 столових ложки з гіркою;
- оцтова есенція – 2 чайних ложки.
приготування:
Промити гарненько баночки, а ще краще прожарити в духовці або обдати окропом. Закласти промиті овочі в підготовлені ємності. Залити крутим окропом, накрити кришками і залишити на п’ять хвилин. Потім злити воду.
Очистити від лушпиння часник, подрібнити будь-яким зручним способом. Покласти в кожну баночку по 1 столовій ложці гострого продукту.
Налити в каструльку воду, додати сіль, цукор. Як тільки маринад закипить потрібно влити оцтову есенцію і розлити по банках.
Закатати помідори і гарненько укутати. Зберігати помідори «в снігу» без стерилізації можна в підвалі або коморі.
Якщо ви їх не будете закочувати, а просто закриєте капроновими кришками, тоді найкращим місцем для зберігання стане холодильна камера.
3. Консервовані помідори під снігом стерилізовані

Для приготування цієї заготовки на зиму використовуйте дрібні томати з щільною шкіркою. Так закачування у вас вийде не тільки смачною, а й привабливою на вигляд.
Інгредієнти для маринаду на 1 літрову банку:
- гірчиця в порошку – 1 столова ложка;
- часник – 10 великих зубків;
- вода – 1,5 л;
- цукор – 1/2 склянки;
- оцет столовий 9% концентрації – 40 мл.
приготування:
В першу чергу потрібно підготувати часник: очистити від шкірки і подрібнити на тертці, пропустити через прес, або перемолоти блендером. У кого, що є під рукою.
У чисті літрові баночки укласти плотненько томати.
Тепер потрібно приготувати маринад. На 3 літри води нам буде потрібно 200 г цукру, 2 столові ложки солі і стільки ж гірчичного порошку. Поставити маринад на вогонь, довести до кипіння і через пару хвилин кипіння залити їм овочі. Води потрібно влити так, щоб залишилося місце для часнику. А його потрібно покласти в кожну баночку по 1 столовій ложці.
Як стерилізувати такий продукт? Накрити помідори закаточними кришками і поставити стерилізувати в об’ємну посудину. Час стерилізації – 5-7 хвилин.
В самому кінці влити в кожну баночку по столовій ложці оцту і закатати.
Як бачите, таке консервування не витратний, та й часу на нього йде мало, зате продукт виходить дуже смачним і ароматним.