Додайте гостроти в життя – рецепти грузинських салатів з овочами, м’ясом, квасолею, горіхами та іншими смаколиками



Привіт, дорогі любителі приготувати щось смачненьке!

Багато господині із задоволенням використовують грузинські соуси, до речі, рецепти їх приготування ви можете подивитися тут, а ось салати у нас поки ще не так популярні. Якщо ви до цих пір жодного разу не готували салати з грузинськими рецептами, то терміново виправляйте це прикре непорозуміння.

Грузинський салат з волоськими горіхами, гранатом, квасолею і іншими інгредієнтами, обов’язково присмачений східними спеціями – відмінне блюдо, яке популярно не тільки в домашній кулінарії на Кавказі, але і в місцях громадського харчування. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування такої страви.

зміст:

  1. Класичний грузинський салат з волоськими горіхами
  2. Грузинський салат з квасолею, гранатом і горіхами
  3. Грузинський салат з куркою
  4. Салат з яловичиною «Грузинський»
  5. Грузинський салат з помідорами і баклажанами
  6. Салат з ковбасою по-грузинськи – поживна і оригінальне блюдо
  7. Грузинський салат з відвареної буряком і волоськими горіхами

Додайте гостроти в життя - рецепти грузинських салатів з овочами, м' /></div>
</p>
<h2>Рецепт 1. Класичний грузинський салат з волоськими горіхами</h2>
<p>Щоб його зробити знадобляться такі продукти:</p>
<ol>
<li>Гострий перець чилі (свіжий або сухий) – один стручок.</li>
<li>Два зубчики часнику.</li>
<li>30 грамів ядер волоського горіха.</li>
<li>Одна головка ріпчастої цибулі або кілька пір’я зеленої цибулі.</li>
<li>Три середніх помідора.</li>
<li>три огірка.</li>
<li>Базилік і м’ята.</li>
<li>Дві столові ложки винного оцту.</li>
<li>Одна чайна ложка солі без гірки.</li>
<li>вода.</li>
</ol>
<p>Нарізаємо овочі: томати – часточками, огірки і цибуля – кружечками, а зелень – великими частинами. Сіль, очищений часник, перець – на кінчику ножа і горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або товчемо в ступці. Отриману суміш викладаємо в глибоку миску і додаємо дві столові ложки винного оцту.</p>
<p>Все добре перемішуємо і вливаємо поступово воду, щоб вийшла однорідна маса по консистенції густої сметани. Пробуємо на сіль.</p>
<p>Нарізку з овочів поливаємо горіховою заправкою, перемішуємо і подаємо на стіл. Виходить дуже смачний овочевий салат по-грузинськи.</p>
<h2>Рецепт 2. Грузинський салат з квасолею, гранатом і горіхами</h2>
<p><div style=Додайте гостроти в життя - рецепти грузинських салатів з овочами, м' /></div>
</p>
<p>Необхідні інгредієнти:</p>
<ol>
<li>Один стакан червоної квасолі.</li>
<li>Сіль за смаком.</li>
<li>Один ріпчасту цибулю.</li>
<li>Дві столові ложки соняшникової олії.</li>
<li>Один стакан ядер волоського горіха.</li>
<li>Один пучок кінзи.</li>
<li>Пів чайної ложки спеції – хмелі-сунелі.</li>
<li>Пів чайної ложки коріандру.</li>
<li>100 мілілітрів свіжовіджатого соку граната.</li>
<li>Половина стиглого граната.</li>
</ol>
<p>Вимиту квасолю, заливаємо водою і залишаємо на п’ять-сім годин для розм’якшення. Після цього ще раз промиваємо і варимо на слабкому вогні півтори години – до повної готовності. Перед тим, як знімати з вогню за десять хвилин квасоля солимо, зливаємо воду і накриваємо кришкою. Дрібно нарізаємо цибулю і страхуємо на слабкому вогні до прозорості.</p>
<p>Товкачем подрібнюємо горіхи, додаємо до них дрібно посічену кінзу, часник і підсмажену цибулю. Всі компоненти перемішуємо. Щоб отримати сік з граната, зерна фрукта потрібно придушити і процідити через сито.</p>
<p>З одного середнього граната виходить півсклянки соку. У горіхово-часникову масу вливаємо свіжовіджатий сік, додаємо по пів чайної ложки спеції – хмелі-сунелі і коріандр.</p>
<p>Заправляємо квасоля ароматним і дуже смачним соусом, солимо за смаком і добре перемішуємо. Подавати салат до столу можна через дві-три години, після того, як він настоїться.</p>
<p>Особливо смачними та оригінальними вважаються грузинські салати з горіхами і м’ясом. Пропонуємо вам кілька варіантів таких страв.</p>
<h2>Рецепт 3. Грузинський салат з куркою</h2>
<p>Для його приготування знадобиться:</p>
<ol>
<li>250 грамів курячого філе.</li>
<li>450 грамів редьки.</li>
<li>Горошок зелений свіжий – сто грам.</li>
<li>250 грамів плодів айви.</li>
<li>Зелень за смаком.</li>
<li>Один ріпчасту цибулю.</li>
<li>Два яйця курячі.</li>
<li>Майонез оливковий – 100 грамів.</li>
</ol>
<p>Відварюємо куряче філе, після того, як воно охолоне – нарізаємо на шматочки. Редьку подрібнюємо на середній терці. Вимиту айву відварюємо і нарізаємо середніми шматочками. Зелень можна крупно порізати, а можна порвати на великі частини.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Дрібно нарізану цибулю змішуємо із зеленню, курячим філе, редькою і айвою. Варимо яйця круто і натираємо на дрібній тертці і додаємо до загальної маси.

Все ретельно перемішуємо, заправляємо майонезом, солимо за смаком, ще раз перемішуємо. Готовий салат викладаємо в миску і прикрашаємо зеленим горошком і зеленню.

Рецепт 4. Салат з яловичиною «Грузинський»

Додайте гостроти в життя - рецепти грузинських салатів з овочами, м' /></div>
</p>
<p>Це пікантне, ситне і дуже смачна страва можна подавати не тільки до повсякденної, а й святкового столу.</p>
<p>Для його приготування потрібні такі продукти:</p>
<ol>
<li>Яловичина відварна – 450 грамів.</li>
<li>Консервовані шампіньйони – 300 грамів.</li>
<li>Одна банка консервованого зеленого горошку.</li>
<li>Морква варена – дві штуки.</li>
<li>Зелень цибулі – один пучок.</li>
<li>Часник – три середніх зубчики.</li>
<li>Волоські горіхи – 50 грамів.</li>
<li>Сіль за смаком.</li>
<li>Перець мелений чорний і гострий стручковий.</li>
<li>кетчуп.</li>
</ol>
<p>Нарізану кубиками моркву змішуємо з горошком. Додаємо до цих інгредієнтів дрібно нарубані пір’я цибулі і нарізані шматочками печериці. Нарізаємо дрібними шматочками яловичину, подрібнюємо горіхи і пропускаємо часник через чеснокодавку. Додаємо ці компоненти до загальної маси.</p>
<p>Заправляємо салат майонезом, для пікантності смаку додаємо трошки кетчупу і солимо за смаком. Все добре перемішуємо, виносимо на холод на дві-три години, після цього подаємо на стіл.</p>
<h2>Рецепт 5. Грузинський салат з помідорами і баклажанами</h2>
<p><div style=Додайте гостроти в життя - рецепти грузинських салатів з овочами, м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Щоб приготувати таку страву нам буде потрібно:

  1. 800 грамів баклажанів.
  2. Один солодкий перець середнього розміру.
  3. Два-три зубчики часнику.
  4. Помідори – три штуки.
  5. Гострий перець стручковий.
  6. оцет яблучний.
  7. Рослинна олія.
  8. Зелень петрушки і кінза.

Нарізаємо баклажани шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками. Подрібнюємо часник на тертці. Томати нарізаємо шматочками. Витягуємо серцевину у гострого перцю і нарізаємо його соломкою. Шаткуємо дрібно петрушку і кінзу.

Нарізані інгредієнти змішуємо, заправляємо рослинною олією, солимо за смаком і скроплюємо оцтом. Гарненько перемішуємо, і готову страву подаємо на стіл.

Рецепт 6. Салат з ковбасою по-грузинськи – поживна і оригінальне блюдо

Для цього нам знадобиться:

  1. 180 грамів ковбаси.
  2. Три яйця курячі.
  3. Один ложностебель цибулі-порею.
  4. майонез оливковий.
  5. Яблука кислих сортів – дві штуки.
  6. Вісімдесят грамів очищених волоських горіхів.
  7. Дві картоплини середнього розміру.
  8. 130 грамів твердого сиру.
  9. Листя зеленого салату.

Нарізаємо ковбасу кубиками. Відварюємо яйця і ріжемо соломкою. Шаткуємо цибулю порей тоненькими пластинками. Очищаємо яблука від шкірки і серцевини, нарізаємо дрібними кубиками. Ядра волоського горіха подрібнюємо на блендері.

Відварену картоплю нарізаємо шматочками. Сир натираємо на крупну тертку. Листя зеленого салату нариваємо великими шматками. Всі інгредієнти перемішуємо, підсолюємо і заправляємо оливковою майонезом.

Рецепт 7. Грузинський салат з відвареної буряком і волоськими горіхами

Для такої страви потрібні:

  1. 300 грамів ядер волоського горіха.
  2. Одна головка червоної цибулі.
  3. Чотири зубчики часнику.
  4. Дві чайні ложки імеретинського шафрану.
  5. Два пучка свіжої кінзи.
  6. Дві столові ложки оцту дев’ятивідсотковий концентрації.
  7. Один кілограм буряка.
  8. Сіль, перець червоний до смаку.
  9. Дві чайні ложки насіння коріандру.

Пропускаємо горіхи через м’ясорубку, цибулю нарізаємо півкільцями, часник пропускаємо через чеснокодавку. Дрібно шаткуємо зелень. Всі компоненти змішуємо, додаємо спеції, оцет і ретельно перемішуємо.

Відварну буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо до заправки, перемішуємо. Готовий салат ставимо в холодильник на пару годин. Після цього ще раз перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!