Привіт, дорогі любителі приготувати щось смачненьке!
Багато господині із задоволенням використовують грузинські соуси, до речі, рецепти їх приготування ви можете подивитися тут, а ось салати у нас поки ще не так популярні. Якщо ви до цих пір жодного разу не готували салати з грузинськими рецептами, то терміново виправляйте це прикре непорозуміння.
Грузинський салат з волоськими горіхами, гранатом, квасолею і іншими інгредієнтами, обов’язково присмачений східними спеціями – відмінне блюдо, яке популярно не тільки в домашній кулінарії на Кавказі, але і в місцях громадського харчування. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування такої страви.
зміст:
- Класичний грузинський салат з волоськими горіхами
- Грузинський салат з квасолею, гранатом і горіхами
- Грузинський салат з куркою
- Салат з яловичиною «Грузинський»
- Грузинський салат з помідорами і баклажанами
- Салат з ковбасою по-грузинськи – поживна і оригінальне блюдо
- Грузинський салат з відвареної буряком і волоськими горіхами
Дрібно нарізану цибулю змішуємо із зеленню, курячим філе, редькою і айвою. Варимо яйця круто і натираємо на дрібній тертці і додаємо до загальної маси.
Все ретельно перемішуємо, заправляємо майонезом, солимо за смаком, ще раз перемішуємо. Готовий салат викладаємо в миску і прикрашаємо зеленим горошком і зеленню.
Рецепт 4. Салат з яловичиною «Грузинський»
Щоб приготувати таку страву нам буде потрібно:
- 800 грамів баклажанів.
- Один солодкий перець середнього розміру.
- Два-три зубчики часнику.
- Помідори – три штуки.
- Гострий перець стручковий.
- оцет яблучний.
- Рослинна олія.
- Зелень петрушки і кінза.
Нарізаємо баклажани шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками. Подрібнюємо часник на тертці. Томати нарізаємо шматочками. Витягуємо серцевину у гострого перцю і нарізаємо його соломкою. Шаткуємо дрібно петрушку і кінзу.
Нарізані інгредієнти змішуємо, заправляємо рослинною олією, солимо за смаком і скроплюємо оцтом. Гарненько перемішуємо, і готову страву подаємо на стіл.
Рецепт 6. Салат з ковбасою по-грузинськи – поживна і оригінальне блюдо
Для цього нам знадобиться:
- 180 грамів ковбаси.
- Три яйця курячі.
- Один ложностебель цибулі-порею.
- майонез оливковий.
- Яблука кислих сортів – дві штуки.
- Вісімдесят грамів очищених волоських горіхів.
- Дві картоплини середнього розміру.
- 130 грамів твердого сиру.
- Листя зеленого салату.
Нарізаємо ковбасу кубиками. Відварюємо яйця і ріжемо соломкою. Шаткуємо цибулю порей тоненькими пластинками. Очищаємо яблука від шкірки і серцевини, нарізаємо дрібними кубиками. Ядра волоського горіха подрібнюємо на блендері.
Відварену картоплю нарізаємо шматочками. Сир натираємо на крупну тертку. Листя зеленого салату нариваємо великими шматками. Всі інгредієнти перемішуємо, підсолюємо і заправляємо оливковою майонезом.
Рецепт 7. Грузинський салат з відвареної буряком і волоськими горіхами
Для такої страви потрібні:
- 300 грамів ядер волоського горіха.
- Одна головка червоної цибулі.
- Чотири зубчики часнику.
- Дві чайні ложки імеретинського шафрану.
- Два пучка свіжої кінзи.
- Дві столові ложки оцту дев’ятивідсотковий концентрації.
- Один кілограм буряка.
- Сіль, перець червоний до смаку.
- Дві чайні ложки насіння коріандру.
Пропускаємо горіхи через м’ясорубку, цибулю нарізаємо півкільцями, часник пропускаємо через чеснокодавку. Дрібно шаткуємо зелень. Всі компоненти змішуємо, додаємо спеції, оцет і ретельно перемішуємо.
Відварну буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо до заправки, перемішуємо. Готовий салат ставимо в холодильник на пару годин. Після цього ще раз перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Leave a Reply