Заготовляємо солоні помідори в банках – а ніби з бочки



Ось і закінчує літо – сезон достатку овочів, і кожна господиня намагається зробити найрізноманітніші заготовки на зиму. Найбільшою популярністю в багатьох сім’ях користується засолювання з томатів. Цей універсальний продукт відмінно поєднується з м’ясними стравами і гарнірами. Сьогодні ми поділимося з вами інформацією про те, як приготувати солоні помідори в банках як бочкові різними способами.

1. Солоні помідори в банках холодним способом

Заготовляємо солоні помідори в банках - а ніби з бочки

Для приготування такої пікантної заготовки на зиму вам буде потрібно не так вже й багато інгредієнтів, зате закусочка вийде просто дивовижною. Отже, на трилітрову ємність потрібно:

  • стиглі томати;
  • вода;
  • очищений і подрібнений корінь хрону – 50 г;
  • перець чорний горошком – 5 шт .;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • кріп – пару гілочок;
  • листя смородини і вишні – по 5 шт .;
  • листя хрону – 2 шт .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • сіль.

приготування:

Для такої засолювання краще використовувати дебеленькі томати, тобто, ті плоди, які тільки починають достигати.

На дно стерилізованої банки укласти промиту зелень, очищені і розрізані навпіл зубчики часнику, перець, корінь хрону, лист хрону і лаврушка.

Тепер можна закладати попередньо промиті помідори, але не до самого верху. Потрібно залишити трохи місця для решти спецій і накрити все це справа листом хрону.

Залишилася справа за малим – приготувати розсіл і залити їм овочі. Для розсолу вам буде потрібно сіль і вода з розрахунку – на 5 літрів води 1 столова ложка солі.

Гарненько розмішати розсіл і залити їм томати, закрити під капронову кришку. Через добу в умовах кімнатної температури овочі почнуть бродити, тоді їх можна винести в прохолодне місце.

Така помідорна засолювання зберігатися досить довго – близько 3 місяців і з кожним днем ​​настоювання її смак буде ставати більш насиченим і ароматним. Солоні помідори з цієї рецептурою не вибухають, тому ви їх можете закрити і під залізну кришку.

Але, якщо ви будете використовувати зелені помідори для засолювання за таким рецептом, що також виходить дуже смачно, краще використовувати капронові кришки.

2. Бочкові пряні помідори з гірчицею

Заготовляємо солоні помідори в банках - а ніби з бочки

Будь-яка засолювання томатів як бочкових володіє чудовим ароматом і смаком, але якщо додати до такої закуски гірчицю, її специфічний присмак стане ще оригинальней.

Необхідний склад продуктів для 3літровой ємності:

  • стиглі помідори невеликого розміру;
  • лаврушка – 4 листи;
  • гірчиця в порошку – 1 столова ложка з верхом;
  • сіль – 3 столових ложки з гіркою;
  • кріп – 2-3 гілочки;
  • часник – 3 зубки;
  • корінь хрону – 20 г;
  • чорний і запашний перець горошком – по 7 шт.

приготування:

Спочатку потрібно приготувати тару. Промити банку, а краще обдати окропом, просушити і укласти на її дно лавровий лист, перець, промитий кріп, очищений і подрібнений корінь хрону, часник.



Промити помідори, проколоти в області плодоніжки зубочисткою або сірником. Така маніпуляція необхідна, щоб захистити томати від розтріскування.

Заповнити банку помідорами до самого верху і злегка утрамбувати, струшуючи ємність.

Тепер залишилося приготувати розсіл. Для цього візьміть воду кімнатної температури – 1.5 л і додайте в неї сіль, гарненько розмішайте і залийте овочі.

Накрийте зверху ємність марлевою тканиною і наверх неї насипте гірчицю, щоб овочі не запліснявіли.

Перші три тижні томати слід тримати в умовах кімнатної температури. Після цього їх поміщають в холодильну камеру до моменту завершення засолювання. Весь процес соління помідорів з гірчицею становить 1 місяць.

3. Солоні консервовані помідори з аспірином

Це швидкі і смачні помідори, для приготування яких вам буде потрібно:

  • стиглі томати з щільною шкіркою;
  • запашний перець;
  • терта морквина;
  • часник;
  • листя смородини і вишні;
  • кріп петрушка;
  • солодкий перець;
  • пекучий перець.

Для маринаду:

  • сіль велика – 2 столових ложки;
  • цукор – 4 столових ложки;
  • аспірин;
  • оцет – 70 г.

Дана кількість інгредієнтів розраховане на три літри води.

приготування:

Промити і простерилізувати літрові баночки. Покласти в кожну ємність по 1/2 склянки тертої моркви, 3-4 горошини запашного перцю, 2-3 зубки часнику, пару кілець солодкого перцю, 1 колечко гіркого перцю, по 1 листу вишні і смородини. Укласти плотненько томати в банки.

Змішати всі інгредієнти для маринаду в одній каструльці, аспірин залишаємо на потім. Доводимо суміш до кипіння і відставляємо її остигати. Не слід заливати томати гарячим розсолом, від якого вони розтріскуються.

Маринад повинен бути температурою не вище 60-70 градусів. Залити овочі до верху ароматної рідиною, покласти в кожну банку по 1 таблетці аспірину і можна закочувати заготовку під залізну кришку.

Після охолодження такий продукт найкраще зберігати в підвалі або льосі.

Такі помідори можна їсти зараз, відразу після приготування, або відкривати взимку і подавати в якості закуски до м’ясних страв і гарнірів.

4. Засолка томатів у власному соку

Складові:

  • солодкі м’ясисті томати – 1,5 кг;
  • перезрілі помідори – 1 кг;
  • сіль – 40-50 г;
  • цукор – 25 г.

приготування:

Насамперед потрібно взятися за обробку томатів. Дебеленькі плоди перемити, наколоти в області плодоніжки і відставити убік.

Перезрілі томати обполоснути, порізати кільцями і скласти в каструльку. Поставити овочі на слабенький вогонь, довести до кипіння і варити протягом 5-7 хвилин, зняти з вогню.

Після того, як томати охолонуть, їх потрібно перетерти через сито або перемолоти блендером. Перший варіант краще, оскільки, таким чином, ви позбудетеся від шкірки.

Посолити, приправити перчиком і додати цукор в томатну масу.

У чисті літрові або дволітрові банки покласти по пару горошин чорного перцю, по 1 гілочці кропу, лаврове листя – 1 лист, часник – пару зубків і плотненько укласти сирі овочі до верху.

Залити помідори ароматною томатної сумішшю і закатати металевими кришками.

Це універсальна заготовка на зиму: ви одночасно отримуєте помірно засолені помідори і томатний сік, який можна використовувати для заправки різних страв.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*