Варіацій приготування домашньої випічки безліч. Використовуючи різні інгредієнти, застосовуючи особисту фантазію і вміння сучасні господині безперестанку радують своїми нововведеннями і винаходами. Сьогодні ми розповімо про те, як спекти домашнє печиво на маргарині, рецепт такого ласощі в різних варіантах приготування напевно припаде до душі багатьом.
- Сирне домашнє печиво
- Пісочна випічка на маргарині
- Печиво на кефірі без яєць
- Випічка – тісто через м’ясорубку
- сметанне печиво
1. Сирне домашнє печиво
Цей ніжний домашній продукт у формі равликів подарує силу і енергію всьому сімейству. Його можна давати навіть дітям віком від 1 року.
Для приготування потрібно:
- Знежирений сир – 350 г.
- Харчова сода – 2 щіпки.
- Жовток яєчний – 4 шт.
- Цукор-пісок – 60 г.
- Борошно біла – 250-300 г.
Як готувати
- Відокремити від сиру третю частину і відкласти в сторону. Великий шматок перетерти з жовткова масою. Посипати цю суміш двома столовими ложками цукрового піску. Перемішати і поставити в тепло, щоб цукор розчинився. Додати соду, розмішати ложкою і дати постояти п’ять хвилин.
- Просіяти через сито борошно і всипати в сирну масу невеликими порціями. Заважати ложкою до тих пір, поки тісто не стане густим. Муки може знадобитися більше, оскільки тісто повинне вийти еластичним і не прилипати до рук. Вимісити його гарненько і винести на холод.
- Через годину розкачати сирий продукт пластом товщиною 1-1,5 см. Обмастити його поверхню сиром і присипати залишилася частиною цукру. Згорнути тісто в рол. Нарізати рулет шматочками шириною 2 см і перекласти на деко, вистелений пергаментним папером.
- Поставити печеньки в духовку, розігріту до 190 градусів. Досить двадцяти мнуть, щоб випічка спекла. Коли печиво охолоне, його можна присипати цукровою пудрою або цукром і можна подавати на стіл.
Це розсипчасте пісочне печиво з варенням відмінно поєднується з чаєм, кавою або молоком.
2. Пісочна випічка на маргарині
Готується ця розсипчаста, ароматна і дуже смачна випічка з наступних компонентів:
- Маргарин – 220 г.
- Білий цукор – 250 г.
- Борошно – 500-600 г.
- Розпушувач або сода- 1/2 чайної ложки.
- Будь-яке варення.
- Яйце – 1 шт.
- трохи солі.
Як готувати
- Перетерти цукор з маргарином на піну. Додати до цих продуктів яйця, збити міксером.
- Змішати сухі компоненти – борошно, сіль, просіяти. Додати до сухої суміші гаситься оцтом соду і пересипати все в яєчну масу. Перемішати гарненько все продукти, вимісити тісто, розділити на два однакових шматка.
- Одну частину помістити в морозилку, другу розкачати за розміром і формою дека, перекласти на його поверхню, присипавши попередньо борошном.
- Потім обмазати тісто рясним шаром варення або повидла.
- Натерти завмерле тісто на крупну тертку і присипати крихтою начинку.
- Виставити температуру в духовці на сто вісімдесят градусів і помістити на півгодини пісочний пиріг в духовку.
- Витягти готову випічку, нарізати гарячої на шматочки будь-якої форми і перекласти на красиве блюдо.
3. Печиво на кефірі без яєць
Ця дієтична і дуже смачна випічка готується легко, швидко, а найголовніше смачно, при цьому потрібно мінімум компонентів:
- Кефір – 1 ст.
- Соняшникова олія – 15 г.
- Борошно пшеничне – 350 г.
- Сода – 10 г.
- Цукровий пісок – 120 г.
Як готувати
- Перелити в миску кефір, всипати цукор, гарненько збити, поки цукор повністю не розчиниться. Влити в кефірну масу масло. Потім додати, що гаситься лимонним соком або оцтом соду. Залишилося всипати просіяне борошно і можна вимішувати тісто. Муки знадобиться стільки, щоб тісто вийшло пружним і не прилипало до долоньках.
- Загорнути вимішаний куля харчовою плівкою і помістити в холодильник на сорок хвилин.
- Поки тісто на расстойке, можна приготувати поверхню для укладання печива. Посипати деко борошном, включити духовку на сто вісімдесят градусів.
- Дістати тісто, розкачати пластом товщиною 1 см і зробити заготовки кондитерськими або звичайними дитячими формочками. З такого «слухняного» і еластичного продукту можна зробити все що завгодно: квіточки, грибочки у формі або інші цікаві вироби, які після випічки виходять дуже смачними, ніжними, а головне подобаються діткам.
4. Випічка – тісто через м’ясорубку
Оригінальний і простий варіант приготування домашньої випічки, відомий багатьом ще з радянських часів. Маючи під рукою самі прості і доступні інгредієнти, зробити таке частування для сім’ї та гостей зможе будь-яка господиня:
- Борошно біла – 4 ст.
- Ванільний цукор – пару пучок.
- Сметана – 1 ст.
- Вершковий маргарин або масло – 170 г.
- Цукор-пісок – 60 г.
- Сода харчова – 10 г.
- оцет столовий.
- Яйця курячі – 2 шт.
Як готувати
- Вбити яйця в глибоку ємність, додати цукор і ванільний цукор, збити міксером до повного розчинення сухих компонентів. Додати до яєчної маси подрібнений маргарин. Збити ще пару хвилин, щоб утворилася однорідна маса. Тепер можна додати соду, погашену оцтом, перемішати.
- Просіяти борошно і підсипати невеликими порціями до тих пір, поки суміш не загусне. Перекласти шматок тіста на стіл, підсипати трохи борошна і вимісити.
- Однорідне, еластичне тісто нарізати невеликими шматками і пропустити через м’ясорубку, розділяючи на відрізки довжиною 5-6 см. Такі заготовки можна відразу відправити випікатися, а можна трохи і поекспериментувати, надаючи їм різну форму у вигляді трояндочок або інших фігурок.
- Перекласти печеньки на деко, застелене пергаментним папером і поставити на випікання в духову шафу. За двадцять хвилин при температурі сто дев’яносто градусів печиво підрум’яниться і спечеться.
Залишилося тільки його витягти з духовки, дочекатися поки воно охолоне і можна знімати пробу.
5. Сметанне печиво
Сметана – один з найбільш ходових товарів, який застосовується в багатьох рецептах випічки. Цей продукт надає будь-якому солодкого частування ніжний смак і вершковий аромат.
Для приготування печива на сметані потрібно:
- 0,5 кг борошна.
- 1 ст. сметани.
- 1 ст. цукру.
- 3 яйця.
- 2 щіпки соди.
- 1 пакетик ванільного цукру.
- 120 г маргарину.
Як готувати
- Змішати в одній глибокій посуді сметану, розм’якшений і подрібнений маргарин, всипати цукор, ванільний цукор і соду, погашену оцтом. Збити всі продукти віночком.
- Просіяний пшеничний продукт всипати в основну масу. Вимісити тісто і дати йому постояти п’ятнадцять хвилин на холоді. Розкачати качалкою борошняну масу, вирізати за допомогою склянки або кондитерських форм печеньки.
Присипати деко борошном, перекласти на нього заготовки і відправити пектися в духовку при температурі сто вісімдесят градусів. Через двадцять хвилин смачне і просте печиво на маргарині і сметані буде готове до дегустації.
Leave a Reply