Рецептів приготування домашнього печива безліч, але сьогодні ми хочемо поділитися одним з найсмачніших, ароматних і улюблених багатьма варіантів приготування домашньої випічки – печиво поцелуйчики з сиру.
Рецепти:
- «Солодкі поцілунки» – класичний рецепт
- Дріжджове печиво поцелуйчики
- Поцілунки з варенням
1. «Солодкі поцілунки» – класичний рецепт
Для цього продукту з романтичною назвою будуть потрібні наступні компоненти:
- Сир 9-відсоткової жирності – 400 г.
- Масло коров’яче – 150 г.
- Оцет яблучний – 30 г.
- Сода харчова – 20 г.
- Борошно – 500 г.
- Цукрова пудра – для присипки.
- Цукор – для обмакувания виробів.
приготування:
М’яке, кімнатної температури масло, розім’яти разом з сиром. Додати в масляну суміш соду, погашену оцтом і просіяне борошно. Розмішати всі компоненти і замісити тісто.
Відставити борошняний продукт на двадцять хвилин, потім розрізати на три частини і розкачати качалкою на столі, присипаному борошном. Видавити з тіста вироби формочками чашкою або склянкою.
Посипати кожну заготовку цукровим піском, потім скласти всередину цукрової стороною. Ще раз присипати печеньки цукром однієї часточкою і скласти в трикутники.
Присипати деко борошном або застелити пергаментом. Розкласти рівномірно на його поверхні виробу і поставити випікатися в жар шафа, розігрітий до двохсот градусів. Через п’ятнадцять хвилин сирні поцелуйчики підрум’яняться і спечуть.
Остудити ароматну випічку, присипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.
2. Дріжджове печиво поцелуйчики
Для приготування цієї домашньої випічки без сиру необхідний наступний склад продуктів:
- Борошно біла вищого сорту – 750 г.
- Молоко, підігріте до 50 градусів – 170 мл.
- Цукор-пісок – 15 г.
- Сухі дріжджі – 12 г.
- Маргарин хорошої якості – по 120 г кожного компонента.
- Ванільний цукор – 10 г.
- Сіль – 1 щіпка для смаку.
- Кориця – 1/2 чайної ложки.
приготування:
Посолити, поцукрити підігріте молоко, покласти дріжджі, розмішати. Накрити опару і поставити в тепле місце. Як тільки опара підніметься, і на ній з’являться бульбочки, а це приблизно через п’ятнадцять хвилин, можна приступати до приготування тіста.
Порубати на крихту теплий вершковий продукт з борошном, висипати в цю суміш ванілін. Змішати опару з крихтою і замісити ніжне тісто.
Розділити продукт на дві частини. Загорнути обидва шматка плівкою і помістити в морозильну камеру на двадцять хвилин.
Змішати цукор з корицею і відставити присипку до тих пір, поки вона не знадобиться.
Витягти охолоджене тісто, розкачати на робочій поверхні качалкою. Щоб воно не прилипало, стіл потрібно періодично посипати борошном. Видавити за допомогою келиха або склянки гуртки.
Вмочити кожен з них в ароматної цукрової суміші і скласти навпіл цукром всередину. Виконати ще раз такий «трюк» з умочуванням і згорнути печеньки в трикутники.
Розкласти печиво на деку, застеленому пергаментом і поставити пектися в духовку на двадцять хвилин з температурою двісті градусів.
3. Поцілунки з варенням
Складові:
- Манна крупа – 130 г.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 10 г.
- Джем для обмазки виробів.
- Борошно – 130 г.
- Цукор – 100 г.
- Ванилька – 1 щіпка.
- Масло тваринного походження – 80 г
- Сметана – 1 столова ложка.
приготування:
У глибокому посуді змішати сухі компоненти: просіяне борошно, розпушувач, цукор і манну крупу. Покласти до загальної маси рубане на шматочки тепле вершкове масло, вбити яйце, розмішати.
За кінцівці покласти сметану і вимісити тісто. Скачати борошняний продукт в кулю, відставити на двадцять хвилин. Потім розкачати його ковбаскою і порізати на однакові шматочки. Має вийти приблизно 20-25 шматків.
Скачати їх в кульки і перекласти на деко, змащене шматочком вершкового масла і злегка приплюснути.
По центру кожного виробу зробити улоговинку пальцем або ложкою і покласти трохи варення. Помістити красиві печеньки в жар шафа, розігрітий до 200 градусів, на чверть години. Ось і все ніжна випічка з варенням готова до чаю або кави.
Leave a Reply