Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці



Вітаю, дорогі друзі!

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

Смачна і ароматна полуниця – найпопулярніший продукт для приготування домашніх заготовок на зиму. З неї варять дуже смачні джеми, варення, компоти, конфітюри.

Але є ще одне застосування цієї ягоди – приготування домашнього вина. Спробуйте приготувати вино з полуниці в домашніх умовах рецепти цього нескладного процесу може подужати навіть новачок в виноробстві, а напій виходить дуже приємний на смак і колір.

Як можна приготувати домашнє вино з полуниці простим рецептом? Існує безліч варіантів. Пропонуємо вам найдоступніші і смачні з них:

  1. кріплене вино
  2. Напівсухе вино
  3. Вино з домашнього полуничного варення
  4. Вино з полуничного компоту

1. Полуничне вино кріплене, дуже солодке

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

Щоб зробити такий напій, нам буде потрібно:

  • Свіжі ягоди полуниці – 2 кг.
  • Цукор – 2 кг.
  • Горілка хорошої якості – 1 л.
  • Гаряча вода – 1 л.

Як робити

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

  1. Добре промиті і очищені від плодоніжок ягоди відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода. Як тільки вони просохнуть, перемелює їх блендером на пюре. Якщо немає блендера, можна використовувати сито для перетирання або навіть просто добре потовкти вилкою.
  2. Додаємо в полуничне пюре весь цукор і добре підігріту воду (до градусів 70). Все перемішуємо і переливаємо в скляні пляшки з високим горлом. Пробку не ставити, але прикрити пластиковою кришкою. Можна перелити в банку об’ємом на три літри і поставити в тепле місце на п’ять днів. Після закінчення цього часу заготовку потрібно процідити через марлю, попередньо знявши зверху всю утворилася пінку.
  3. У проціджений продукт виливаємо горілку, розмішуємо і розливаємо його по скляних ємностей. Переносимо напій в прохолодне і темне місце.
  4. Через тиждень вино з полуниці буде готово. Холодильник – найкраще місце для його зберігання, так як при кімнатній температурі почнеться повторне бродіння. Якщо таке сталося, то зробіть водяний затвор, як для виноградного вина і через місяць отримаєте дуже міцний напій – до 28-30 градусів.

2. Напівсухе полуничне вино без горілки

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці


Для його приготування знадобиться два компоненти: полуниця свіжа – 4 кг і 800 г цукру.

Як робити

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

  • Вимиту і очищену від стебел і листя ягоду просушують, потім перемелює на блендері і додаємо до неї цукор.
  • Перекладаємо фруктове пюре в трилітрову скляну банку, обмотуємо марлею і ставимо в тепло на сонці.
  • Через три дні, як м’якоть полуниці (мезга) підніметься на поверхню, переливаємо фруктову рідина в іншу ємність з затвором, відокремивши тверду частину. Відставляємо заготовку в тепло на три тижні для бродіння.
  • Потім переносимо банку в підвал або будь-яке інше прохолодне місце на місяць. До кінця четвертого тижня, коли вино посвітлішає, переливаємо його в іншу банку за допомогою шланга так, щоб осад залишився на дні старої ємності.
  • Розливаємо вино по чистим пляшках і ставимо в прохолодне місце. Через 10 днів напій готовий до вживання.



3. Вино з полуничного варення домашнього приготування

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

Необхідні продукти:

  • Полуничне варення з м’якоттю – 2 л.
  • Вода – 2 л.
  • Ізюм – 200 г.

Щоб отримати ароматне смачне вино нам потрібно трилітрова банка, гумова рукавичка і марля.

В даному випадку ми обійдемося без дріжджів. Дістати винні дріжджі проблематично, а звичайні мокрі або сухі перетворять цей божественний напій в банальну кислу брагу. Ізюм, який містить необхідні бактерії, стане відмінним замінником дріжджів.

Для приготування такого напою можна також використовувати варення з суниці, яблук, малини, сливи та інших ягід і фруктів.

Важливо! З’єднувати варення різних плодових культур небажано, оскільки в асорті смак використовуваного продукту втрачається.

Щоб зробити цей напій солодшим, можна до нього додати цукровий сироп в сусло перед бродінням. Оптимальна пропорція для сиропу – 500 г цукру на 1 літр води.

Як робити

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

  • У простерилізованих банку перекладаємо варення, додаємо кип’ячену воду остуженную воду, цукровий сироп і немитий (!) Родзинки.
  • Перемішуємо всі продукти і закриваємо банку капроновою кришкою. Витримуємо сусло в такому стані 10 днів при температурі 23-25 ​​градусів.
  • Відкриваємо бутель, знімаємо ложкою піднялася на поверхню мезгу, і проціджуємо заготовку через марлю. Переливаємо заграв напій в чисту банку і одягаємо на її шийку продірявлену в одному місці, гумову рукавичку.
  • Переносимо банку з вином в тепло на півтора місяця. Якщо рукавичка повністю надулася, напій посвітлів і на дні з’явився осад, значить, бродіння закінчилося.
  • Розливаємо вино в скляну тару, намагаючись, щоб осад залишився на дні банки. Закриваємо щільно кришками і відправляємо на витримку в холодне місце на три місяці. Температура зберігання повинна бути не нижче 10 градусів і не вище 15 градусів тепла. За таким рецептом можна приготувати вино з заграв полуниці або суниці.

4. Вино з полуничного компоту

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

Як зробити вино з компоту? Ароматне полуничне вино з компоту можна зробити в будь-який час року.

Для цього нам знадобиться:

  • Компот з шматочками полуниці – 2 л.
  • Цукровий пісок – 1 склянка.
  • Ізюм 150 г.

Як робити

Як зробити смачне і ароматне домашнє вино з полуниці

Для приготування вина підійде, як консервований компот, так і свіжий. Переливаємо напій в одну велику посуд і ставимо в тепло на три дні, щоб почався процес бродіння.

Змішуємо компот з немитим родзинками і цукром. Переливаємо цю масу в чисту трилітрову ємність і одягаємо на горлечко гумову рукавичку. Ставимо банку в тепле місце до закінчення процесу бродіння, приблизно на 10-12 днів.

Далі переливаємо вино по чистим ємностей, щільно закриваємо і поміщаємо в прохолодне місце на три місяці. Після цього ароматний напій можна вживати.

Порада! Якщо в готовий, ще гарячий компот додати 2 кружечка лимона зі шкіркою, вино вийде більш ароматним, схожим на дорогий лікер.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*