Помідори – це один з найпоширеніших овочів серед вітчизняних садівників. Рідко можна зустріти дачника, яка б не вирощував у себе на ділянці цю культуру.
Опис помідора сорту Жираф
Томат сорту Жираф відноситься до високорослим, інтердетермінантним сортам. Максимальна висота стовбура рослини може досягати до 2 метрів. Як можна здогадатися, саме тому даний сорт і називається Жираф. Також рослині необхідна підв’язка і видалення бічних пагонів. Формувати томат рекомендується в 1 стебла. Так урожай буде рясним.
Опис сорту не може обійтися без того, щоб вказати терміни дозрівання плодів. Помідори цього сорту відносяться до пізніх сортів. Масове дозрівання врожаю починається у другій половині серпня. Помідор призначений для обробітку у відкритому грунті на півдні Росії, і в теплицях і парниках – в північних і центральних регіонах. Основна характеристика цього сорту – вирощувати розсаду бажано на легких, родючих ґрунтах.
Характеристика плодів томата
Опис особливостей плодів помідора Жираф:
- Форма у плодів овальна;
- Вага одного зрілого помідора може досягати від 55 до 150 гр;
- М’якоть і шкірка жовтого відтінку, всередині невелику кількість насіння;
- Усередині томати досить щільні;
- Після збору врожаю плоди можуть довго зберігатися, аж до грудня;
- Смак у плодів звичайний, посередній;
- Томати не підходять для вживання в свіжому вигляді, їх краще використовувати для продуктів переробки.
Опис переваг і недоліків
Як і у будь-якого іншого сорту, у томата Жираф є не тільки переваги, а й недоліки.
Переваги помідора:
- Після збору врожаю овочі можуть дуже борг зберігатися (більше 2 місяців);
- Невибагливі у догляді;
- Можна вирощувати у відкритому грунті, в теплицях і парникових укриттях;
- Підходять для консервації в цілому вигляді.
недоліки:
- Плоди досить пізно починають дозрівати;
- Кущі високорослі, необхідна підв’язка до вертикальної опори;
- Плоди не відрізняються хорошим смаком і не підходять для вживання свіжими, а також для приготування літніх салатів.
Особливості обробітку томата Жираф в теплиці
Більшість садівників воліють обробляти сільськогосподарські культури у відкритому грунті. Але іноді доводиться вирощувати томати в теплиці, а, отже, і догляд за кущами в таких умовах буде більш ретельний. В першу чергу потрібно подумати про те, як буде відбуватися запилення в закритому грунті. Для цього можна поставити кілька вуликів. Коли період цвітіння і вегетації закінчитися вулика доведеться прибрати.
Важливо дотримуватися і температурний режим. При дуже низькій температурі (нижче +15) зав’язі НЕ будуть утворювати, а якщо вона буде перевищувати +30 градусів, то вони стануть стерильними. Оптимальна температура – + 16- + 19 градусів. Для збільшення врожайності, можна по кущах постукувати легкої дерев’яною паличкою. Рухи повинні бути плавними, а не різкими і швидкими. Якщо занадто сильно ударяти по стовбуру, то вся пилок може занадто швидко обсипатися і зав’язі НЕ буде зовсім. Коли на рослині з’явиться перша кисть з зав’язі, то постукування припиняють.
Також ефективний спосіб – це підгортання кущів. Перше підгортання проводиться через два тижні після посадки розсади на постійне місце. Друге підгортання – через 16 днів. Так коренева система буде потужнішим, а сама рослина краще рости.
Періодично в грунт необхідно вносити мінеральні та органічні добрива. Після посадки розсади на постійне місце, її підгодовують добривами, що містять азот. Це буде сприяти активному росту кісткової. Під час вегетації – фосфорвмісними і калійними добривами. Фосфор і калій мають позитивну дію на процес формування зав’язей у томатів. Також рослини можна підгодовувати коров’яком, деревною золою або гноєм.
Leave a Reply