Розсольник є одним з найбільш поширених перших страв. Існують різні рецепти його приготування. Однак найчастіше його готують на наваристому бульйоні з м’яса, який робить його досить ситним. У такого супу дуже специфічний насичений смак.
Унікальні смакові якості страви досягаються завдяки тому, що під час його приготування використовуються спеції і огірки. Деякі домогосподарки заготовляють розсольник з рисом на зиму в банках. Перед створенням такої заготовки на зиму, необхідно вивчити всі рецепти, щоб ознайомитися з особливостями консервації.
класичний рецепт
Щоб приготувати розсольник на зиму, можна використовувати різні рецепти. Найбільш поширеним є класичний рецепт створення заготовки. Заготовити на зиму розсольник можна за допомогою таких інгредієнтів:
- кілограм рису;
- 2 кг свіжих огірків;
- п’ять томатів;
- 100 мл оцту;
- головка цибулі;
- три морквини;
- петрушка з кропом;
- 350 мл олії;
- 100 г солі і цукру.
Приготування розсольнику з рисом починається з підготовки основних інгредієнтів. Спочатку рекомендується зайнятися підготовкою рису. Його слід ретельно вимити в воді і відварити. Для цього невелика каструля наповнюється водою і в неї висипається весь рис. Він повинен варитися протягом 20-30 хвилин.
Паралельно з цим слід зайнятися іншими інгредієнтами. Огірки промиваються в холодній воді, нарізати ножем або натираються на дрібній тертці. Після цього промиваються томати і нарізаються на невеликі кубики. Якщо помідорів не буде, то замість них можна скористатися купленим томатним соусом.
Закінчивши з томатами, можна приступити до морквині з цибулею. Морква миється, чиститься і натирається на тертці. Якщо терки немає, то замість цього морквину можна нарізати невеликими кружечками або соломкою.
Підготувавши овочі, слід зайнятися зеленню. Оптимальної кількості зелені для заготовки на зиму з рисом немає. Рекомендується додавати її на свій смак. Петрушка з кропом збирається в кілька невеликих пучків і дрібно шинку. Потім в невелику каструлю додається масло, щоб підсмажити овочі. Спочатку близько 20 хвилин смажиться цибуля, після чого в ємність додається морквина, яку потрібно гасити ще 10-15 хвилин. Після цього в каструлю висипаються нарізані овочі, які повинні гаситися протягом години.
Під час приготування суміш потрібно періодично перемішувати, щоб вона не підгорає.
Коли заправка для розсольнику буде готова, в неї додається рис із зеленню і оцтом. Все це ретельно перемішується і додається в банки. Розсольник на зиму повинен заходити тільки в підготовлену тару, тому перед закручуванням кожну банку слід помити і простерилізувати. Після стерилізації закриваємо всі банки і залишаємо остигати. Остигнули супи в банках переносяться в прохолодне приміщення для подальшого зберігання.
З солоними огірками
Є й інші рецепти, які допоможуть закрити розсольник на зиму. У деяких випадках замість свіжих огірочків використовуються солоні. Для приготування такої заготовки знадобляться такі інгредієнти:
- кілограм солоних огірочків;
- 500 г моркви;
- три томата;
- перець;
- голівка часнику;
- лавровий листок;
- зелень.
Початковий етап приготування починається з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Спочатку слід зайнятися томатами. Всі вони поливаються гарячою водою, щоб їх було простіше очистити від шкірки. Потім кожен помідор слід розрізати на кілька рівних частин. Закінчивши з томатами, можна приступати до перцям. У них вирізаються всі насіннєві камери, після чого їх можна нарізати на невеликі шматочки. Також, не варто забувати про огірки з часником і зеленню, які теж потрібно дрібно нарізати.
Всі приготовані овочі пересипаються в каструльку і заливаються гарячою водою. Ємність з овочами ставиться на газову плиту і кип’ятити протягом 10 хвилин. Потім туди додається зелень, прянощі і сіль.
Приготовану заготовку розподіліть по заздалегідь простерилизованнимбанкам і закрийте кришками. Закручування повинна остигати в приміщенні з кімнатною температурою, після чого її можна перенести в льох.
висновок
Далеко не кожен зможе закатати розсольник в банки. Для закрутки розсольнику з рисом на зиму потрібно вивчити всі рецепти приготування цієї страви.
Leave a Reply