Індичатина представляє велику цінність в кулінарії. Існує маса рецептів приготування цього дієтичного, корисного і дуже смачного м’яса. Сьогодні ми представимо вашій увазі прості і смачні страви з індичатини.
1. Індичка з овочами на сковороді
Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку частину тушки без кістки. За цим рецептом ми будемо використовувати філе.
Складові:
- грудка індички – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- морквина – 1 шт .;
- перець солодкий – 1 шт .;
- картопля – 3 шт .;
- сіль, перець мелений чорний;
- рослинна олія;
- сметана – 2 столових ложки;
- часник – 3 зубки.
приготування:
1. Обполоснути філе, нарізати кубиками. Очистити цибулю, моркву, нарізати кружечками. Вирізати у перцю хвостик і звільнити від насіння, нарізати овоч соломкою.
2. Влити пару столових ложок рослинного масла на сковороду, розігріти. Обсмажити на середньому вогні, спочатку цибулю, потім додати моркву, і через п’ять хвилин покласти перець. Загасити під кришкою до пом’якшення. Перекласти овочеву піджарку в окрему посудину.
3. Приправити філейку перцем, посолити, викласти на сковороду, де смажилися овочі і обсмажити до золотистої скоринки.
4. Очистити картоплю, нарізати невеликими кубиками. Скласти разом з підсмаженими овочами до м’яса. Додати склянку води, накрити кришкою і тушкувати півгодини.
5. Очистити часник, дрібно нашаткувати, змішати зі сметаною. Полити м’ясо з овочами сметанно-часниковим соусом, накрити кришкою, тушкувати ще сім хвилин.
6. У самому кінці можна додати дрібно посічену зелень кропу або петрушки, посипати будь-якими спеціями. Ця страва з філе індички стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини.
2. Індичка, запечена в духовці під медово-гірчичним соусом
Щоб м’ясо індичатини вийшло соковитим і смачним, його потрібно правильно замаринувати.
Складові:
- рідкий мед – 200 г;
- гірчиця в зернах – 150 г;
- яблучний оцет – 3 столових ложки;
- масло рослинне без запаху – 2 столових ложки;
- сіль – 3 столових ложки;
- перець чорний мелений – за смаком.
приготування:
Така кількість інгредієнтів розраховане на тушку вагою 3-4 кг.
1. Промити гарненько індичку, просушити, вирізати непотрібні частини.
2. Змішати мед з гірчицею, додати яблучний оцет, добре перемішати.
3. Натерти тушку сіллю і перцем, потім обмазати приготовленим маринадом. Загорнути м’ясо в харчову плівку або просто накрити кришкою і поставити для просочення в холодильну камеру на 10 годину.
4. Після того, як індичка просочиться усіма ароматами, перекласти її в рукав і укласти на деко грудинкою вниз.
5. Включити температурний режим духовки на 200 градусів і відправити м’ясо на запікання. Час приготування становить 2,5-3 години.
6. Ароматне м’ясо, приготоване за цим рецептом, відмінно поєднується з гранатовим або журавлинним соусом.
3. Стегна індички з чорносливом в мультиварці
Якщо ви не знаєте, як можна приготувати стегна індички смачно і швидко, цей рецепт вам буде в допомогу.
Складові:
- стегно індички – 2 шт .;
- морквина – 2 шт .;
- цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- розмарин – 1-2 гілочки;
- чорнослив – 100 г;
- вода – 2 склянки;
- рослинне масло – 3 столових ложки;
- сіль перець.
приготування:
1. Промити м’ясо, просушити, розділити кожне стегно на дві частини. Очистити цибулю, моркву, нарізати півкільцями. Чорнослив обдати окропом, розрізати навпіл.
2. Влити масло в чашу мультиварки, включити опцію «Жарка» і обсмажити до золотистої скоринки м’ясо з усіх боків. У процесі смаження м’ясо потрібно посолити і приправити перчиком. Перекласти м’ясо в миску.
3. На тому ж маслі, де смажилося м’ясо, обсмажити цибулю разом з морквою. Додати чорнослив, перемішати.
4. Перекласти в чашу до овочів і сухофруктів м’ясо, додати воду. Включити опцію «Випічка» на 40 хвилин і накрити кришкою.
5. У самому кінці приготування покласти гілочку розмарину і згасити ще 1-2 хвилини.
4. Індичка, смажена з італійськими спеціями
Посмажити смачно і соковито індичку можна, якщо правильно підібрати до м’яса необхідні спеції і витримати необхідний час смаження.
Складові:
- м’ясо з ніжок індички без кістки – 600 г;
- печериці – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 3 шт .;
- сметана – 100 г;
- гірчиця – 2 столових ложки;
- суміш італійських трав – 1 чайна ложка з гіркою;
- сіль, перець чорний мелений.
приготування:
1. Обполоснути м’ясо, просушити, нарізати невеликими шматочками, обмазати сіллю і перчиком. Посмажити індичину на рослинній олії, щоб шкірка підрум’яниться.
2. Очистити цибулю, нарізати півкільцями. Очистити шампіньйони, нарізати на четвертинки. Додати цибулю і гриби до м’яса. Влити склянку води і тушкувати під кришкою двадцять хвилин.
3. Потім додати до м’яса гірчицю, суміш італійських трав, сметану, можна подрібнену зелень кропу або петрушки. Накрити кришкою. Гасити ще двадцять хвилин.
4. Готову страву можна подавати до відварного картоплі, гречці або рису.
5. Індичка в клярі по-селянськи
Якщо ви шукайте прості страви з індичатини, тоді цей рецепт як раз те, що вам треба. Філе індички в клярі виходить дуже смачним, соковитим і апетитним на вигляд, при цьому потрібно мінімум продуктів.
Складові:
- філе індички – 600 г;
- борошно – 4 столових ложки;
- яєчні білки – 4 шт .;
- сіль перець.
приготування:
1. До відокремленим від жовтків білків, додати невеликими порціями борошно, щоб не було грудочок. Потім підсипати пару шепотіння перцю і сіль – 1/2 чайної ложки. Збити все кілька хвилин блендером або віночком.
2. Індиче м’ясо промити, просушити, нарізати на пласти і гарненько відбити молоточком.
3. Поставити на запалену конфорку сковороду, влити рослинне масло – 2-3 столові ложки.
4. Обмакнуть відбите м’ясо в клярі і перекласти на сковороду. Час приготування відбивних близько 15 хвилин на середньому вогні. Обсмажувати їх потрібно з обох сторін – по 5-7 хвилин на кожну сторону. У процесі смаження відбивні накривати кришкою не потрібно, інакше воно вийде не смаженим, а хлопець.
Leave a Reply