Кабачкові млинці – саме ходове блюдо в літній період. Достаток освіжаючий дієтичний овоча дає можливість господарочкам всіляко експериментувати в приготуванні цієї страви, доповнюючи його різними компонентами. Млинці з кабачків рецепти з фото, яких наведені нижче, – справжні ласощі для рідних і друзів.
Зміст:
- Млинці з кабачків з часником і сиром
- Солодкі млинці з цукіні
- Млинці з кабачків на кефірі
- Млинці з цукіні без яєць
- Млинці з кабачків без борошна
Рецепт 1. Млинці з кабачків з часником і сиром
Приготувати цю пікантну і ароматну закуску можна на швидку руку. Це недороге і при цьому дуже смачна страва напевно сподобається багатьом.
Складові:
- Цукіні – 300 г.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Сир голландський – 70 г.
- Борошно пшеничне – 1/3 склянки.
- Спеції та сіль.
Промити овоч, очистити від шкірки, натерти на великій тертці. Відставити на 15 хвилин. За цей час терта маса пустить сік, який необхідно віджати.
У миску з овочами вбити яйце, додати тертий на дрібну тертку сир, пропущений через прес часник, посолити, поперчити і добре перемішати.
На розпечену сковороду капнути пару крапель олії, викласти ложкою коржі з кабачкової тесту і обсмажити їх з обох боків до золотистого кольору.
Подавати Кабачково-сирні оладки з часником можна зі сметаною або майонезом. Такі млинці можуть стати відмінним гарніром до м’яса, риби або птиці.
Рецепт 2. Солодкі млинці з цукіні
Як приготувати з кабачків млинці із солодким смаком? Така закуска готуватися швидко і просто. Для цього потрібно:
- Молоді плоди – 0,5 кг.
- Цукор – 100 г.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – щіпка.
- Борошно пшеничне – 100 г.
Промити плоди, очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці і через час віджати сік, що утворився.
Додати до овочевий масі інші продукти – яйце, цукор і сіль. За кінцівці всипати борошно і добре перемішати. Підсмажити оладки до рум’яної скоринки і перекласти готову страву на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру.
Подавати солодкі кабачкові млинці можна до чаю. Вони добре поєднуються зі сметаною.
Рецепт 3. Млинці з кабачків на кефірі
Цей ароматний і пишний продукт відмінно поєднується з будь-яким соусом і може стати чудово закускою, наприклад, на пікніку.
продукти:
- Молоді овочі – 300 г.
- Кефір – 1 стакан.
- Борошно – 250 г.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – 0,5 чайної ложки.
- Перець – за смаком.
- Сода харчова – на кінчику ножа.
У глибоку ємність вбити яйце, посолити і злегка збити віночком. Для пікантності смаку можна додати 0,5 чайної ложки цукру.
Всипати соду в стакан з кефіром і на пару хвилин відставити. Потім вилити кефір в яєчну масу, добре перемішати.
Тепер можна приготувати овочі. Промити, очистити від шкірки і непотрібних елементів цукіні, натерти на середню терку і злегка віджати м’якоть.
З’єднати овочеву масу з кефіру яєчної. Щоб блюдо вийшло ароматним можна додати трохи кропу і петрушки, а також поперчити.
За кінцівці підсипати борошно в декілька заходів, постійно помішуючи тісто. Дуже важливо, щоб воно не вийшло занадто густим.
Сформувати коржі і обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Готові млинці з кабачків на кефірі можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді з соусом.
Такі млинці можна зробити не тільки на сковороді, а й в духовці, мультиварці.
Викласти на деко з пергаментним папером коржі з тіста і відправити на запікання в духовку на чверть години при температурі 180 градусів.
Для приготування в мультиварці необхідно вибрати опцію «Випічка» на півгодини.
Рецепт 4. Млинці з цукіні без яєць
Це корисна смакота припаде до душі багатьом. До того для його приготування не потрібно багато продуктів:
- Молодий плід середнього розміру (300 г).
- Олія соняшникова рафінована – 30 г.
- Зелень, сіль і перець – за смаком.
Натерти підготовлені овочі, віджати сік і додати до них дрібно нарізану зелень.
Підсипати до цієї маси борошно – 50 г в декілька заходів, щоб тісто вийшло по консистенції густої сметани.
Змастити сковороду рослинною олією за допомогою силіконової пензлика, розігріти на вогні і обсмажити тісто з обох сторін, поки вони не підрум’яняться.
Рецепт 5. Млинці з кабачків без борошна
Це дієтичну, дивну і ніжну на смак закуску люблять готувати багато господині, особливо влітку – в період достатку зеленого овоча.
Необхідні інгредієнти:
- Кабачок середнього розміру.
- одна морква.
- Куряче яйце.
- Половинка ріпчастої цибулі.
- Часник – 1 часточка.
- Перець чорний мелений, сіль і зелень – за смаком.
Покроково приготувати такі млинці можна наступним чином. Спочатку потрібно приготувати овочі – промити, очистити від шкірки і натерти на середню терку – цукіні і моркву. Дрібно нашаткувати цибулю. З’єднати всі інгредієнти. Віджати сік, що утворився. Додати до овочевий масі, подрібнений через чеснокодавку часник, потім вбити яйце і гарненько перемішати всі продукти.
Сформувати коржі і викласти їх на розпеченій сковороді. Обсмажити з обох сторін млинці на середньому вогні до золотистого кольору. Остудити і подати на стіл зі сметаною або майонезом.
Leave a Reply