Класика жанру – поживні салати з курячого м’яса і печериць



«На світі існують три речі, які жінка здатна створити з нічого – зачіска, скандал і салат» (с). Останній компонент знаменитої жарти потрапив в цю фразу не випадково – оскільки салат дійсно можна приготувати швидко, смачно, і практично з чого завгодно.

Але для того, щоб він виявився ще й ситним – в нього бажано додати щось калорійне і одночасно корисне (наприклад, курку і гриби). Саме салат з куркою з печерицями, в який можна покласти і безліч інших різних інгредієнтів (квасоля, кукурудзу, горошок, чорнослив, ананаси та ін.), Стане героєм нашої статті.

1. Салат «Ніжність» з куркою і печерицями

Класика жанру - поживні салати з курячого м' /></div>
</p>
<p>Цей листковий салат надзвичайно популярний завдяки своєму пікантному смаку і дуже красивому зовнішньому вигляду.</p>
<p><strong>Нам знадобиться:</strong></p>
<ul>
<li>курячої грудки – 250 г;</li>
<li>печериць маринованих – 250 г;</li>
<li>яєць курячих – 3 шт .;</li>
<li>лука маринованого – з 2 шт. середніх цибулин;</li>
<li>будь-якого твердого сиру – 100 г;</li>
<li>майонезу – 200 г;</li>
<li>будь свіжої зелені – за смаком.</li>
</ul>
<p><strong>Як готувати:</strong></p>
<ul>
<li>курячу грудку відварюємо близько 30 хвилин, даємо їй охолонути і дрібно ріжемо;</li>
<li>відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків;</li>
<li>викладаємо курку в глибоку салатницю – в якості нижнього шару – і промазуємо зверху майонезом (їм ми будемо так само покривати кожний наступний шар);</li>
<li>розсипаємо шар маринованого цибульки;</li>
<li>наступні на черзі – порізані дольками печериці;</li>
<li>натираємо на тертці сир;</li>
<li>таким же чином поступаємо з білками;</li>
<li>останній шар – натерті жовтки;</li>
<li>зверху і з боків можна прикрасити маленькими гілочками зелені.</li>
</ul>
<p>Наш салат «Ніжність» готовий!</p>
<h2>2. Салат з копченою куркою і грибами</h2>
<p><div style=Класика жанру - поживні салати з курячого м' /></div>
</p>
<p>Копчена курка надає салатам оригінальний смак, і тому її часто використовують замість відвареної.</p>
<p><strong>Нам знадобиться:</strong></p>
<ul>
<li>копченої курочки – 250 г;</li>
<li>печериць (або опеньків) маринованих – 250 г;</li>
<li>яєць курячих – 5 шт .;</li>
<li>будь-якого твердого сиру – 200 г;</li>
<li>майонезу – 250 г;</li>
<li>будь свіжої зелені – за смаком.</li>
</ul>
<p><strong>Як готувати:</strong></p>
<ul>
<li>відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків;</li>
<li>дрібно нарізаємо копчене філе;</li>
<li>змішуємо шматочки з майонезом;</li>
<li>шаткуємо на тонкі пластинки грибочки;</li>
<li>натираємо на тертці наш сир (тертку попередньо слід намочити – так сир буде менше прилипати);</li>
<li>трьом на тертці (окремо) білки і жовтки;</li>
<li>формуємо наш салат шарами, промазуючи зверху кожен шар, крім останнього, майонезом (знизу курка, за нею грибочки, потім сир, білки і жовтки);</li>
<li>зверху прикрашаємо кропом і петрушкою;</li>
<li>ставимо в холодильник на 2-3 години, щоб салат просочився.</li>
</ul>
<p>Готово! Смачного!</p>
<h2>3. Салат з куркою, смаженими грибами і горіхами</h2>
<p><div style=Класика жанру - поживні салати з курячого м' /></div>
</p>
<p>У ролі додаткових інгредієнтів до салату часто використовують і горіхи, які надають блюду незвичайність і прекрасно поєднуються з сиром. Крім того, мариновані гриби можна замінювати і смаженими. Рецепт саме такого салату і буде наступним у нашому списку.</p>
<p><strong>Нам знадобиться:</strong></p>
<ul>
<li>курячого філе – 300 г (один великий шматок);</li>
<li>печериць свіжих – 300 г;</li>
<li>будь-якого твердого сиру – 150 г;</li>
<li>горіхів волоських чищених – 150 г;</li>
<li>часнику – 3 зубки;</li>
<li>майонезу – 200 г;</li>
<li>олії соняшникової – 3 ст. ложки;</li>
<li>сіль, перець – за смаком.</li>
</ul>
<p><strong>Як готувати:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

  • з курочки видаляємо все тонкі плівки, промиваємо під проточною водою і відварюємо 25-30 хвилин;
  • кожен грибок ретельно миємо й ріжемо на дольки;
  • розігріваємо в сковороді олію, відправляємо туди гриби і обсмажуємо їх на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 10 хвилин;
  • викладаємо в мисочку шумівкою, щоб позбутися від масла;
  • натираємо на змоченою водою тертці сир;
  • дрібно-дрібно рубаємо часник;
  • подрібнюємо горіхи (якщо немає спеціальної машинки – можна розчавити їх товкачем в ступці);
  • змішуємо всі наші інгредієнти і заправляємо салат майонезом.

Можна подавати до столу!

4. Англійська салат з куркою і печерицями

Класика жанру - поживні салати з курячого м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Дуже оригінальний і ситний салат на кожен день.

Нам знадобиться:

  • курячого філе – 400 г (два середніх шматочка);
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • печериць свіжих – 400 г;
  • перець болгарський (великий) – 2 шт .;
  • помідори (середнього розміру) – 4 шт .;
  • сухарики – 1 пачка (100 г кубиками);
  • майонез – 250 г;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Як готувати:

  • з курочки видаляємо все тонкі плівки, промиваємо під проточною водою і відварюємо (20-25 хвилин);
  • розбираємо м’ясо на невеликі шматочки;
  • так само відварюємо і дрібно нарізані печериці (10 хвилин);
  • в перці вирізаємо плодоніжки, акуратно виймаємо ложкою насіння, моєму під проточною водою і ріжемо тонкими смужками;
  • томати розрізаємо на невеликі кубики;
  • відкриваємо банку з кукурудзою і зливаємо сік;
  • розкриваємо пачку з сухариками;
  • перемішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і знову перемішуємо;
  • ставимо в холодильник на 2-3 години.

Наш англійська салат готовий!

5. Салат «Шанхай» з куркою, печерицями та ананасами

Класика жанру - поживні салати з курячого м' /></div>
</p>
<p>Особливість цього салату – в поєднанні величезного розмаїття смаків (солоного, солодкого, кислого), традиційного для китайської кухні. Крім того, готується «Шанхай» дуже швидко, так що ви можете подати його до столу несподівано наскочили гостей буквально через 30-40 хвилин (а в разі використання готового копченого, а не відвареного філе і маринованих грибів – через 15).</p>
<p><strong>Нам знадобиться:</strong></p>
<ul>
<li>копченого або відвареного курячого філе – 400 г (два середніх шматочка);</li>
<li>кукурудзи консервованої – 150 г (1 маленька баночка);</li>
<li>оливок чорних і зелених по 150 г (1 маленька баночка);</li>
<li>печериць свіжих або маринованих – 300 г;</li>
<li>ананасів свіжих або консервованих – 280 г (1 середня банку);</li>
<li>майонезу – 100 г;</li>
<li>лимонного соку – 1 ст. ложка;</li>
<li>солі – за смаком.</li>
</ul>
<p><strong>Як готувати:</strong></p>
<ul>
<li>якщо у вас є час – беремо свіже філе, видаляємо всі тонкі плівки, промиваємо під проточною водою і відварюємо 25-30 хвилин (для копченого філе цей пункт підготовки, зрозуміло, пропускається);</li>
<li>печериці ріжемо часточками, і якщо вони свіжі, а не мариновані – обсмажуємо на соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки близько 10 хвилин;</li>
<li>в широку і глибоку салатницю висипаємо нарізане на кубики філе;</li>
<li>слідом за ним туди ж відправляємо печериці;</li>
<li>далі йде кукурудза (без попередньо злитого з баночки соку);</li>
<li>після неї – ананаси (свіжі нарізаємо на кубики);</li>
<li>черговий інгредієнт – цілі, розрізані навпіл (або більш тонко, кільцями) обидва види оливок;</li>
<li>видавлюємо лимонний сік, солимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.</li>
<li>зверху салат можна прикрасити дрібно посіченою зеленню (кріп, петрушка, кінза – в загальному, за смаком).</li>
</ul>
<p>Можна подавати до столу! І приємного Вам апетиту!
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=