3 Рецепта полуничного варення з цілими ягодами



Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні я хочу поділитися з вами своїми улюбленими рецептами приготування варення. Полуничне варення – улюблені ласощі дорослих і дітей. Ця солодка і ароматна заготовка на зиму вабить не тільки своїм чудовим смаком, але і приємним видом.

Варення з полуниці з цілими ягодами приготувати може кожен, оскільки в цій справі немає особливих секретів, потрібно тільки все зробити строго по одному з наших рецептів.

зміст:

  1. Класичний рецепт полуничного варення з цілими ягодами
  2. Полуничне варення 5 хвилинка
  3. Густе полуничне варення з желатином
  4. Чим корисно варення з полуниці

Класичний рецепт полуничного варення з цілими ягодами

3 Рецепта полуничного варення з цілими ягодами

За цим рецептом виходить дуже смачне напівпрозоре і соковите варення, яке можна подавати не тільки до млинців, оладок, але і різним десертів.

Весь секрет такої заготовки полягає в витримці ягід в солодкому сиропі з певними інтервалами. Це трудомісткий процес, який вимагає чимало часу, проте, результат перевершить всі ваші очікування.

Деякі рекомендації з приготування:

  • Для домашнього полуничного варення підійде злегка недозрілі полуниця або суниця. Ягоди повинні бути щільними і не переспілі, інакше, ви ризикуєте отримати джем замість варення.
  • Промиту полуницю розкладають на паперовому рушнику, обсушують, потім видаляють листя і хвостики.
  • У процесі варіння ягід, необхідно періодично знімати піну.
  • Кип’ятіння ягід здійснюється в декілька заходів по 5-7 хвилин.

Скільки варення виходить з 1 кг полуниці?

З 1 кг ягід середнього розміру вийде заготовка ємністю на один літр.

Чисті плоди без хвостиків і листя укладаємо в глибоку каструлю шарами, пересипаємо кожен шар цукром.

Скільки цукру для варення потрібно?

На 1 кг г полуниці потрібно 750 г цукру. Радимо також на кожен кілограм ягід додати по половині пропущеного через м’ясорубку лимона. Так варення буде ще смачніше, духмяний і з насиченим кольором.

Ягоди повинні пустити сік, тому перемішуємо їх і залишаємо на ніч. Нагодована цукром полуниця в процесі варіння не буде розварюються. Зауважте це дуже важливо, якщо ви хочете отримати полуничне варення з цільними ягодами.

На наступний день ставимо варення на плиту, злегка помішуючи. Після того, як цукор повністю розчиниться, збільшуємо вогонь на максимум і доводимо варення до кипіння. Потім додаємо свіжовичавлений сік одного лимона і варимо на слабкому вогні ще 9 хвилин.

По закінченню цього часу отставляем каструлю і беремо одну чайну ложечку варення на пробу, викладаємо на блюдце. Якщо воно не буде стікати після охолодження, значить варення готове. Рідке варення потрібно проварити ще 5 хвилин і знову протестувати.

Готову заготовку розливаємо по банках не відразу, інакше все ягоди спливуть на поверхню. Відставляємо, варення на 20 хвилин, можна і більше.

У цей час можна зайнятися стерилізацією банок. Обдаємо тару окропом або прожарюємо в духовці протягом 5 хвилин. Розливаємо варення по теплих ємностей і закриваємо щільно кришками. Домашнє полуничне варення з цільними ягодами готове.

До речі його можна приготувати і в мультиварці. Для цього необхідно вибрати опцію «Гасіння» і проварити один годину.

Полуничне варення 5 хвилинка

3 Рецепта полуничного варення з цілими ягодами



Як зробити полуничне варення з цілісних ягід без варіння? Це питання цікавить багатьох господинь. Без термообробки ягоди зберігають всі корисні властивості. І в цьому головна особливість такого рецепта.

Це цікавий і дуже зручний рецепт, для приготування якого не потрібно багато часу, всього 5 хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • Полуниця свіжа або заморожена – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Сік лимона – 30 мл.

Засипаємо полуницю цукром у великій каструлі, акуратно перемішуємо і відставляємо на 12 годин, поки ягоди не пустять сік.

По закінченню цього часу ставимо ягоди на слабкий вогонь, періодично помішувати. Як тільки варення закипить, проварюємо його 5 хвилин і знімаємо всю пінку, яка буде збиратися в процесі варіння.

Додаємо до нього лимонний сік, варимо ще 3 хвилини, даємо повністю охолонути. Потім виливаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і ставимо в холодильник на зберігання.

Щоб отримати густе полуничне варення за таким рецептом, його потрібно проварити в декілька заходів по 5 хвилин.

Густе полуничне варення з желатином

3 Рецепта полуничного варення з цілими ягодами

Це відмінна ароматна заготовка на зиму, яку можна намазувати на оладки, млинці або хліб. Також її можна використовувати в якості начинки до пирогів і навіть вареників або прикраси для десертів.

Отже, для того, щоб приготувати густе варення з полуниці, нам буде потрібно:

  • Свіжі ягоди – 5 кг.
  • Цукор – 4 кг.
  • Желатин – 20 г.

Промиваємо полуницю, видаляємо хвостики і листя. Для густого варення найкраще підійдуть переспілі ягоди без гнилі. Укладаємо їх в глибоку каструлю, пересипаємо цукром і відставляємо на 9 годину.

Потім приступаємо до варіння ягід, яка буде відбуватися в три етапи. Проварюємо полуницю 10 хвилин, знімаємо з вогню, розминаємо її, даємо охолонути.

Після охолодження, проварюємо ще 5 хвилин і додаємо попередньо розмочений желатин і лимонний сік.

Тільки після повного охолодження ароматне і вітамінне варення загусне і буде готове до вживання.

Якщо ви бажаєте отримати густе варення з цілісними ягодами, то їх не потрібно розминати, а процес приготування зводиться до мінімуму – однієї варінні протягом 5 хвилин.

Чим корисно варення з полуниці

3 Рецепта полуничного варення з цілими ягодами


Полуничне варення – дійсно цінний, низькокалорійний і дуже корисний продукт. Калорійність варення з ягід полуниці становить 280 ккал на 100 г продукту.

Полуниця – справжнє джерело вітамінів і мінералів, які необхідні організму. Полуничне варення – це відмінний потогінний і сечогінний засіб. Його вживають при недокрів’ї, погіршенні зору, атеросклерозі, гіпертонії, порушенні роботи травної системи.

Ця ягода є відмінним детоксикантом і сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, очищенню суглобів від накопичених солей. Щоденне вживання цієї ягоди в їжу попереджає поява артриту та подагри.

Безумовно, після уварювання, полуниця втрачає безліч поживних речовин. Мінерали, бета-каротин, фолієва кислота, клітковина, а також, органічні кислоти – життєво важливі компоненти, які зберігаються в цьому продукті навіть після термообробки.

За вітамінним складом полуничне варення п’ятихвилинка перевершує будь-які інші заготовки з цієї ягоди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*